deepblue
deepblue (üye)
İzmir / Amatör

Canon A75 Ekran Hk.

yeni kullanılmaya başlayan Canon A75 in LCD ekranının alt kenarının orta bölümünde oluşan özellikle beyaz zemin de belirginleşen 3-4mm yarıçapında ve yarımdaire şeklinde oluşan gölge için erkayalar İstanbul servisi Bu durum tüm A75 lerde var.Sebebi de LCD ekran büyük ve alt aydınlatmayı yapan led ler kafi gelmiyor.A70 de de aynı sorun var ama ekran daha küçük oldüğü için belli olmuyor diyor.
A75 kullanam arkadaşlar ekranlarını dikkatlice inceleyip sonucu buradan bildirirlerse ben de ona göre bir yol çizerim.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tarih: 28 Mayıs 2004, 19:57 - İp: yok
deepblue
deepblue (üye)
İzmir / Amatör

mckyra,ben nick'i değiştirdim bazı nedenlerden dolayı.makina aynı makina.çile çekmeye devam.....eğer makinayı internetten değil de,İzmir içi bir firmadan almış olsaydım şimdiye kadar on defa değiştirirdim.Şu ana kadar verdiğim telefon parası 5 milyonu geçmiştir.
sn.Volkanizm,memnuniyetle A75 in kul kılv.fotokopisini alabilirsin.05336625924 den arayabilirsin.
yardımlarınıza teşekkürler.

 

Tarih: 29 Mayıs 2004, 09:55 - İp: yok
deepblue
deepblue (üye)
İzmir / Amatör

yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Böylece sn.Burukay'ın inandırıcı bulmadığı,sn.mycra nın saçma bulduğu durum A75 kullanan arkadaşların ifadeleriyle doğrulanmış oldu.
Canon merkez servis bunu arıza kabul etmediğine göre satıcı firma da değiştirme yapmaz.
Ben de makinayı tekrar bascuda.com a gönderecektim.ancak yorumları okuyunca bugün vazgrçtim.
Tekrar ediyorum,Erkayalar İst Merkez servis teknisyeni Gökhan ismimli arkadaş tüm A75 lerde bu durumun olduğunu sebebinin de Büyük olan LCD ekranının aydınlatma ledlerinin yeterli gelmemesi olduğunu telefonda söyledi.
şu anda A75 kullanan ve bu durumu tesbit etmiş arkadaşların yorumlarından sonra Sn.Burukay ın da tali canon servisi olması hasebiyle nele4r söyleyeceğini merak ediyorum
Acaba bu arkadaşların tesbiti de Sn Burukaya inandırıcı gelmiyor ve de Sn.mycra ya saçma geliyor?

 

Tarih: 10 Haziran 2004, 16:42 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Merhaba,
Bana hala inandırıcı gelmiyorsun sana izlemen gereken prosedürü daha önce yazmıştım o yazımı aynen tekrarlıyorum ve ben bugün servisi arayacağım ve ve işin aslını araştıracağım .Dünya çapında kendini kanıtlamış ve ülkemizdede son derece modern teknik altyapısı ile satış sonrası hizmet sunan erkayalar'ı haksız yere eleştirmeni doğru bulmuyorum.
Ve bu haklı kalite zincirinin bir üyesi olarak ben bu konuyu ilgili yerlere bildirerek durumunu araştırılmasını sağlayacağım.
Önceki Yazımı Aynen Tekrarlıyorum:

Sevgili deepblue veya seren,

Bende bir canon erkayalar alt servisi olarak bahsettiğin konuyu inceledim.İsminin sende saklı kalmaması gereken servis yetkilisinin "led'ler yetersiz kalıyor vs. gibi saçmasapan bir yaklaşımı sana bahsetmiş olması bana çok inandırıcı gelmiyor.O servis yetkilisinin ismini açıklamalısın.
İnternet üzerinden makine satışı yapan bazı firmalar daha ucuza geldiği için kendi ithal ettikleri makineleri de (sizin çokça bildiğiniz site de dahil) satıyorlar tabiki bu satış yasal olmayan bir satıştır.
Deepblue öncelikle makinenin altındaki seri numarasını erkayalardaki Hülya hanıma ver ve makine Erkayalar satışı mı onu öğren (evraklarda erkayalar yazması önemli değil sahtesi de basılıyor) Daha sonra bu durumu Yine Erkayalardaki Selahattin ÇANKAYA (patron) 'ya ilet. Bu arada eğer doğru ise serviste görüştüğün kişinin ismini ve sana yaptığı açıklamayı anlat.Tüm bu aşamalarda benim ismimi kullanabilirsin(benim sana yol gösterdiğimi )
Kimse sana zorla mal kakalamış değil sen üç kuruş daha ucuz diye gitmiş neler yapmışsın.

 

Tarih: 11 Haziran 2004, 10:28 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şimdi ilginç birşey diyeceğim,
A75 i ben amerikadan gelen bir arkadaş aracılığı ile almıştım.Dikkat ettim bende böyle bir sorun yok.Zamanında canon ve nikon firmalarının tayvan ve çin fabrikalarından çıkan ürünler arasında kalite farkı olduğunu duymuştum.Acaba böyle bir durum söz konusu olabilirmi?
Amerikaya kaliteli olan tayvan ve japonya ürünlerini, kimi ülkelerede çinden çıkan ucuz işçilik ürünlerini pazarlıyor olabilirlermi?

 

Tarih: 17 Temmuz 2004, 17:55 - İp: yok
celenli
celenli (üye)
İstanbul / Meraklı

abi tamam çin malı demişinde makineye bu canon un bir satandardı yok mu yani ... çindaki makinayı yapan fabrika baştan savma falan mı yapıyor.
şunu kabul ediyorum .. çin markaları kötü olabilir.
acncak bu canonun malı aynı şekilde cep markalarında da bu söylenir hep çin malı bozulur..
ben hep bu makinaların makinalar tarafından yapıldığını düşünüyorum .. yoksa çinliler elleriyle mi yapıyor ??
benim mmakina malesya memory japon.

 

Tarih: 25 Temmuz 2004, 14:10 - İp: yok
celenli
celenli (üye)
İstanbul / Meraklı

aslında bunu bize burkay hocam anlatabilir belki ..
tamire gelen makineler çin yapımı olanlar ağırlıklımı acaba.???
yada makinamızın garantili olduğu taktirede nerde yapıldığının bir önemi varmı.. garantili tamir için

 

Tarih: 25 Temmuz 2004, 15:00 - İp: yok
  • 1