anadoluu
anadoluu (üye)
Ankara / Meraklı

Dv Ve Diğerleri

Öncelikle söylemeliyim ki alabildiğine amatörüm. sadece bişeyler satın almadan önce fikir almak istedim.

bu DV dedikleri ne arkadaşlar. normal video kameradan farkı ne acaba? ve bu aletler sadece kasetle mi çalışıyor. yani kendi içinde belli bir süre dahilinde kayıt yapabiliyorlar mı?

ayrıca 300-350 milyona kadar bi dijital foto makinesi almayı planlıyorum ama kalite ve kullanım kolaylığı hakkında bilgi sahibi değilim. kullanıp da memnun olan arkadaşlar varsa makinelerini önerebilirler. web cam özelliği mevcut olanlar tercihimdir.

şimdiden teşekkürler.

Tarih: 6 Aralık 2004, 22:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Öncelikle söylemeliyim ki alabildiğine amatörüm....."

alabildigine ben de amatorum anadoluU..

oncelikle DV konusuna aciklik getirmek gerekirse, sunlari soyleyebilirim:

video kameralarda bircok degisik format var kullanilan.. bunlar; Mini DV, DVD, Digital8, MicroMV, VHS & VHS-C, S-VHS & S-VHS-C, Hi8 ve 8mm.. peki nedir bunlar?

MiniDV: dijital video; cd kalitesinde PCM sound ve resim kalitesi.. kullanilan kasetler kibrit kutusu buyuklugunde.. MiniDV'nin secilmesindeki en buyuk etkenlerden biri, bilgisayara aktarildiginda video'nun kalitesinde herhangi bir kayip olmamasi.. ses de goruntu de kaliteden odun vermiyor yani..

DVD: kaset yerine dvd diskleri kullaniliyor haliyle.. en buyuk avantaji, diskte ileriye geriye sararken daha hizli ulasabilmen istedigin noktaya.. (random access)
dvd video kameralari gelecekte cok onemli olacak, fakat henuz yeterli derecede iyi degiller.. goruntude pixel kayiplari yasaniyormus.. dvd diskleri her dvd oynaticisinda da oynamiyormus..

digital8: sony'nin dijital'i.. ayni minidv'de olan kaliteyi buluyorsun.. ama kasetleri hi8 analog kasetler, dolayisiyla video cameralari daha buyuk oluyor minidv video kameralarina gore.. 90 dakikalik hi8 kasedine 60 dakika kaydedebilirsin..

micromv: sony.. mpeg2 formatinda kayit edebilme imkanini veriyor.. video kameralar cok kucuk boyutlarda.. minidv kasetlerine gore %70 daha kucuk kasetler kullaniyorlar.. 60 dakikalik kayit alabiliyorlar..mpeg2 formatinda olmasindan dolayi bilgisayara aktarildiginda diger video kameralardan aktarilan video'nun yarisi kadar yer tutuyor harddisk'te.. en buyuk problemlerden biri; ilk ciktiginda sony'nin basit programi destekliyordu editing acisindan bilgisayarda; su anda pinnacle studio'da da micromv formatina destek veriyor sanirim..

.......

digerlerini bosver zaten..

ha bir de yeni harddisk video kameralar cikti.. jvc'de var iki model.. 4gb'lik microdrive'lar kullaniyorlar.. dvd kalitesi goruntu aldiklarini soyluyor jvc amca.. 2 megapixelli fotograflar da cekiyor.. ama... ammmaaa... isin asli oyle degil tabii.. eger ki ciddi ciddi video kaydedeyim diyorsan minidv almalisin..

#dadanagast' tarafından 07.12.2004 01:04:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 01:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o butceyle sanirim giris seviyesinde olan fotograf makinelerinden bakabilirsin.. o makine buyuk bir ihtimalle bas-cek tarzinda olacaktir.. her ayari otomatik yani.. biraz manuel ayarlari da olsun dersen butceyi arttirman gerekir.. manuel ayarlar sana fotograf uzerinde kontrol saglar.. fotografin nasil cikmasi gerektigine makine degil sen karar verirsin yani... bu onemli.. biraz yaratici olayim dersen kesinlikle manuel ayarlarin yapilabilecegi bir fotograf makinesi bakinmalisin.. bence canon A95 en iyi giris seviyesindeki manuel ayarlarin da yapilabildigi fotograf makinesi.. fiyati 300-350'nin iki misli zannedersem.. o kadar cikmam dersen, bana ne manuel ayarlardan kardes dersen; o zaman canon A400 derim.. 3 megapixelli.. fotograf kalitesi cok iyi.. en azindan web'de gosterilen fotograflardan o fiyata en iyisi diyebilirim.. sanirim senin butcen de dahilinde.. ama uyarmadi deme manuel ayar yok.. basacaksin cekeceksin..

.....

web cam ozelligini bazi video kameralari ile alabiliyorsun; fotograf makinelerinde de bu ozelligi saglayabilirsin, ama gerek yok.. kalite cok dusuk olacaktir.. en iyisi 30-40 dolara bir tane web-cam alman bilgisayarcidan.. daha da iyi kalite saglarsin, hem de web-cam diye kullanayim derken fotograf makineni yipratmamis olursun.. cunku sarjda olmasi gerekir kullanirken, sarjda olursa da piller yipranir..yazik yani..

...

umarim yardimci olabilmisimdir..

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 01:20 - İp: yok
anadoluu
anadoluu (üye)
Ankara / Meraklı

cvplarınız için sağolun arkadaşlar. bütçeyi artırmak daha mantıklı olacak sanırım.

peki o kadar parayı fotoğraf makinesine vermektense kamera mı alsam acaba? bu konuda ne düşünüyorsunuz peki?

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 22:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"peki o kadar parayı fotoğraf makinesine vermektense kamera mı alsam acaba? bu konuda ne düşünüyorsunuz peki?"

selam AnadoluU..

aslinda bu sorunun cevabi hayli karmasik..

sanirim cevabi aramaya hangisini hangi amacla kullanacagimizi sorgulayarak baslayabiliriz.. ben kendim icin dusunecek olsaydim -cunku ben de kamera ve fotograf makinesi bakiyorum su siralar-;

...

en pahali kameralardan biri canon XL2 (yeni cikan) mesela, film yapacagim deseydim bu kamerayi almayi dusunurdum.. en buyuk ozelligi, DSLR'larin fotograf makineleri arasindaki konumunu kameralar klasmaninda gostermesi.. lensi degistirilebiliyor.. broadcast kalitesinde cekim yapabiliyor.. super kullanma esnekligine sahip.. kisacasi... bir aile videosu yapmak icin cok fazla.. fiyat acisindan benzesen dijital fotograf makineleri arasinda canon 1D MarkII ve Nikon D2X verilebilir..

sonraki kamera, cok daha ucuzu panasonic'in NV-GS400B modeli.. 1000 pound civarinda.. 3CCD yine.. harika ozelliklere sahip.. tum manuel ayarlari mevcut.. cok yuksek notlar aldi elestrilerden.. ki benim almayi dusundugum bir model.. fiyat acisindan benzesen dijital fotograf makineleri arasinda canon 20D verilebilir..

sonrakiler; panasonic NV-GS200, canon MVX35i, sony DCR-PC350 geliyor.. fiyat acisindan benzesen dijital fotograf makineleri arasinda Nikon 8800, nikon D70 verilebilir..

daha da sonra iyi olarak saptadigim internetten ve magazinlerden; canon MVX250i geliyor.. fiyat acisindan benzesen dijital fotograf makineleri arasinda canon G6, olympus 8080, minolta A200 verilebilir..

....



 

Tarih: 8 Aralık 2004, 14:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

onceki mesajimda fiyat acisindan benzesen kamera ve dijital makineleri soyledim, onlar ayrica benim favorilerimdi..

..

simdi soruna gelelim..

bahsettigim butun kameralar ile harika videolar kaydedebilirsin.. fotograf makineleri ile de harika fotograflar..

peki neye ihtiyac duyacaksin?

eger ki alacagin kamera hem fotograf ceksin hem de video dersen o zaman sana -ki okudugum bir magazinde bu konu uzun uzun anlatilmisti- canon MVX25i veya panasonic NV-GS200'u oneririm.. her ikisi de 2 megapixellik, diger kameralara gore biraz daha iyi kalitede fotograflar cekebiliyorlar.. biraz daha ustte sony DCR-PC350 ile panasonic NV-GS400 var.. sony 3 megapixel, panasonic ise 4 megapixellik fotograflar cekebiliyor.. fiyatlarini arastir istersen..

ama...ammma.. fotograf kaliteleri en basit fotograf makinesinin ki kadar bile olmayacak bunu bil.. ornek vermek gerekirse, kullandigimiz cep telefonlarinin cektigi fotograflari gozonune getirmelisin.. sonra kameranin kac megapixel olacagini dusunerekten boyutu buyult.. ....

peki ben olsaydim ne yapardim? eger ki butce cok sinirliysa, en ucuzundan bir dijital fotograf makinesi bir tane de kamera alirdim.. mesela canon MV6iMC veya MV750i kamera ile canon A400..fiyat toplami yaklasik canon G6 kadar oluyor burada..

peki ne kazanmis oluyorsun bu komboyla?

3 megapixellik harika fotograflar ve kaliteli aile videolari..

unutma; hicbir kamera sana kaliteli fotograflar vermeyecek ve hicbir fotograf makinesi sana kaliteli videolar vermeyecek..

.........

aile videosu cekmek icin en basit kamera bile yeterli olacaktir.. arzuladigin ozelliklerin olup olmadigina bak ve al.. fotograf makinesinde olay daha onemli.. sadece bilgisayar ekraninda bakacagim veya 10x15cm boyutlarinda fotograf kagitlarina bastiracagim diyorsan 3 megapixellik Canon A400 isini hayli hayli gorecektir.. cok da kaliteli ciktilar alacaksin ustelik..

..

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 14:52 - İp: yok
kemalevin
kemalevin (üye)
Bursa / Amatör

merhaba
ilgilenen arkadaşlara burada konusu geçiyor diye söylüyorum.elimde gecen sene almanyadan aldığım ve 14 ay garantisi devam eden üstelik sadece 2 tane kaset çekimi yaptığım,samsung vp 590i mini dv 8 mb sd kartlı,hem kamera hem digital fotograf makinesi özelliği olan 2003 ün dünyada en iyi aile kamerası seçilen video kameramı satıyorum. ilgilenen arkadailara duyurulur.

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 16:03 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

dadanagast kardeşim

bir konuda sana tam katılmıyorum:

"ama...ammma.. fotograf kaliteleri en basit fotograf makinesinin ki kadar bile olmayacak bunu bil.. "

buraya katılmıyorum. ben bizzat kendim canon mvx3i video kamerayı denedim. 2mp fotoğraf çekimi yapabiliyor makine. 2mp fotoğraf için sonuç oldukça tatminkar idi. istersen mvx3i ile çektiğim bir fotoğrafı sana yollayabilirim. bir de sen incele... bana fotoğrafın kalitesi 2mp için makul geldi. forumuun galerisine resim eklemeyi beceremedim, yoksa galeriye koyacaktım örnek resmi...

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 16:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ocum cektigin fotografi bana gonderebilirsen gercekten sevinirim.. e-mail adresim: [email protected]

ocum bir de su noktadan bakmak gerekli.. bende nokia 6600 cep telefonu var, 640x480 boyutunda fotograflar cekiyor.. yani 0.3 megapixel.. fotograflar hic de fena degiller.. sanirim samsung veya LG firmasiydi, 7 megapixellik cep telefonlari yolda gelmek uzere.. su anda optik zoom da koyuyorlar cep telefonlarina..

peki acaba ileride fotograf makinelerine ihtiyac kalacak mi tum bunlardan sonra? evet.. cunku hicbiri bir fotograf makinesinin yerini tutamaz.. D70&8800 konusunda crussor: "nitelik arttikca nicelik azalir" demisti.. dogrudur.. cep telefonlari telefon acmak icin uretiliyorlar, kameralar da video cekmek icin..

ama sunu da ilave etmeliyim ki ben de alacagim kamerada iyi fotograf cekme islevi ariyorum.. bir tasla iki kus vurmaliyim..

su ana kadar saptadigim en iyi fotograflari ceken kameralardan biri panasonic NV-GS400 digeri sony DCR-PC350.. tabii bakalim hayirlisi ne olacak.. sanirim yaza dogru alacagim.. tabii o zamana kadar neler cikar kimbilir..

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 20:03 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

dadanagast kardeşim

örnek fotoğrafı mailine gönderdim. foto çeken cep telefonları konusunda haklısın. kalitesi yüksek resim çeken cep telefonuna rastlamadım doğrusu. aslında senin de bildiğin gibi fotoğrafın kaç megapixel olduğu çoğu zaman önemli değildir. çünkü çıktı almıyorsan boyut çok önemli değil. kendi monitörüm 17 inç ve 1024x769 çözünürlük kullanıyorum ki, bu büyüklük 2 mp foto için bile küçük kalıyor.yani sadece monitörden izliyorsan 2 mp olmuş 8 mp olmuş bi önemi yok taki, poster gibi çıktı alıncaya kadar.

"nitelik arttıkça nicelik azalır" sözü doğru bir söz ama biz türkiye bunu tersten söylüyoruz genellikle "nicelik arttıkça nitelik azalır"

 

Tarih: 9 Aralık 2004, 13:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

""nitelik arttıkça nicelik azalır" sözü doğru bir söz ama biz türkiye bunu tersten söylüyoruz genellikle "nicelik arttıkça nitelik azalır""



hazir bir kus vurmusken digerine de degsin de o dussun..

..

fotograf icin tesekkurler ocum.. bir kamera icin bence harika bir sonuc.. bilgisayar ekraninda kesinlikle net gorunuyor.. hakliymissin..

 

Tarih: 9 Aralık 2004, 20:45 - İp: yok
  • 1