esr980
esr980 (üye)
Kocaeli / Meraklı

6340 Ve A75 Mrb

herkese merhaba;
bu ikisi arasında karasız kaldım
6340 ın fiyaı 450mil.iken a75 in fiyatı 650 mil.
aralarında ki farklar şöyle;6340 ın ayıt edici özellileri
1)Schneider lens buluınmakta
2)4x optik zoom.
3)fiyatı

a75 in ayıt edici özellikleri ise;
1)çekim modlarında 12 pozisyon bulunmakta ve 40m. ye kadar sualtı çekimn pozisyonuda bulunmakta(kodak ta otomatik ile birlikte 7 tane çekim modu var.)
2)markası
3)manuel ayarı mevcut(kodakta otomatik 4 pozisyon bulunmakta)

gelelim merak ettiğim konuya bu özellikleri karşılaştırdığımızda fiyatlarınıda göz önünde bulundurursak hangisi daha avantajlı olur sizce?
ayrıca a75 te 32 mb var ancak dahili hafızası yok sanırım,6340 ta ise 16mb var dahili hafısanında olduğunu düşünüyorum.özellikle 32 mb kaç tane 16 mb kaç resim çekilebilir.canon um bellek krtları mevcutmu?
ayrıca beyaz ayarının manuel olması ne kadar önemli?bunun sormamın amacı canon servisi ile görüştüğümde beyaz ayarının manuel olduğunu bir beyaz kağıt üzerinde manuel ayar yapabileceğimi ancak makinanın mevcut ayarlarında olumsuz bir değişiklik yapabileceğiminde üzerinde durdu.manuel ayar kullananlar için soruyorum szce bu durum risk yaratırmı?
arkadaşlar şimdiden hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için.bazı arakadaşlar amme hizmeti olarak düşünselerde hepimşz sadece düşüncelerimizi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz en nihayetinde))

Tarih: 29 Haziran 2004, 13:01 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

esr980,

Amme hizmeti olarak (toplum yararına yapılan iş-eylem * Kötü bir şey değil) düşünce ve deneyimlerimi paylaşıyorum...

Ben KodakCX6330 (300 Milyon TL maliyeti) kullanıcısıyım...
Başlıktaki ALTIN GÖL fotografıda benim...

Manuel ayarlar bizim gibi yeni başlayanlar için bir anlam ifade etmeyebilir.. ama usta fotografçılar (bkz.McKyra gibi) manuel ayarları yoğun bir şekilde kullanarak fotograflar çekiyor...
(Manuel netlik, beyaz ayarı, pozlama süresi, ASA *ISO ayarı vs) gibi ayarlarla değişik konular çekiliyor...

Tabi manuel ayarları kullanmak bir çok bilgi ve tecrübe gerektiriyor...Zor bir iş...

Manuel ayarlarla uğraşmak istemiyorsan al Kodak ı, bak keyfine...

Bellek konusunda 16 veya 32 Mb bellek fotografcıyı kısıtlar..
Tavsiye 128 Mb ve daha yukarısı... 3 MegaPixelde yaklaşık 100-140 arası fotograf çekebilirsin... Kesin bir rakam verilemez.. (bkz. Jpeg dosya muhabbeti)

Güzel fotograflar yakalaman dileğiyle..

 

Tarih: 29 Haziran 2004, 13:56 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Hangisini alirsaniz alin bu tartismaya girmiyorum ben sadece su beyaz ayari ile ilgili görüslerimi belirtmek istiyorum. Beyaz ayri manuel olarak her makinada bulunan bir özellik degildir.Saticinin beyaz kagit üzerinde ayarlama yapilabilir dedigi dogrudur. Makinanin o andaki bulundugunuz ortamin isik durumuna göre renkleri dogala yakin cikarmasini saglamak icin uygulanan bir yöntemdir. Beyaz kagit üzerine tutularak makinaya iste bu beyaz renktir bu isik ortaminda böyle görünüyor. Buna göre diger renkleri ayarla demek gibi birsey. Günesli .bulutlu, fleuresan ve normal isik ayarlarinda renlerin degisik ciktigini hemen hemen herkes bilir. Bu ayarlarin hepsi farkli isik ortamlarinda beyazi beyaz siyahi siyah cikarmak icin ayarlardir. (gün isigina göre ) Bu ayarlama makinanin mevcut ayarlarinda hic bir olumsuzluk yapmaz. Bir makinanin icini acip kurcalamadiktan sonra disindaki ayarlari istediginiz kadar degistirin sadece berbat fotograflar cekersiniz makina bozulmaz.Bozulmasini saglayacak bir ayarida yok zaten makina üzerinde.Makinacilar her ihtimali düsünüyorlar hic anlamayanlarinda eline gecebilir..

 

Tarih: 29 Haziran 2004, 14:19 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

McKyra yı dinle...
O tecrübelerini paylayışıyor...
Bir çıkar gözetmeksizin... (o da bizim gibi fotograf aşığı)

 

Tarih: 1 Temmuz 2004, 09:43 - İp: yok
  • 1