fuseki
fuseki (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Nikon D2x’de Netlik Problemi

Kullanan kişilerin böyle bir problem yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum.Açıkçası bazı durumlarda bırakın keskin netliği normal bir netlik bile vermiyor.Kullanıcılarda buna benzer sorunları olan varsa lütfen belirtsin.
(Olur olmaz cevaplar yazılmazsa sevinirim,ilgili arkadaşlara duyurulur)

Tarih: 1 Eylül 2005, 17:13 - İp: yok
edemirci
edemirci (üye)
Denizli / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili dostum elindeki makina herkesin rüyalarını süsleyen bir makina. Senin netlikten kastını anlıyorum. Ancak büyük bir ihtimalle sen NEF formatında çekiyorsun anladığım kadarıyla. Nef için XP eklentisini kurduktan sonra da aynı şeyi göreceksin. Photoshopa aktarırken nikonun küçük bir programı sana karışacaktır. Ona herhangi bir cevap vererek photoshopta açılmasını sağla görüntünün net olduğunu göreceksin. Ayrıca PC de ne kadar bulanık görünürse görünsün karta basıldığında cam gibi bir sonuç göreceksin. Asla üzülme. Ayrıca bir tavsiye billboard büyüklüğünde reklam fotoğrafları istenmiyorsa NEF'te çekim yapma. Fine L çekimi yap. Hem yerden kazanırsın hem de direkt baskıya hazır resimler elde edersin. Makinan hayırlı olsun. Hoşçakal.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 17:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ayarlarini iyice ogrenebildiniz mi fuseki?
.. fotograflara unsharp mask uyguladiginizda nasil sonuc aliyorsunuz?
..burada bir ornek fotograf gosterebilir misiniz veya daha acik problemi aciklayabilir misiniz?

 

Tarih: 3 Eylül 2005, 23:03 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

elindeki netlik problemi olan fotolardan birini exif bilgilerini silmeden bizimle paylasirsan konu hakkinda bir fikrimiz olabilir?...

 

Tarih: 4 Eylül 2005, 06:23 - İp: yok
  • 1