doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Makineden Anlayanlara

Arkadaşlar birçok site gezdim ama herkesin üstünde uzlaştığı bir makine bulamadım.
Lütfen böyle bir makine biliyorsanız bana da söyleyin...

Tarih: 10 Mayıs 2005, 18:57 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Herkesin bir makina üzerinde yoğunlaşması imkansızdır.Çünkü herkesin çekeceği konu,kullancağı sıklık,yer ve zaman gibi bir çok değişik istekleri vardır.Tabii bu arzular fazla oluncada herkesin kendisene uygun mak.alması ve farklı mak.olmasıda gayet doğal.
Öncelikle neler çekmeyi düşünüyorsun?Dijital mi alacaksın yoksa filmli bir slr mi?Ayrıca kompakt diye bir sınıf var ve yeni başlayanlar için oldukça ideal.Sen bize ne çekeceğini,ne sıklıkla kullanacağını yaz bizde sana uygun mak.seçenekleri sunalım...

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 19:57 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Haklısın arkadaşım.Öncelikle dijital makine alacağım.Görüntü kalitesinin çok iyi olmasını istiyorum.Zoom özelliği iyi,ekranı da en az 2inç olursa benim için çok iyi olur.Ben HP'nin yeni çıkardığı HPR717'i düşünüyorum.Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler...

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 20:24 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Öncelikle HP markasını aklından çıkar.Görüntü kalitesi iyi olsa bile servis yok abi hayatta işini görmez.Bu fikir sadece bana ait değil hee bunuda belirteyim.burkay(murat) isimli arkadaşımızda bir fotoğraf mak.ve video tamircisi.Onun için bu işi en iyi bilen o.Oda asla bu markayı önermiyor.Anladığım kadarıyla sen kompakt bir mak.istiyorsun.Eğer maddi durumun iyi ise sana Canonun G6 modelini tavsiye ederim.Ama şunuda bil ki o fiyata güzelde bir slr alabilirsin.SLR filmlidir.Fakat makinana uyumlu olan bütün objektifleri kullanabilirsin.Eğer ısrarla ben dijital alacağım diyorsan ve maddi durumum G6 ya yetmez diyorsan a75,a85,a95(canon)modellerine bakabilirsin...

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 20:54 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Herkesin üzerinde uzlaştığı bir makine bulman zor. Herkesin beklentileri istekleri faklıdır. Bir de işin içine maddi boyut girince uzlaşmak bir yana çeşitlilik artıyor. Herkesin üzerinde uzlaşabileceği bi makine bulmak için şahsi fikrime göre ya DSLR ya da ultra kompakt makineler tercih edilmeli.

Kompact sınıf diye tabir edilen ve en çok çeşitliliğin bulunduğu ne küçük ne büyük makinelerin hepsi birer paçavradır. Modeller arasında karşılaştırma yapıp tartışmakla bitmez bunlar.

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 18:46 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar Casio ve kodaktan 5.0 MP ve üstü iyi bir dijital makine biliyormusunuz?Önerilerinizi bekliyorum...

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 23:07 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Niye 5 megapixel sevgili doctore? (mega pixelin doğrudan görüntü kalitesiyle ilgili olmadığını fotoğraf baskı ebadının çarpan sayısı olduğunu sanırım daha önce yazmıştım...bu konuda www.ozgurfototeknik.com sitesinde cizelge var...)

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 23:13 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer küçük şık bir şey soruyorsanız 5mp Casio -Z50, Z55, Z57 var kodak'ın LS753 var ama Casio'ya göre biraz büyük ve ağır.
Bence neden 5mp, Çünkü,
- Daha fazla pixel daha büyük fotoğraf ebatı
- 5mp ler sadece mp değil diğer bazı özellikleri de + dır.(usb2.0 , 30fps video, daha büyük lcd ekran gibi )
- 4mp makineler çok ara model oldu artık pek üretilmiyor.

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 23:51 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Peki arkadaşım bu söylediğin makineler kullanışlı mı?
Tamam MP önemli ama diğer özelliklerinin de iyi olmasını istiyorum(zoom,bellek gibi...)

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 23:54 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Aşağıda linkini verdiğim karşılaştırmaya bir göz at. Bu tip makinelerin hepsinde 3x optik zoom vardır. Dijital zoomun hiçbir öneminin olmadığını da belirteyim. hafıza hiçbirinde yeterli değildir. Ekstra SD kart mutlaka almanız gerek.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=casio_exz55%2Ckonicaminolta_dimagex50%2Cpanasonic_dmcfx7%2Cpentax_optios5i%2Csony_dsct3&show=all

 

Tarih: 17 Mayıs 2005, 00:06 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Dijital zoom ve optik zoom arasındaki farkı açıklar mısınız?
Hangi makinelerde bu zoom faktörü daha iyi?

 

Tarih: 17 Mayıs 2005, 21:34 - İp: yok