suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 Is İle İlgili Her Şey

Arkadaşlar Canon S1 ile ilgili bir çok şeyi pek yakında http://www.completephpbb.com/fotoforum 'da bulacaksınız. Menülerinin kullanımı ve ne anlama geldiğini burada bulacaksınız. Kullanım kılvuzuyla ilgisi yok yalnız. Makinanın kullanımıyla ilgili Çekim ipuçları gibi... Ohara'nın da katkılarıyla tabi..

Tarih: 21 Aralık 2004, 17:17 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Herkesin Ohara'nın bu forumnuna da üye olmasını rica ediyoruz. www.netfotograf.com 'un kardeşi bir site. Amaç güzel, her şey güzel.

 

Tarih: 21 Aralık 2004, 17:24 - İp: yok
maksay
maksay (üye)
Bolu / Amatör

merhabalar. Benim Canon s1 bugün elime ulaştı ve akşam biraz otomatik olarak flaşlı foto çekim yaptım. func tuşunun olduğu bölgelerde biraz ısınma hisettim, sizce bu normalmi?

 

Tarih: 21 Aralık 2004, 23:15 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Evet ısınıyor. Problem değil. Makinanın yüksek ısıya karşı kendini koruma özelliği var. Derece işareti çıkıp kendi kendini kapatıyormuş. Bu durumda soğuyunaya dek kullanmamak gerekiyor.

 

Tarih: 22 Aralık 2004, 08:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Proje şöyle olacak eğer başarabilirsek:
-Makinadaki menülerin tek tek anlatımı,karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları.
-Dijital fotoğraf makinaları ile ilgili terimler ve anlamları ve bununla ilgili Türkçe linkler.
-Çekim ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları.
-Yani kısaca amatör bu bölüme girdiğinde her türlü konuyu öğrenmiş olarak çıkacak. Başarabilirsek. Bu konuda herkesin katkısı olması gerekiyor tabi. KOnu başlığı atıldığında herkes sorusunu sorar bilenler bildiği kadar cevap verir.
Destek bekliyoruz bu konuya bu forum veya öteki benim için farketmez . İyi çalışmaların hepsini desteklerim.

Buradan şöyle başlayalım mesela:
Makine kullanırken dikkat edilecekler noktalar:
-Makinanın bulunduğu ortamlarda sıcak soğuk farkı çok olursa makinanızı hemen kullanmayın, çantasından çıkartmayın. Makinanın ısısı bulunduğu ortamın ısısına eşitlendiği anda kullanmaya başlayabilirsiniz.Yani buharlanma olayı ortadan kalktığı anda kullanabilirsiniz.
-Makinanızı ve CF kartınızı mıknatıstan uzak tutun.
-Flaşınızın çok yakın mesafeden önününü kapatmayın. Yüksek ısı flaşta hapsolacağından flaşınız zarar görebilir.
-Yüksek ısılı ortamlardan makinanızı kaçırın. Yavaş olun kendinizin kaçmasına gerek yok , makinanız yeterli
-Makinanızı çalıştırmak için Off yazan düğmeye takılı küçük toplu iğne başı kadar bir düğme var onu basıp sağa veya sola hareket ettirerek açmalısınız. Bu düğmeye basmadan sağa veya sola hareket ettirirseniz mekanizma muhtemelen bozulacaktır. Doğruca Burkay’a gitmek zorunda kalabilirsiniz
-Makinanızı çalıştırırken kesinlikle objektife dokunmayın. Çünkü objektif otomatik hereket edecektir.Makinanızın çantada açılmaması için her türlü tedbiri alın.( Dar ortam olduğu için). Kendiliğinden siz açmadıkça açılması zor bir ihtimal. Moralinizi bozmayın
-Objektifi direkt güneş ışığına uzun süreli tutmayın. Mercek güneşi nasıl toplayıp yakıcı bir ısı oluşturursa, makinanızın objetfi de mercekler topluluğundan ibaret olduğu düşünülürse olayın mantığı anlaşılacaktır.
-Objektif temizliği için bu iş için üretilmiş temizlik seti satın alın. Kova, porçöz, vim, hortum, kaynar su, deterjan,… Fırça, özel temizleyici sıvı, özel cam temizleme bezi gibi. Bunlardan hiç biri yoksa pamuktan temiz atletiniz ve olabildiğince tükürüksüz üfleme (sinirlenirseniz tükürmemek için kendinizi tutun ), özel sıvı için de ağzınızdan çıkan buhar Objektif tozluyken kesinlikle bez kullanmayın. Önce tozu giderin sonra bez kullanmaya geçebilirsiniz. Tozu giderirken de objektifinizin yönü aşağı olsun. Yoksa tozları objektifte hiç bitmeyecek yolculuğa çıkarırsınız ki yorarsınız güzelim tozları objektifin içinde. Objektifte de otoban virajlı yollar oluşur tabii olarak
-LCD ekranı temizlerken bastırmayın. Pikseller ölebilir.
-Bebeklerin gözüne flaş patlatmayın. Gözlerde kalıcı hasar oluşabilir.
-Makinanızın flaşını elinizle kesinlikle kaldırmaya çalışmayın. Popup modu açıksa flaş denklanşöre yarım basınca kendiliğinden açılacaktır veya popup kapalıysa flaş düğmesine bastığınız anda açılacaktır.
-Makinanız ıslandıysa kesinlikle pilini çıkartın ve kuruduğundan emin olduktan sonra kullanın veya hiç kullanmadan servise başvurun.
-Makinanızı hiç yere düşürmeyin. Düşürdüyeseniz servise kontrol ettirmekte fayda var.
-Uzun süreli saklama için makinadan pili muhakkak çıkartın.
-Pillerin aynı marka olmasına dikkat edin. Pillerin doluluk oranı ve amperi aynı olmalıdır. NiMh pil ve amperi en yüksek olan pili tercih edin. Ben Kodak NiMh 4 adet 2100 ve 4 adet 2300 amper olanını kullanıyorum. Hem çok ucuz hem de performansından şikayetim yok. Şarj cihazı olarak ta pili boşaltma özelliği olanı tercih edin derim. Ben ATABA At-508’i kullanıyorum. Şarj süresi uzun ama idare ediyor.Daha iyileri var piyasada. Şarjlı pil kullanamyacağınız bir yerde iseniz fotoğraf makinaları için imal edilen Duracell pillerden kullanın. Diğerleri hiç dayanmadı. Duracell bunların içinde en iyi dayanan idi. Duracell de NiMh 2100 ve 2300 kadar kesinlikle dayanmadı.

 

Tarih: 22 Aralık 2004, 09:03 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Linkte bir problem var. Cevap yazmama izin vermiyor. Bir deneme daha.
Problem çözüldü.Ok.

#suysal1' tarafından 22.12.2004 09:30:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Aralık 2004, 09:33 - İp: yok
xkeremx
xkeremx (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba ben 1 aydır s1 kullanıyorum. Bu makinanın karanlık çekimleri bence çok kötü. Estantene ayarı çok düşük tutuyor ve iso 400 max'da tutmama rağmen yinede karanlık ve çok fazla prüz ortaya çıkıyor.Bunu nasıl engelleyebilirim yada benim makinada mı prblem var acaba.
saygılar
kerem ergin

 

Tarih: 30 Aralık 2004, 12:48 - İp: yok
drburaktan
drburaktan (üye)
Ankara / Amatör

mrb suysal
gerçekten bu foruma yapmış olduğun katkılardan dolayı seni kutluyorum ben de hatırlarsan s1 hakkında sana fikirlerini sormuştum.verdiğin bilgiler doğrusunda ben de bir s1 sahibi olmaya karar verdim ve artık benim de bir s1 im var yalnız makineyle pek uğraşamadım sınavların bitmesini bekliyorum tatilde bol bol foto cekmeyi düşünüyorum.bahsettiğin forum ne zaman açılacak?sabırsızlıkla bekliyorum.....

 

Tarih: 15 Haziran 2005, 13:39 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

drburaktan unutmuştum ben bunu . Nereden buldun bunu

Sözümde duracağım talep olduğu için. Boş vakit buldukça hazırlayıp gönderirim. Makinanın tüm menülerinin açıklamalarını , önemli noktaları paylaşmak isterim.

 

Tarih: 16 Haziran 2005, 09:22 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dburaktan, forum coktan acildi, hatta kapandi bile.. ne oldugunu anlayamadik.. gecen seneydi sanirim..

 

Tarih: 16 Haziran 2005, 09:34 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Neydi o günler Dadanagast Ah ah gençlik yıllarıma götürdünüz beni ...

 

Tarih: 16 Haziran 2005, 09:57 - İp: yok