arnoo
arnoo (üye)
İzmir / Amatör

Canon A310 Mu? A75 Mi?

karar veremedim birde size sorayım dedim. ilk defa fotoğraf makinası alacağım fakat hangisi alayım bilemedim. fiyat/performans bakımından sizce hangisi daha iyi?
birde optik zoom olması çok fazla önemli mi?

Tarih: 24 Mayıs 2004, 04:15 - İp: yok
genocider
genocider (üye)
İzmir / Amatör

Benim bütçem kısıtlı..
A60 işimi görür mü ?
Yurtdışında ucuza bulabilir miyim ? ( almanya hollanda fransa italya )
Daha ilk defa digital camera alıcam.
Pro değilim.. Normal fotoğraflar için kullanıcam..

 

Tarih: 26 Mayıs 2004, 14:39 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Yurt disinda tabiki ucuza bulabilirsin ama internetten siparis verdigin zaman.Internetten de EU ülkeleri disina pek göndermezler.

 

Tarih: 26 Mayıs 2004, 14:52 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Arnoo
aşağıdaki linkte AMAZON.DE (Almanya - Canon) fiyatını göreceksin... 149 EURO... Avrupa birliğinde fiyatlar hemen hemen aynı olduğuna göre..
http://www.amazon.de/exec/obidos/tg/browse/-/571870/ref=br_bx_1_c_1_3/028-7003659-6854132

Kodak CX6330 kullanıcısı olarak McKyra nın söylediklerini dinlemeni tavsiye ederim. Kodak CX6330un manuel ayar imkanı yok... ama CMOS sensorlu Digital zoomlu makinaya para vereceğine Kodak CX6330 alabilirsin.. McKrya tarzında fotograflar çekmek için Canon A serisi güzel.. Amerikada amazon.com daki Canon Kullanıcılarının eleştirilerini okuyorum...Eleştiri yapan Nikon çalışanı ama Canon diyorki bu işi biliyor (30 sene optik uzmanlığı var Canon'un) ..

Yalnız yurtdışından Canon getirdiğinde garantisi ne olur onu bilmiyorum.. Türkiyede bile yetkili satıcıdan alınmayan ürünlerin ne gibi sorunlara yol açtığını sana hatırlatırım.. Fiyat farkı aşırı yüksek değilse Türkiyeden yetkili satıcıdan alman rahat uyumanı sağlar...

 

Tarih: 26 Mayıs 2004, 14:57 - İp: yok
genocider
genocider (üye)
İzmir / Amatör

Eğer yurtdışından almaya karar verirsem, internetten sipariş vermeyeceğim.. Kendim alıcam ama aradaki fiyat farkının Türkçe kullanma kılavuzunun olmaması ve garantisi olmamasına değer mi diye düşünüyorum.. Sizce değer mi ?

Yurtdışından bir makine aldığım zaman burda niye garanti geçerli olmuyor ?

 

Tarih: 27 Mayıs 2004, 18:33 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

arnoo,
Garanti ve servis işi gerçekten muamma...
Benim arkadaşım Nokia Cep Telefonu yurtdışından aldı..(Tabiki ucuz fiyatlarla,,garanti belgesi var..) Bozulduğunda gittiği yetkili servis (Başarı Elektronik) bunu yapamayacaklarını söyledi...Arkadaşım Nokianın yurtdışındaki (sanırım fillandiya)
fabrikasını (merkezinle) yazıştı.. Telefonun orjinal olduğu ve uluslararası Nokia garantisinde olduğuna dair bir yazı geldi...Başarı ancak öyle baktı...
Canon servisi Erkayalar (www.erkayalar.com) sor istersen bakalım böyle bir olanakları varmıymış...Yani dışardan aldığın garanti belgeli makinaya ne gibi bir işlem uyguluyorlar.
..
Burkay'ın yazılarını forumda ara...

Sony Vs.Marka video kameralarda ucuza satılan garantisiz mak. orjinal pili yerine taklit pil kullanmak..gibi işlemlerle (orjinal pili ayrıyeten satmak) maliyet ucuzlatılıyor ....

 

Tarih: 28 Mayıs 2004, 08:33 - İp: yok
genocider
genocider (üye)
İzmir / Amatör

Yani kesin bakmazlar diye birşey yok..
Eğer Canon merkezinden orijinal olduğuna dair bir yazı istersem ürün burdan tamir edilme ihtimali var..

Düşündüğümüz şeye makşneyi aldık bozuldu da tamir işini araştırıyoruz :D saol abice :d

 

Tarih: 28 Mayıs 2004, 20:51 - İp: yok
  • 1