pininfarin
pininfarin (üye)
İstanbul / Meraklı

Exif Bilgisinde Optik Zoom Bilgisi

Ozellikle dpreview.com gibi inceleme sitelerinde testlerde yapilan "flashli portre cekimlerinde hic bir fotografin koselerden kararma yapmadigini" goruyoruz. Oysa asagidaki linkte goreceginiz gibi gunumuzde cogu cihaz "acik renk duz duvara karsi ortalama 1.5, 2mt mesafeden yapilan flashli cekimlerde koselerden kararma yaptiklari goruluyor. Bu kararmalar portre ve flasli ic mekan cekimlerinde ise cogu zaman kendilerini belli ediyorlar! (Ozelikle acık renklerde)

Link; http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=31773

Dpreview gibi sitelerde flashlı portre cekimlerinde koselerin hic bir zaman kararmıs cıkmamasinin nedeni acaba bu adamlar bir miktar optik zoom yaparakmi flashli portre cekiyorlar? Zira testi yapilan ayni makineler ile beyaz duvara karsi yapilan cekimlerde koselerin kararmis oldugu goruluyor diger sitelerde. Dpreview'in flashli portre test cekimlerini indirip inceledigimde; OPTİK ZOOM YAPİLİP-YAPİLMADİGİNİ, SAYET YAPILMISSA KAC X ZOOM YAPİLDİGİNİ HANGİ DEGER(LER) BİZE SOYLER?

Sanirim bir fotografta "Focal Lenght" degeri cekilen fotoda bize optik zoom yapilip-yapilmadigini soyleyen rakam. Peki bu degerin "normal olmasi gereken degeri nedir (makinenin objektif degerlerine gore farklilik gosteriyor sanirim) ve bu deger ne kadar degistikce fotografta KAC X zoom yapildigi anlamina geliyor?

#pininfarin' tarafından 05.04.2008 17:35:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Nisan 2008, 17:34 - İp: 212.***.**2.138