hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Ebay Ve Paypal Hakkında Bilgi?

Ebay'ı aralştırıyorum ne zamandır, almanya ebay ile amerika ebay arasındaki fiyatlarda bile acayip uçurum war. Amerika ebay neredeyse almanya ebayın yarı fiyatı.

Ya arkadaşlar, nasıl alışveriş yapıcaz bu ebayde.Paypal aracılığıyla da yapılıyomuş, ozaman da komisyon falan alınıyomuş.

Lütfen bilen, kullanan, damdan düşen kişiler anlatsın, aydınlanalım.

Tarih: 25 Ekim 2006, 01:51 - İp: 85.***.**1.146
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fotograf makinası gibi seyler alacaksan avrupadaki fiyatlar amerikadaki fiyatlardan yuksek oluyor..varsa tanıdıgın amerikadan getirt yoksa feridunb nin dedigi gibi yuksek puanlı satıcılardan al ne alacaksan..

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 20:41 - İp: 88.***.**5.80
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

49.99 mal + 29.99 kargoyla ürün aldım acaba ankarada sorun olur mu ?
gümrük falan
ups worldwide ile geleceke ama
sizlerin fikirlerini almak istedim

 

Tarih: 3 Mart 2007, 11:53 - İp: 88.***.**2.165
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

100 usd altında hiçbir sorun çıkmıyor 30 kez alışveriş yaptım..Ayakkabılar memory stickler,sd kartlar..Hatta şu an bile 10 dolar+30 dolar taşıma ile aldığım adidas superstarları bekliyorum...usa da ise satıcı , 1 haftayı geçtiği olmuyor..Hong kong ve çinden 15-20 günü bulabiliyor.100 dolar üstü eşyaları 'hediyedir' veya 'tamir oldu' falan ifadeleri konup gönderilir ve içinde fatura da olmaz ise gümrükte sorun çıkmadığı söyleniyor..Elektronik eşyaya çok fazla vergi var.. bazı cihazlara gümrük artı trt bandrolu bilmemne gibi bir çok eklenti yapıyorlar ve tr fiyatını bile katlıyabiliyor.(Fot makinesine de olurmu demeyin çok saçma bir çok şeye konuyordu trt falan önceden).Şimdilik hiç bir sorun yaşamadım.Bir arkadaşım power seller olmayan birinden anakart aldı sadece kutusu gelmişti..1-2 mail attık ebay olaya el koydu..Eleman küçük bi çocukmuş arkadaşın ödediği para geri yatırıldı.

 

Tarih: 4 Mart 2007, 04:36 - İp: 88.***.**1.83
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

usa den aldım cuma akşamı ne zaman elime geçer ayın 18 de elimde olursa keyfim 5 kat artar ya

 

Tarih: 4 Mart 2007, 23:26 - İp: 85.***.**5.122
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

İnşallah sağ-salim ve 18 inden önce eline geçer.
Biz de hayırlısıyla hayırlı olsun deriz.

 

Tarih: 5 Mart 2007, 15:37 - İp: 85.***.**3.73
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Ben geçenlerde close-up lens ve yedek pil sipariş vermiştim. İlki 13 günde ikincisi 20 günde ulaştı elime...

 

Tarih: 5 Mart 2007, 17:31 - İp: 213.***.**6.250
mstclk
mstclk (üye)
Bursa / Meraklı

hocha ilgini çeker sanırım ebay türkiye pazarına girmek için müadil firma arıyormuş ne zaman bulur acaba
akşam gazetesinden bir haber TIKLA

 

Tarih: 5 Mart 2007, 17:48 - İp: 85.***.**9.159
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Ebay’de nakliye masrafı ayrıca belirtilir ve açık artırma veya alış veriş bitip ödeme yapacağınızda bu masrafı ürününkine eklersiniz. Her satıcı Türkiye’ye ürün göndermez. Kendinize ilk sormanız gereken ürünü satıcı Türkiye’den alış veriş yapmak isteyenlere sunuyor mu sorusudur? Ama zaten iyiBey arama motorunda arama yapıyorsanız sadece ülkemize gönderilen ürünlere kolaylıkla ulaşmış olursunuz. Arama sonucunuzun başında "Available to:Turkey" yazısını göreceksiniz. Ürünlerin tanımına tıklayıp incelediğinizde "Shipping, payment details and return policy" kısmında 2 manzarayla karşılaşabilirsiniz.

a- Europe veya Worldwide için nakliye masrafını yazar
b- Amerika için nakliye masrafını yazar ve altında "Will ship to Worldwide" (Dünyaya gönderiyor) ibaresini görürsünüz.

İlk durum için nakliye ücreti Worldwide veya Europe hanesinde yazan rakamdır. İkinci durum için ise ülke seçip nakliye masrafını görebileceğiniz bir link veya kutu koyulmuş olabilir. Bu da yoksa çözüm basittir. "Ask seller a question" (Satıcıya sor) linkine tıklayıp satıcıya sorabilirsiniz. Sizin için örnek bir mesaj oluşturduk. Bunu kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Satıcınızın puanı yüksekse (bknz.puanlama) sizi çok kısa sürede cevaplayacağından emin olabilirsiniz.(6-24 saat idealdir)


Örnek Mesaj:

Dear Sir,
I would like to buy or bid for this item. I would be pleased to learn if you ship to TURKEY. What is your shipping charge to TURKEY? Best Regards.

Bazı ürünlerde nakliye avantajı vardır. İkinci ve sonraki ürünleri ayni anda sipariş etmeniz halinde daha düşük nakliye ödeyeceğiniz yazılır (Combined Shipping). iyiBey’in tavsiyesi aynı anda 3 üründen fazlasını almamanızdır.

Gümrük (Customs)

Gümrük Mevzuatında dikkat edilmesi gereken 2 nokta vardır.

1-Satın aldığınız ürünlerde paketin üzerinde 100 Euro’nun altında bir fiyat yazıyorsa vergiye tabi değildir.

2-Şeker-Kurban Bayramlarından veya yılbaşından birer ay önce ve sonrasını kapsayan dönemde paket hediye olarak geliyorsa ki paketin üzerinde "Gift Item" yazar 300 Euro’ya kadar gümrük vergisine tabi değildir.

Bunun için kullanıcılar satıcıya "Ask seller a question" linkinden mesaj yazıp ürünü hediye olarak işaretlettirirler.

Örnek Mesaj:

Dear Sir,

I would like to bid for or buy this item. Would you please mark the item as a Gift. Thanks in advance. Best Regards.


300 Euro ve üzeri ise paketin hem Gift item olarak işaretlenmesi hem de 300 Euro’nun altında bir fiyatın irsaliyede yazılı olması gereklidir. Fakat bu uygulama ancak Şeker-Kurban Bayramlarından ve yılbaşından bir ay önce ve sonrasında geçerlidir. Bunu sağlamak için kullanıcılar satıcıya aynı linkten talepte bulunulur.

Örnek Mesaj:

Dear Sir,

I would like to bid for or buy this item. Would you please mark this item as a Gift and declare a price below 300 Euros on the package for custom issues. Thanks in advance. Best Regards.

 

Tarih: 20 Ağustos 2008, 14:05 - İp: 78.***.**6.243