kaanturk
kaanturk (üye)
Aydın / Amatör

Canon A75 Alan Var Mı?

Herkese çok slm,uzun zamandır canon a70 i arştırıyordum ki bir üst modeli CANON A75 çıktı,bu aletten alıp kullanan var mı arkadaşlar,deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,bir de istanbul da en ucuza nerde bulabilirim?Aydınlar foto falan demeyin hepsini biliyorum,fiyatları abartı.

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Tarih: 26 Nisan 2004, 00:16 - İp: yok
cpx5700
cpx5700 (üye)
İstanbul / Amatör

Bir yanlışlık yapıyorsunuz. mckyra demiş ki makineye lens takmak için konverter gerekiyor. Bu yanlış bir açıklama bu tip compact digital makinelere lens ya da objektif değişimi yapamazsınız sadece üzerindeki objektifin özelliklerini covert edebilirsiniz zira bunun için kullanılan ek donanıma converter denir. Bu konverterları (geniş açı, zoom ve balık gözü) makineye adapte edebilmek için ise halkalar (ring) vardır. Yani mckyra'nın converter diye bahsettiği şey aslında ring, lens diye bahsettiği şey de converter'dır. Bu nedenle tozy fiyatını sorduğu converter'ın 250 milyon civarında olmasına şaşırmamalıdır. Fiyatları o civardadır zira bütün olayı converterlar yapar, ringler ise sadece makineye bağlantısını gerçekleştirir. Ringlerin fiyatı ise 30-40 dolar civarında değişmektedir. mckyranın da dediği gibi hiç converter almasan bile ring alabilirsin zira bu ring senin mevcut objektifini kazalardan belalardan korumak için birebirdir.

Sevgiler saygılar

 

 

Tarih: 1 Mayıs 2004, 09:58 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

mckyra bayonetin tarifi internetten buldum.aynen aktariyorum.

Objektif Yuvası ( Lens Mount ): Kamera objektifinin kamera üzerinde takıldığı yuvadır. Bu yuvalara ayrıca Bayonet diyebiliriz. Her kamera üreticisi kamera gövdesine kendine özgü bir objektif yuvası monte ederek satışa çıkarır. Bu orjinal bayonet üreticinin anlaşmalı veya tavsiye ettiği piyasada bulunan ve kullanılan objektiflere uygundur. Kamera üreticisinin kamera üzerine taktığı bayonet başka objektifler için uygun olmayabilir. Bu nedenden kameramanın elinde bulunan objektifleri kullanmak için bayoneti değiştirmesi gerekebilir. Bu sayede fotograf makineleri için üretilmiş objektifler, özellikle tele ve zumlar film kameralarında kullanılabilir.

Kaynak. http://www.sinematek.net/ 

 

Tarih: 6 Mayıs 2004, 19:08 - İp: yok
  • 1