makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Nikon D70

arkadaşlar ben 350d ile d70 i karşılaştırdım marka dışında çok çok bi fark yok fakat d70 enstantane 1/8000 350dnin ise 1/4000 en düşük bide canonun bi silver'ı var bi black beni bu konularda aydınlatabilirmisiniz ikisinden birini alıcam karar veremiyorum ayrıca lensleri hakkında da bilgi verirmisiniz kaliteleri hakkında . Teşekkürler

Tarih: 15 Haziran 2005, 16:02 - İp: yok
kahveistey
kahveistey (üye)
İstanbul / Meraklı

makromikro, shutter hızına takılma çünkü 1/2000 bile kullan(a)mayacağın bir değer olacaktır çoğu zaman. Ama bu iki makine arasında başka farklar var tabi.
Herşeyden önce Nikon d70 seri fotoğraf çekiminde resmi raw data olarak değil jpeg olarak saklayacağından hızına yetişmek çok zor.350Dde 2.8 fps, toplamda 14 JPEG ya da 4 RAW resim, D70de ise 3 fps, toplamda 12 JPEG resim çekebilirsin. Bu değerler birbirine yakın görünebilir ama D70de çözünürlüğü azaltırsan makinenin hızı daha da artacak, 350D de aynı kalacaktır.

Başka farklar için terimlerden anlıyorsan şu adrese bakabilirsin:
Canon Nikon Karşılaştırma

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 17:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar macromicro..



oncelikle soylemek isterim ki her ikisi de bugun icin secilebilecek en iyi DSLR'lardan..

her ikisinin de artilari ve eksileri var..

ben 350D kullaniyorum.. secerken ben de zorlandim hangisi olsun diye.. hatta aldigim magazada her ikisine bir kez daha bakip; bir nev-i "duma duma dum" fisildandim kendimce..

aldiktan sonra birseyi farkedeceksin; aslinda hangisi olursa olsun sana fazlasiyla yetecektir.. aman birinde surasi bir fazla, bunda bir eksik demekle sadece zaman kaybediliyor..

dunya kadar onem verdigimiz seyler var.. o yuzden herkes zaten bu kadar zorlaniyor satin alirken.. ama acaba ne kadar onem vermek gerekir?..

paramizi zor kazaniyoruz, zor veririz tabii.. almisken en iyisi diyoruz..

her iki makinede de bir 1Ds mark II veya D2X kadar gelismis ozellikler yok.. ama her ikisi de bugun icin konusuyorum, verilen parayi hak eden makineler.. bunu satis rakamlari zaten gosteriyor..

bugune kadar 350D veya D70 kotudur diyeni gormedim.. herkes memnun..

bir nikon'cuya sorarsan sana tabii ki D70 diyecektir, canon'cu ise tabii ki 350D.. bunu digerlerinden de ogrenmek zor yani..

en iyi secenek belki de bir dukkana gidip kararini kendin alman olacaktir.. unutma her ikisi de harikalar.. zaten hangisini secersen sec yanlis yapmis olmayacaksin..

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 19:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kahveistey bazi bilgiler vermis..

"Herşeyden önce Nikon d70 seri fotoğraf çekiminde resmi raw data olarak değil jpeg olarak saklayacağından hızına yetişmek çok zor.350Dde 2.8 fps, toplamda 14 JPEG ya da 4 RAW resim, D70de ise 3 fps, toplamda 12 JPEG resim çekebilirsin. Bu değerler birbirine yakın görünebilir ama D70de çözünürlüğü azaltırsan makinenin hızı daha da artacak, 350D de aynı kalacaktır.."



nikon D70 de raw olarak saklayabilir diye duzelteyim.. cunku bir DSLR.. olmasaydi cok komik olurdu..

350D ile 4 raw degil 6 raw cekebilirsin.. tabii bu da senin seciminde onemli olacak bir husus olmamali bana gore.. cunku her ikisi de yetecek kadar hizlilar..
buradan hangisinin ne kadar cektigini gorebilirsin.. 30 saniye icerisinde 350D 57 tane fotograf cekebilmis, D70 ise 62.. biri digerine gore ustun demek cok zor.. hatirlatirim ki 350D 8 megapixelde cekiyor fotograflari, D70 ise 6.. bu yuzden de performans degisimini hesaba katmak gerekir.. acikcasi 350D'nin burst engine'i (bir kerede ne kadar fotograf cekebilecegi) cok daha iyi D70'e gore.. ama ne zaman sen 60 tane fotografi birkerede cekmek isteyeceksin? hicbir zaman..
raw kayidindaki hiz onemli, ama yine ikisi de hemen hemen aynilar.. nikon'da 4 canon'da 6 once sonra her ikisi de 1 raw kaydediyorlar saniyede.. eger ki 1D serisinden bir kamera bkinmazsan alacagin hemen hemen ayni..
her iki makinede de cozunurlugu azaltacak olursan hiz artacaktir.. yalniz D70'in degil yani.. ama ona da gerek duymayacaksin bence.. sadece hiz artmasi yonunden bakacak olursan sayet..

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 19:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bende 2gb'lik lexar kart var.. 8 megabyte'lik jpeg cekiminde, 350D makineli tufek gibi aynen.. susmak bilmiyor.. eminim D70'de de oyledir..
..
practical photography adli magazini her ay takip ediyorum.. yazarlar pro fotografcilar.. bu ayki yapilan degerlendirmede 350D'nin D70s'den daha iyi oldugunu yazmislar.. en iyi tercihin 350D oldugunu soylemisler..
bir baska dergide de D70 icin 350D'den daha iyi denmisti..
acaba hangisi dogru soyluyor..?
sigma 18-200 lens mi yoksa tamron 18-200 mu daha iyi bir secim diye yazilar yazildi.. hatta ben dergide yazilanlari ornek gosterip sigma daha iyi bir secim-mis dedim forumda.. bugun amator photographer dergisi aldim; ayni karsilastirmayi onlar da yapmislar.. tamron daha iyi demisler..
inan tek bir gercek yok.. her firma malini cok iyi satmak istiyor, iyi mal uretmek zorundalar.. uretmezlerse satamazlar.. hepsi iyi bence.. hangisinin daha iyi secenek olduguysa tamamen goreceli..
..
birkac kistas olarak sunlari soyleyebilirim:
canon 350D'nin kutusundan daha iyi yazilim cikiyor nikon'a gore.. nikon D70'in body kalitesi 350D'ye gore daha iyi.. sonucta her ikisi de plastik ama.. canon'un kendi lens secenegi daha fazla.. ama yine de her iki kamerayi da sigma veya tamron lensleriyle kullanabilirsin..
hangi marka sence daha iyi bir secenek olacaksa ondan al.. nikon makinem olsun dersen nikon, canon dersen canon al.. inan bir arti veya bir eksi icin beklemeye kesinlikle degmez..

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bir sey daha ekleyeyim.. nikon 18-70 lensi canon'un 18-55'inden daha kaliteli.. ama test sonuclarina gore 350D ile 18-55'den cikan fotograf 18-70 ile D70s'den cikan fotografdan daha kaliteli denilmis.. artik ne kadar dogrudur bilinmez.. herkes baska birsey soyluyor.. ama gercek olan birsey varsa, o da, canon ile 100 iso'da cekim yapabilme sansin var, oysaki nikon'da bu iso 200.. canon daha pruurzsuz fotograf verecektir iso 100'de, nikon'un iso 200'undekine gore..
amaaannn.. her ikisiyle de iso'da da sorun cikmayacaktir.. her ikisinin de fotograflari cok kaliteli, neden diyorum ki.. hic kafana takmaya degmez..
...
fotograf makinesinde renk secenegi tamamen kisisel bir zevk.. eger ki 350D alirsan silver alirsan birsey kaybetmezsin.. sadece rengi..
ben siyah olanindan aldim.. siyah icin daha profesyonel gorunumlu diyorlar diye aldim bir yerde.. siyah'in daha pro gorundugu bir gercek olsa da pro gorunmekle birsey kazanmayacagin da gercek..
siyah bir DSLR'in olursa sokakta fotograf cekerkern daha cok ilgi cekersin.. oysa silver renkli olaniyla cekersen milletin o kadar da dikkatini cekmeyecektir.. o yuzden siyah renkli olani biraz da sorunludur..
ama her ikisine de uzun bir zoom lens taktiginda pro gorunumlu olacaklardir, o baska..
silver renk olani gunes isinlarini siyah kadar emmeyeceginden daha cok isinmayacaktir.. ama 350D de D70 de plastik oldugundan farklilik olacagini zannetmem.. yine de farketmez aslinda; sanki pro fotografcilar magnezyum -alloy'dan makineler kullaniyorlar da elleri mi yaniyor.. veya makineleri calismak mi istemiyor.. bence problem cikmaz..
sen hangi rengi seviyorsan ondan al derim..
evet D70'in 1/8000 350D'ninki ise 1/4000 shutter hizi.. ama 1/4000 zaten hayli hayli yetecektir.. keske 350D'de de 1/8000 olsaydi, bizlerin ac gozleri icin ama degil iste..

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

..
her iki markanin da lensleri kaliteli.. ama daha da once dedigim gibi canon'da lens secenegi daha fazla.. yine de sorun olusturmayacaktir senin acindan; cunku her iki markanin da lensleri cok pahali.. oysaki sigma ve tamron fiyat acisindan cok daha ucuzlar ve cok kaliteli lensleri var..
birinin yelpazesinin digerinden fazla oldugunu soylemek de bir yerde yersiz belki.. cunku alti ustu 3-4 tane lens sahibi olacandir.. sanki hepsinden de alacak degiliz ya.. yalniz su da var ki, canon'un ust klas L serisi lenslerinin fiyatlari nikon'dakilere gore cok daha ucuza alinabiliyor.. bende de L serisinden bir lens var; inan, L ile tanisinca digerlerine yuzunu cevirmeyeceksin bile diyenlere artik katiliyorum..
lens fotograf kalitesinde cok onemli bir faktor.. iyi bir cam olmadikca da DSLR kullanmanin gercek zevkine varabilmek bence mumkun degil..
..
350D'yi sececek olursan sayet 18-55mm lensi ile birlikte alma bence, onun yerine sigma 18-200 lens al mesela.. hem daha kaliteli bir lens hem de ileride hangi focal uzunlugundaki bir lense sahip olacagini (mesela L kalitesindeki) kolayca belirlersin.. ayrica tek bir lensle 11.1x gibi zoom'a sahip olacaksin.. seyahatlerinde makinenden ayrilmayacagina eminim..
..
umarim sana bu konuda biraz da olsa fikir verebilmisimdir macromicro.

sormak istedigin birsey var mi?

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

practical photography'de soyle karsilastirmislar;
D70s
handling:*****
software:***
features:****
performans:*****
image quality:****
value:****

350D
handling:***
software:****
features:****
performans:*****
image quality:*****
value:*****
...

handling:
D70s'in elle tuttugunda daha saglam bir yapisi oldugu hissediliyormus.. daha iyi siralanmis dugmeler makinede.. 350D'nin tutusu ise o kadar da iyi degil D70'e gore..
..
software:
nikon D70s ile nikon capture programini ayrica satiyor.. bu programi almak icin 120 pound odemen gerekiyor.. picture project programi da pek iyi degilmis..
canon 350D ile tam pro programlar beraberinde geliyor..
...
key features:
D70s'de daha genis LCD ekran, 2.0"..ve built-in flash 18mm lenslere kadar gecerli.. 6.1 milyon pixel cozunurlugunde sensoru, 5 alan focus sistemi; 3D matrix, centre-weighted ve spot metering opsiyonlari var..
canon'da ise 8 milyon pixel, 7 alan focus sistemi denmis.. ve tum ozellikler karsilastirildiginda canon, nikon'a gore daha iyiymis..
...
how they perform:
her ikisi de cok hizliymis, benim de dedigim gibi.. 350D, D70s'e gore biraz daha hizliymis.. ama bu arada eski model D70'i de soylemisler; ki D70 hepsinden de biraz daha hizliymis.. (bak bunu bilmiyordum..)
...
image quality:
canon iso 100 secenegi oldugunu soylemisler.. 8 megapixel'in de 6'ya gore bir avantaj oldugu soyleniyor.. bu arada iso 800'de canon'un sonuclari daha iyiymis..
..
value for money:
350D, D70'e gore daha hesapli..
...
sonuc:
350D:***** D70:****
...


#dadanagast' tarafından 15.06.2005 20:31:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:24 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Bunların türkçelerini yazar mısın?

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yazdim murat.. artik su ingilizceyi de ogren be muratim..

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:38 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Abi nasıl oldu görmedim gerçekten özür.
İng.öğreneceğim ve özel bir kurs almayı düşünüyorum önümüzdeki yıl falan. Yeni msj.var bu arada bi bakıver bu sefer benim için gerçekten öenmli lütfen aksatma.

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 20:42 - İp: yok