luvanda
luvanda (üye)
İstanbul / Meraklı

İleri Kompak Öneriniz?

herkese selamlar.
fotoğraf çekmeye yeni başlayacağım. bir süre idare edebileceğim ve kendimi geliştirebileceğim ileri seviye bir kompak almayı düşünüyorum. maddi sınır 1000 ytl. fujifilm s8000fd var kafamda ama emin değilim. başka marka ve model de olabilir elbette. şu aşamada benim için öncelik çektiğim fotoğraflardan zevk alabilmek. makro, portre, manzara... kısacası önüme ne çıkarsa çekmeyi düşünüyorum.
forum incelemelerim sonucu tanık olduğum sitedeki arkadaşlık ve yardımseverlik duygularından, yeni bir üye olarak benim de payıma birşeylerin düşebileceği ümidiyle bu konuyu açma cesaretini gösterdim. önerilerinizi esirgememeniz ricasıyla, herkese şimdiden teşekkür ediyorum...

Tarih: 25 Kasım 2007, 23:42 - İp: 88.***.**8.24
luvanda
luvanda (üye)
İstanbul / Meraklı

illa kompakt olacak diye bi kaide yok elbette. ama slr bir makineyi kullanıp kullanamayacağımdan emin değilim. çünkü manuel ayarların nasıl yapıldığına dair en ufak bir bilgim yok. bu yüzden hem otomatik ayarlı hem de manuel ayarlama yapabileceğim ve böylece kendimi geliştirebileceğim bir kompakt makina almak daha mantıklı geldi bana. dediğim gibi şu aşamada çektiğim fotoğraflardan keyif almak benim için önemli olan. slr ile bu keyif katlanır mı yoksa ayarlarını beceremememden dolayı ızdırap mı olur hiç bilmiyorum. bu konudaki görüş ve yönlendirmelere de açığım elbette.

 

Tarih: 1 Aralık 2007, 13:48 - İp: 88.***.**6.13
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

luvanda
giriş seviyesi DSLR makinaların tümünde AUTO modu bulunmaktadır.yani kullanımda hiç bir fark yok.DSLR almak manuel kullanmakla eşdeger değil
ben çekimlerimin cogunu diyafram öncelikli (AV)modda yaparım
zaten enstantaneyide makina ona göre otomatik ayarlar

hatta giriş seviyesinde bir DSLR alırsan bu işi çok daha iyi öğrenirsin.

en basit örnek
mesela diyafram öncelikli bir fotograf cekeceksin. alan derinliğine istedigin etkiyi verebilmek için diyaframı ya kısar ya açarsın. bu etkiyi en iyi DSLR de yakalayabilirsin.
kompakt makinada bu etkiyi hissedemezsin. yani çok az olur.

mesela nikon d40 modeli var DSLR. su an ist/hayyamda 600 YTL ye satıyorlar. senin alacagın 1000 YTL lilik bir makina bile onun vereceği fotograf kalitesini asla veremez.

önceden D40 a karsı biraz ön yargılıyıdım, gövdesinde focus motoru bulunmamasından dolayı ama şimdi bakıyorumda 55-200 mm aralıgında hem nikonun hemde sigmanın cıkardıgı uyumlu lensler uygun fiyata alınabiliyor.

şahsi fikrimdir 800-1000 ytl bir kompakta para verene kadar 600 ytl gider giriş seviyesi DSLR alırım.
garantili fiyatıda sanırım 700 750 ytl seviyesinde.


#stahl' tarafından 01.12.2007 14:43:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Aralık 2007, 14:41 - İp: 85.***.**9.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Makine incelemesi yaptığım için birçok makineyi kullandım. İleri kompakt sayılabilecel Leica Dlux 3 ü de kulllandım.

İleri kompakt isteyen bir kişinin iki nedeni olabilir

1- Fotoğrafçılığa merakı vardır

2- Ufak boyutlarda bir makineye ihtiyacı vardır.

Eğer birinci maddeye bakarsak size şöyle birşey söyleyebilirim. En ileri kompakt bile En ucuz DSLR kadar iş görmez. Fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorsanız. Nikon D40 gibi ucuz bir DSLR bile fazlasıyla çok şey öğretecektir.


İkinci maddeye göre değerlendirme yaparsak ta ufak boyutlarda bir makine isteyene DSLR tavsiye etmek doğru olmayacak.

SON SÖZ: kompakt bir makine ile fotoğrafçılığı yeteri kadar öğrenemessiniz

 

Tarih: 3 Aralık 2007, 15:00 - İp: 212.***.**0.50