mckyra
mckyra (tecrübeli)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Canon A80 & 1cm Makro

http://gallery57875.fotopic.net/c156651.html adresinde lense 1 cm uzaklıktan çekilmiş makro cetvel fotoğrafım var , şimdilik "lens değişim adaptörü"'nü almadım , onun yerine tuvalet kağıdı rulosu ile benim eski zenit'in lensini taktım , buna rağmen net bir görüntü ortaya çıktı , böylece makinanın makrosu artık 1 cm , normalde 5 cm idi ve şu anda çektiği makrolar , normalde çekeceklerinin 3 küsür katı büyüklükte oluyor , böylece sinek gözü falan çekebileceğim , lens değişimi olan tüm makina kullanıcılarına tavsiye ederim , hatta değişmeyenlere de kolaylıkla yapılabilir bence böyle bir düzenek , sadece kalıcı ve sağlam olmaz , bir elinizle makinayı diğeriyle lensi tutarsınız , denemeye değer , tek gereken ek bir lens o kadar , bir de tuvalet kağıdı!.. (Benim eski mustek gsmart mini 2'ye dürbün dayamıştık da 20x optik zoomu olmuştu , tabi pratik bir çözüm değil ama , o makina bile böyle bir düzeneği kaldırabiliyordu..)

Tarih: 19 Nisan 2004, 16:54 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

mckyra o sitedeki fotograflari baya bir yakindan inceledim.Karisik montaj yapilan resimleri senmi cektin(

  bilmiyorum.Resimleri downlaod yapip teknik kisimlerina baktim. Hic bir teknik bilgi yok(Exif) belki A80 de yoktur böyle bir özellik. Birde o gözlerdeki netlik cetvelde yok.Sonra cesmeden akan sudaki isik yansimasi 6 li yildiz seklinde ki bu olay filtre kullanildiginda ortaya cikar sende de henüz daha filtre yok sanirim.ACDSee kullanilmis bende ACDSee kullanirim. Digitalle cekilmis fotograflarda formatini degistirsende bazi bilgiler yinede kaliyor.Ben gerci ACDSee 4 kullaniyorum en azindan  bu versiyonu degistirmiyor.Bu fotograflar ayni makina ile cekilmisse A80 gercekten almaya deger bir makina.

 

Tarih: 19 Nisan 2004, 23:42 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

mckyra yanlis anlama montaj demek hile yapmak degil.Birkac fotografin biraya getirilip birlestirilmesinede montaj denir.Exif de belki bütün bilgiler yazar.Exif olmasada resimlerde yinede bazi bilgiler oluyor.Paint Shop kullanmissin belki bu program resmin bazi bilgilerini degistirmis olabilir. Internetten Digitalle cekilmis herhangi bir resmi download ettiginde ACDSee ile acarsan resmin özelliklerine baktiginda en azindan cekildigi tarihi gösteriyor.Buna dayanarak bazi bilgileri göremedim dedim. Karisik olan resimleri birlestirdigin fotografi baska nasil tanimlayabilirsin.Galiba Foto Montaj Tr de hile anlamina geliyor. Montaj birlestirme anlamina gelmiyormu ve senin resminde bircok resmin birlesmesinden olusmamismi. Ben resimleri cok begendigimi ifade ettim. A80 i yeni aldigini biliyorum ve kisa bir süre icinde cok harika resimler yakalamissin.O karisik resimde disler bir fareyemi ait yada ona benzer bir hayvana pek anlayamadim.Bazi elestirileri saldiri olarak algiliyorsun ve agrasif cevaplar veriyorsun.

 

Tarih: 20 Nisan 2004, 13:28 - İp: yok
hizlidoc
hizlidoc (üye)
Afyonkarahisar / Firma

mrb kardeş

madem Canon a80 sahibisin gereksiz başlık açmayayım sana bir sorum olacak tabi aynı zamanda herkese.Ben 2hafta önce Canon a80 aldım o kadar memnunum ki özellikle landscape ve gece çekimleri şahane yalnız floresan altındaki odalarda çekim yaparken BAZI GÖZLÜKLÜ İNSANLARDA flaşlı kırmızı göz oluşuyor. Red eye özelliği açık ama herkeste değil şimdiye kadar yalnız iki kişinin fotografını çekerken flaş kulandığımda kırmızı gözün önüne geçemedim.Bunu her makine yapıyor mu,engellemenin yolu var mı?Flaşsız çekerek aynı görüntü kalitesini elde edebilir miyim? Herkese teşekkürler

 

 

Tarih: 22 Nisan 2004, 21:03 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Kirmizi göz az isikli ortamlarda insanin göz bebeginin acilmasindan dolayi Flas isiginin retinadan geri yansimasindan dolayi olusur. Objektiflerde oldugu gibi Göz bebegi az isikta rahat görebilmesi daha fazla isik almasi icin diyaframin acik olmasi gibi olabildigince acilir.Flas patladiginda göze gelen isik aciklik büyük oldugu icin geri yansir ve kirmizi cikar. Kirmizi Göz önleme ile Flasli cekimlerde büyük flas patlamasindan önce bir kac defa kisa araliklarla düsük parlaklikta flas patlar ki bu gözün diyaframinin isik karsisinda kücülmesini saglayarak esas flas patlamasi oldugunda kirmizi göz cikmasini önlemesi prensibine dayanir. Insan cekimlerinde eger flas patlamaya basladiginda o anda flasa bakmayanlarin halen gözbebekleri büyük oldugundan esas flas patladiginda bazilarinin normal bazilarinin kirmizi cikmasi gibi bir durum ortaya cikar. Tabii bazi göz rahatsizligi olanlarda da cikma ihtimali yüksek. Benim tavsiyem flasli  insan cekimlerinde objektiften ziyade flasa bakmalarini ve son flas patlamasi oluncaya kadarda gözlerini kacirmamalarini saglamak. Bulunulan ortamda herhangi bir isik kaynagi varsa  1-2 saniye isiga baktiktan sonra da aninda cekim yapilabilir. Baska bir pratik yolda makinanizin flasi birkac saniyede tekrar cekime hazir oluyorsa arka arkaya iki resim cekin. 2.cekimde daha az kirmizi göz olacaktir diye düsünüyorum.

 

Tarih: 23 Nisan 2004, 17:58 - İp: yok
  • 1