chatpath
chatpath (üye)
Konya / Amatör

Fuji 5600 Sony H1 Canon S2

Bu 3 makineden hangisini tavsiye edersiniz..size göre artıları ve eksileri..

Tarih: 3 Aralık 2005, 23:20 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

h-1

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 23:21 - İp: 81.***.**4.155
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

5600 ü bilmem ama h1 ve s2 defalarca tartısıldı ......arama yap bulursun. ikiside harika makineler kendi sınıflarında. bana sorarsan h1 , pazarbeye sorarsan s2 sen karar ver

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 23:37 - İp: 85.***.**9.41
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

chatpath, şu anda pazarbey in elinde hem Canon S-2 hemde
Fuji S-5600 var. bu makineleri tanıyor. Ondan kullanan birisi olarak daha sağlıklı bir değerlendirme alabilirsin. Sevgilerle...

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 00:34 - İp: 81.***.**9.208
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

arkadaşım bende fuji s5600 kullandım ve s2 yi şu an deniyorum.. kesinlikle söylemem gereken birşey varsa.. hatta üstüne basa basa söylüyorum: fujinin fotoğraf kalitesi yüksek isolarda s2 den daha iyi.. s2 de 400 isoyla çektiğiniz bir resimde (hele kış günlerinde düşük ışık seviyesi varken) hiç beklemeyeceğiniz noise oranları mevcut.. ama canonun makro becerisi ve optik görüntü stabilizörü etkileyici.. (fujide de anti blur diye yazılımsal bir stabilizör var ve o da etkili diyebilirim, panasonic fz5 de de optik sabitleyici var ve inanılmaz işliyor bunu da yabana atmayın derim)
bunlar can alıcı noktalar... ama sonuca gelirsek bir amatör olarak önemli olan hangi alana ilgi duyuyorsanız o özelliklerin yüksek olduğu makinelere yönelmeniz.. çünkü bu saydığınız makinelerin içinde her birinin diğerlerinden üstün olduğu ve aynı zamanda eksikleri bulunduğu özellikler mevcut.. ben düşük ışık seviyelerinde daha kaliteli resimler için fujiyi (çünkü 5. nesil bir süper ccd kullanıyor), hız ve makro becerileri için canon s2'yi (makro mesafesi 0 cm ve focus hızı inanılmaz).. mükemmel lens kalitesi ve harika resimler için panasonic fz5 ve fz20 tavsiye ederim.. (çünkü dünyanın bir numaralı lens markası leica yı kullanıyorlar.)bu arada hepsinin içinde fujinin kozmetik yapısı ve ele oturuşu en mükemmeli..canonun diyafram ve enstantene ayarları içlerinde en iyisi..panasonicler için ise kompakt yapı ve mükemmel resim kalitesi tercih edilebilir. (fz5 de manual focus yok ve evf çözünürlüğü iyi değil, fz 20 de manual focus mevcut ve her iki modelinde noise oranları fujiden sonra en düşük) bunlar da benim fikrim.. ama bu saydığım makinelerinin hepsini ayrı ayrı test imkanım olduğu için bunları yazıyorum.. sony h1'i inceledim ama fotografik olarak henüz inceleme imkanım olmadığı için bilemiyorum.. yalnız fujiden sonra kozmetik yapısı en iyi makine diyebilirim. ama dediğim gibi, seçim ise sizin beklentinizle aynı paralellikte seyrediyor. ama şunu unutmayın bu forumda ki üyelerin bir çoğu sadece kendi kullandıkları makineyi öneriyor.. bu yüzden pazarbeyin şu an yaptığı fuji testinin bitmesini bekleyin derim.. çünkü s2 ile karşılaştıracak.. ama bu saydığım makinelerden hangisini alırsanız alın pişman olacağınızı sanmam..tabiki bu kategoride..yine de canon ve fuji fotoğraf teknolojisinde sony ve panasonice göre daha köklü firmalar..(kendi lenslerini bile kendileri üretiyorlar..ya diğerleri?) bu tartışılmaz ve tercih sebebi diyebiliriz..

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 01:08 - İp: 85.***.**0.105
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Applemac tebrikler. Gayet objektif bir yorum yapmışsın.

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 01:20 - İp: 81.***.**9.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

5600 ü fazla incelemedim
Yalnız s2, 9500, 5600 ve e900 ü hep birlikte değerlendiriyorum.HEpsinin emsal fotoğrflarını çekiyorum.
Şu ana kadar gördüğüm fuji 5600 en kaliteli fotoğrafları veriyor.Gerçekten ben bunu beklemiyordum.İsteyen olursa örnek fotolarla gösterebilirim bunu.
Şaşırtıcı ama gerçek
5600 hem s2 yi hemde 9500 ü geçiyor fotoğraf kalitesi netlik ve renk konusunda

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 03:25 - İp: 85.***.**8.163
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili positif,
öncelikle komplimanın için çok teşekkür ederim.. ben bu foruma yeni üye oldum ve buradaki arkadaşların (devamlı forumlara katılanlardan bahsediyorum, yoksa 20 bin abonesi varmış, hepsini daha tanıyamadım ) ilgisi ve cana yakınlığı gerçekten çok hoş.. mutlaka bir cevap alıyorsunuz sizi tatmin eden.. ancak şundan o kadar rahatsızım ki söylemeden geçemeyeceğim. buradaki arkadaşların bir çoğu bir makine alıyorlar ve ölümüne o makinenin diğer hepsini dövdüklerini savunuyorlar.. halbuki diğer makinelerden bihaberler veya sadece yorumlara göre kendi ellerindekilerin iyi yönlerini alıp makineleri önde kendileri arkada savaşa giriyorlar. Bu bende alerji yapıyor. Sırf burada okuduklarım ve insanların marka bağımlılığı yüzünden, canondan başka birşeyi gözüm görmüyordu ilk zamanlar.. Ama şimdi deniyorum elimdeki imkanlarla hepsini ve aynı pazarbey gibi fuji s5600 ün fotoğraf kalitesinin diğerlerinden çok üstün olduğunu görünce inanmak gelmiyor içimden.. Neden? Çünkü insan şartlanıyor bu tür subjektif yorumlardan dolayı.. Halbuki bu gerçeğin ta kendisi (Yani fujinin kimse inanmayı kabullenmese de o kategoride canon dan daha iyi resim verdiği..)
Bu sitede en çok açılan forumlardan bir tanesi iki veya daha fazla makinenin ismini yazıp, hangisini almalıyım sorusu.. Arkadaşlardan ricam direkt olarak h1, s2, fz5, s5600, d70, eos350d gibi cevaplar vermek yerine, en azından kullandıkları makineler hakkında şu şu özellikleri artı, şunlar eksi diye bir yorumda bulunurlarsa burada benim gibi amatör arkadaşlara daha çok yardımcı olurlar kanaatindeyim..
Sayın Chatpath kusura bakmayın sizin sorduğunuz soru ile daha az alakalı ama yinede forumları takip ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de yazmaya çalıştım..
Ayrıca yazdıklarımı üstüne alınan ve kırılan arkadaşlar olur ise şimdiden özür dilerim. Fakat doğrusu bu ne yazık ki...

#applemac' tarafyndan 04.12.2005 12:57:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 12:57 - İp: 85.***.**0.105
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Benim kendi makinam olan s2 konusundada test sayıbilieceke kadar ayrıntılı bir izlenim topikim var.Tüm artı ve eksilerini açıkça yazdım.
Bunları denemelerim sonucunda yazdım.Hiçbirizsini kaafamdan atmadım.
5600 ün foto kalitesininde iyi olmasını gene denemelerime istinaden söylüyorum.gerçekten 5600 ün fotoları hem fuji 9500 hemde s2 den daha iyi.
Bu gün bu fotoğrafları kendi sitemdede karşılaştırmalı olarak kaymaya başlayacağım.Kendinizde bakalılirsiniz.Gerçi güzellek izafidir ama ortada olanada denecek söz yok.
Apple mac
en allttta bulunan yazı çok hoşuma gitti. Kim söylediyse çok iyi söylemiş.

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:07 - İp: 85.***.**8.163
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

Sevgili pazarbey, sözün kime ait olduğunu bilmiyorum fakat çok derin bir anlamı var.. Benimde hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim..
Sende avukat olunca hemen savunmaya geçmişin Buradaki herkes senin objektif yazacağını biliyor ve sana güveniyor lakin Zaten bu sebepten o makineleri test etmen için positif sana göndermeyi layık gördü, dimi ama
Birde senden ayrıca bir ricam var.. 9500, 5600 ve s2 nin makro ve otomatik netleme kabiliyetlerini de karşılaştırmalı inceleme olarak verebilirsen çok sevinirim. özellikle 5600 ü merak ediyorum.. ben yaptım ama kaliteli bir makrocu olarak senin fikrini çok merak ediyorum

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:56 - İp: 85.***.**0.105
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

aplee mac yazdım zaten ben onu. focus bölümüne bak. bulamazsan kendi siteme bak.

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 18:28 - İp: 85.***.**8.163