samothinfernus
samothinfernus (üye)
İstanbul / Meraklı

Fujifilm S2950

Öncelikle herkese selamlar;
Aranızda yeni olduğumu ve fotoğraf çekmeye son zamanlarda ciddi anlamda merak saldığımı bildirmek isterim..

Maddi durumum ve yeterli bilgim olmamasından dolayı bu (Fujifilm S2950) makineyi aldım. Maalesef ki, makineyi aldıktan sonra aklım başıma geldi ve araştırma yaptım...

Sormak istediğim şeyler;
İlk olarak, bu makineye objektif takma şansım var mı?
İkinci olarak, bu makinede odaklanmayı hızlı bir şekilde ayarlamanın yöntemi var mı?
_____________________

Ayrıca, eğer yukarıdakilerden ikisi de olumsuzsa, elimde ki makineyi satıp daha iyisini almayı düşünüyorum, bu konu hakkında da yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim, saygılarımla.

Tarih: 5 Kasım 2011, 22:44 - İp: 212.***.**9.125
coldsun
coldsun (üye)
Bursa / Amatör

Eski bir fuji'ci olarak malesef diyerek başlıyorum..

Lens takma gibi bir imkanınız yok bu makinaya.
Hızlı çekim olarak makinada ekstra bir mod yok ayarlama yapma gibi.
Ama satıp başka almak için acele etmeyin.Kullanın.Ne nedir bunları ögrenin.Ögrendikten sonra makina size beni yenile diyecektir zaten.

Selamlar.

Ömer EFE

 

Tarih: 5 Kasım 2011, 23:19 - İp: 85.***.**4.27
arandur
arandur (üye)
Zonguldak / Amatör

Ömer Efe'ye katılıyorum. İnsanlar bu makinenin görüntüsüne aldanıp satın alıyorlar halbuki aldıkları makine son derece sıradan bir fotoğraf makinesi. Tek artısı manuel ayarlamalara imkan vermesi. O sebeple mod tekerleğindeki tüm modları iyice kullanıp öğrenirseniz daha profesyonel bir makine almaya hakkınız olur, onun dışında bu bilgiyle lensi değişen makine almanız sadece özentilik olacaktır.

 

Tarih: 13 Kasım 2011, 08:48 - İp: 94.***.**8.65
wiceligenc
wiceligenc (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende de s2950 var ve şuan kafamı taşa vuruyor gibi birşeyim. Kesinlikle alacak arkadşlara önermem 14.2 Mp bir avantajı yok 18x zoom'u kullanamıyorsunuz çünkü 18x'lik bir çekimde telfon kamerası çekimi gibi çekim yapıyor. Normal sıradan çekim içni normal fakat ben Gerçekten Fotoğraf çekmek için alıyorum dediğinizde hiçbir avantajı yok arkadaşın dediği gibi sadece manuel çekim sağlıyor bunun içnde almaya değmez makro çekim harcinde ön arka netleme yapmak imkansız denebilecek gibi birşey pil ile çalışıyor ve bunsan bir şikayetim yok çünkü 1 pil ile 1000 çekim yaptığım oldu üstünede video en güzel yanı o olsa gerek ayrıca panorama çekimleri tam bir rezalet çünkü resimleri birşeytirirken mahvediyor. Gece Troped modu benim en sevdiğim yönü Ftoğraf çekmek için alıyorum diyorsanız paraya kıyıp 2.el bir D3000 yada D5000 Öneririm bunun yanı sıra Canon içinde D500

 

Tarih: 25 Aralık 2011, 09:31 - İp: 78.***.**5.109
  • 1