waza
waza (üye)
Ankara / Amatör

Karanlık Ortamda Düzgün Sonuç

uzun süredir sedece okumakla yetindiğim ama artık desteğe ihtiyaç duyduğum bir noktada yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim,yardımınıza ihtiyaç duyduğum nokta ise şu; kullanmakta olduğum makina ıxus 750 ama karanlık ortamlarda çektiğim fotografları acdsee de açmaktan artık yoruldum ve adam akıllı bir makina alma niyetindeyim bütçe konusunda çok bir sıkıntı olmamakla beraber dslr veya slr bir makina yerine compact bir makina almayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz ne olur bana. çok değik modelleri inceledim gerek s3 gerek g7 gibi ama kesin karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 18 Aralık 2006, 19:29 - İp: 85.***.**8.248
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

waza aekadaşım, bence direkt bizden şu makine diye tavsiye isteyeceğine, kendin iyice araştırıp, hatta makineleri yakından görüp karar vermelisin. Burada çok altarnatifler yazıldı. Bence kendi isteğine göre birisini seç, derim.
Anladığım kadarıyla karanlık ortamlarda foto çekiyosun ve flash kullanmak istemiyosun. Öyleyse fz30 senin modelin (BAk yine duramadım isim verdim. )

 

Tarih: 18 Aralık 2006, 20:48 - İp: 85.***.**3.97
waza
waza (üye)
Ankara / Amatör

hocha öncelikle teşekkür ederim yaklaşık 7-8 ay kadar bir süredir modeller hakkında detaylı inceleme yapıyorum ama sonuç olarak bir makinanın bir özelliği iyi oluyor o makinada yoğunlaşıyorum sonrasında forumdan takip ediyrum önüme başka bir alternatif çıkıyo bu seferde diğer makinaya yoğunlaşıyorum ve sonuç olarak sıfır'a sıfır elde var sıfır bende bu sebepten dolayı yardım isteme ihtiyacı duydum aslında günlük ortalama 100-150 poz çekiyorum ve bunları fotografçıda çıkartıyorum ve iş icabı makinam arada yere düşüyor bir yerlere çarpıyor ve karanlık ortamda çektiğim pozlar çok koyu çıkıyor aradığım makina bu şartlarda çalışabileceğim bir cihaz aslında flash kullanmak istemediğim yok ama sadece benim makinaya uygun flash bulamadım bende hem harici flash ünitesi olan ve adam akıllı fotograf çekebileceğim bir makina almaya karar verdim fiyast konusunda bir sıkıntım yok üst rakamlara çıkabilirim ama çektiğim resimleri görmem gerekiyor o yüzden slr lerden uzak durdum. bu şartlar altında özellikle marka belirterek tavsiyen ne olur.

 

Tarih: 18 Aralık 2006, 22:12 - İp: 85.***.**9.194
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

İşin aslı benim de senden farkım yok. A520 mi sattım, daha iyi bir makina alayım diye. Sattığıma çoook pişman oldum. Çünkü ben de senin gibi kararsız kaldım. Tam almaya karar veriyorum, başka bi makina öne çıkıyor. Şu anda ise nicon d40' ı bekliyorum. dslr giriş seviyesi bir makina. Ekranı da senin istediğin özelliklerde (2,5") Çektiklerini çok net görebilirsin. iso 1600'e kadar çok net.
Ama henüz türkiye'ye gelmedi. Bugün yarın gelir. Hergün kontrol ediyorum. Haa, fiyatı da (nicon distrübütörünün söylediğine göre 800$ gibi olacakmış.

 

Tarih: 19 Aralık 2006, 00:23 - İp: 85.***.**3.97
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

SLR ile işim yok diyorsan R1 alıp keyfine bakabilirsin, forumda birileri 1200 lerden bahsediyordu...

 

Tarih: 19 Aralık 2006, 00:49 - İp: 88.***.**1.19
  • 1