mcgozuakca
mcgozuakca (üye)
Kayseri / Amatör

Canon Eos 300d,nikon D70. Hangisi?

Merhabalar.Forumda gönderilen mesajlar içinde en çok okunanların makine karşılaştırmaları olduğunu fark ettim.Sanırım insanların bu konuda ciddi bir bilgi açığı var. Ben de benzer bir soru ile karşınızdayım: Benzer fiyat aralığında olan bu iki makinadan (Canon EOS 300D ve Nikon D70) hangisi daha tercihtir? Teşekkürler.

Tarih: 28 Ekim 2004, 14:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar.

ikisi birbirine rakip iki kamera.. nikon canon'dan daha sonra piyasaya cikti.. web sitelerinde karsilastirmalari yapilmis; karsilastirmayi yapanlar: "d70 biraz daha pahali fakat deger.." diyorlar.. d70'yi elinize aldiginizda profesyonel bir his veriyor, 300d'nin plastik yapisi cok ucuz bir kamera hissi..
Dpreview.com forumunda; d70 ile 20d'yi karsilastiriyorlar.. halbuki 20d, nikon'un d100'uyle ayni kategoride..
eger ki bu iki makineden birisini almayi dusunuyorsaniz bence bir dukkana gidip deneyin; elinizde hislerinin cok farkli olacaklarina eminim..

..

juggler'a -ki kendisinde 300d var bildigim kadariyla- , bu sizin sorunuza benzer soruyu sordum.. (burada)

sizin bu soruyla yeni bir konu baslatmaniz cok iyi oldu.. ben soruya cevap vereceklerin, 20d ve diger (olympus, fuji..) fiyat araliginin fazla olmadigi makineleri de icine alaraktan, dusuncelerini yazmasini rica edecegim..

mesela yeni fuji s3pro geliyor veya olympus e300.. bunlarin fiyatlari asagi yukari ayni.. pentax ist ds.. pentax mesela sd kartlari alacak.. e300 ayni 20d gibi 8 megapixelli bir kamera..

siz hangisini secerdiniz, neden? sizce onemli olan ayriliklari neler?

herkese tesekkurler..

 

Tarih: 28 Ekim 2004, 14:59 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

kardeşim sorman hata...
tabiki d70

 

Tarih: 28 Ekim 2004, 17:21 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ne amacla kullanmak istediginize bagli.. Eger diyorsaniz ki ben otomobil yarislarina gidecegim, basketbol maclarina gidip fotograf cekecegim.. O zaman D70.. Ama 'yaratici olacagim, gunluk hayattan cekimler yapacagim" o zaman 300d daha ucuz bir secenek sunuyor.. Onunla beraber guzel bir objektif de alirsaniz daha karli bir alisveris yapmis olursunuz.

Bu arada, onemli olan aslinda makinanin govdesi degil de alacaginiz objektifler olacagi icin (emin olun tadina vardiktan sonra alacaksiniz) nikon ya da canon alarak bir taraf secmis olacaksiniz. Bundan sonra alacaginiz govdeler ayni markadan olmasi gerekir ki objektifleriniz uysun.

O yuzden kullanicilarinin coklugu, alabileceginiz destek, servisinin size yaklasimi gibi konulari da goz onune alin..

Yoksa hangi makinayi alirsaniz alin, memnun kalirsiniz.

 

Tarih: 28 Ekim 2004, 22:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

" Eger diyorsaniz ki ben otomobil yarislarina gidecegim, basketbol maclarina gidip fotograf cekecegim.. O zaman D70.. Ama 'yaratici olacagim, gunluk hayattan cekimler yapacagim" o zaman 300d daha ucuz bir secenek sunuyor.."

neden juggler? bunu d70'nin 3 fps ozelligine bakaraktan mi soyluyorsun, yoksa?

benim fikrimce, oyle bir makineye sahip olmak istendigine gore; bir basketbol maci durumuda gozetilmelidir.. basketbol maci bir ornek; mesela, cocuklarimizin futbol oynarkenki maci da olabilir bu.. yaniliyor muyum?

....

"Bu arada, onemli olan aslinda makinanin govdesi degil de alacaginiz objektifler olacagi icin..."

sence makinenin onemi ile objektifin onemi arasinda nasil bir iliski yaratilip hangi DSLR olacagina karar verilmeli? (umarim demek istedigimi anlatabildim..

mesela ben su anda soyle bir celiski yasiyorum; d70+18-70 lens kitine ek olarak 70-200 lens mi alsam yoksa 20D ile 17-40 lens mi.. sonra 3-5 ay sonra 70-200 gibi bir lens bakinirim..

sence hangi rota daha dogru olur?

"Yoksa hangi makinayi alirsaniz alin, memnun kalirsiniz."

bu isin en gercek yani aslinda..


 

Tarih: 29 Ekim 2004, 00:42 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

evet 3 fps hic fena degil bu is icin.. Bir de uzun sure cekebiliyor.. Hizli sporlarda pek "one shot" yapilmiyor, genelde buffer dolana kadar elini cekmiyorsun bir pozisyon yakaladin mi..

Bazi firmalarin sizin istediginiz ozelliklerde objektifi yoktur, ne biiliyim mesela canonun 500mm f4 IS diye bir objektifi cok cekci olabilir doga fotografcilari icin ama atiyorum Nikon'un bu ozelliklerde bir objektifi olmayabilir.. ANcak normal bir kullanim icin pek farkedecegini sanmiyorum.

Dogrusu ben dusunmeden 20d alirdim senin durumunda.17-40 dedigin L serisi bir objektif degil mi?.. cok yuksek kalitede bir objektif.. Kesin memnun kalirsin. ondan sonra da sigmanin 70-200 f2.8 ini alirsin, o da cok kaliteli bir objektiftir. Fiyati da canon esdegerinin yarisi kadar.. Ama kalite farki kesinlikle yarisi kadar degil.

 

Tarih: 29 Ekim 2004, 11:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogrusu ben de hic -daha fazla- dusunmeden, bir an once, karar vermek istiyorum; gel gor ki hala daha tam olarak kararimi vermis degilim; DSLR rotasi cok pahaliya gelecek ve ben pro falan degilim, diger yandan fotografta da mukemmeli bulmazsam kendimi yer bitiririm ...

bugun yeni bir magazin daha aldim (bu arada fotograf magazinine harcadigim meblag -3,4 aydan beri- zannederim bir A95 alacak kadardir ) buldugum her magazini alip okudum; degerlendirmeleri yaptim, tablolar hazirladim ), magazinde 20D'nin degerlendirilmesi yapilmis..

sonuc mu? gold award.. her kurusuna degermis.. degerlendirmeyi yapan bayan sunlari soyluyor: "eger ki su anda kullandiginiz DSLR'i satip 20D almayi dusunuyorsaniz, birsey soyleyemem, cunku, hali hazirda DSLR'iniz var; printlerdeki farklilik (6 megapixellik olan DSLR'lara gore) pek fazla degil.. fakat ilk DSLR makinesi olarak hangisi diye dusunuyorsaniz, 20D'ye harcayacaginiz her kurusun degecegini bilin. "

...

ben de aynen senin dedigin sekilde dusunuyordum zaten; sigma 70-200 f/2.8 hakkinda herkes guzel seyler soyluyor; canon'unkinin fiyati iki misli, cok fazla.. fakat.. hani almisken..

 

Tarih: 31 Ekim 2004, 20:38 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast:
fotografta mukemmeli aramak pek sonuca ulasacak bir sey degil... SAna surekli bir tatminsizlik yolculugunda basarilar dilerim... Once kesenin agzini acarsin.. Mukemmel fotograf cekemedigin icin ekipmanini suclar durursun, hep daha pahali ve yeni ekipman almak istersin.. daha ileri duzeyde 'bu makina arizali" diye servise gonderirsin, firmalari suclamaya baslarsin vs vs... Acip mesaj gruplarini oku, hepsi de boyle insanlarla dolu..

Aci gercegi duymak istersen eger, su andaki fotograf makinalarinin ozellikleri ve yetenekleri, bir cogumuznun fotografik yeteneklerinin uzerinde. Bu "bir cogumuz" lafina sen de dahil olabilirsin, ya da olmayabilirsin.. Ama eger dahilsen gidip ilk gordugun DSLR yi al, mutsuz olmayacaksin.



#juggler' tarafından 31.10.2004 21:47:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ekim 2004, 21:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o gruba oncelikle ben dahilim juggler.. zaten ne soylesen %100 dogrusunu soyluyorsun; beynim dedigin her kelimenin arkasinda; gel gor ki bir DSLR almisken uzun bir sure arkaya bakmamak istiyorum.. DSLR'larin fiyatlari 1 seneden bu yana ucuzladi, canon'un 300D modeli ile; su anda yaris daha da hizlandi, piyasada artik bir D70 ile 300D yok.. veya en azindan onumuzdeki birkac ayda.. olympus E300 geliyor, pentax ist ds, fuji s3pro.. canon -benim dusunceme gore- bu birkac ayda 300D'yi 600D gibi birsey yapacak.. D70 belki D72 olacak.. D100'u D200 yapacaklar.. isin geregi su; biliyorum 600D bana fazla fazla yetecek senelerce.. ama birkac ay icinde.. tabii haklisin; birkac ay sonrasinda birkac daha demek de var.. ama eminim o kadar beklemeyecegim.. (ben oyle san..

 

Tarih: 31 Ekim 2004, 22:46 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Canon gelecek yilin ortalarina kadar hic bir makina cikarmaz.. 300d zaten su anda da peynir ekmek gibi satiyor.. Niye cikarsin ki..Bosu bosuna pazari bolecek.. Zaten 300d ile tatmin olmayanlar 20d e gecti.. Pazarin bu aralar pek hizlanacagini sanmiyorum..

 

Tarih: 31 Ekim 2004, 22:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hakli olabilirsin..

benim tahminimce nikon canon'un 20d'sine cevap verecek; ama d72 gibi.. sonucta benzer ozelliklerde fakat daha ucuza.. sonra canon 600D gibi bir makine cikartmasi icap edecek.. en sonunda nikon d200'u cikarip 20d'nin de altinda satacak.. ortalik iyice kizisacak yani..

tabii bunlar hayal de olabilirler..)

ama diger yandan gercekten de onumuzdeki yilin ortasi bana cok uzak gorunuyor bir sonraki model icin.. 20D'nin musterisi zaten aldi-alacak en fazla birkac ay sonrasina kadar; sonrasinda daha dusuk bir fiyatla yeni bir modelle gelmesi gerekiyor canon'un.. 600D gibi bir modelle gelmeyecekti onceden cunku gelseydi sayet 20d satmayacakti..

tabii mantigim diyorki; ben 20D alayim da bana ne cikartirlarsa cikartsinlar..

 

Tarih: 31 Ekim 2004, 23:20 - İp: yok