hsb
hsb (üye)
İstanbul / Amatör

Sarsıntı İkazı

Merhabalar,canon a60 makinam var.düşük enstantaneli modlarda(manzara,gece) ne yaparsam yapayım sarsıntı ikazı beliriyor ve fotolar flu çıkıyor.emin olmak için masanın üstüne koydum makinayı.yine aynı şey.diğer modlarda sorun olmuyor.neden olur acaba?ilginize teşekkürler.

Tarih: 18 Ekim 2004, 20:22 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

gece çekimlerinde 2 sn gecikmeli çekime ayarla makineyi. asla elinde çekim yapma zaten olmaz... bi masa gibi, ya da tripod ile sabitle makineni. odakla ve düğmeye bas, 2 sn sonra çekim yaparken foto mak. titremiyor olsun yeterki.. çünkü düğmeye basarken bile yapacağın titreşim fotoyu kötü çıkraracaktır düşük ışıklı ortamlarda. kolay gelsin..

 

Tarih: 18 Ekim 2004, 22:05 - İp: yok
hsb
hsb (üye)
İstanbul / Amatör

sorun şu ki;aynı şey 2sn'de de oldu bozo.Yani,iyi ışıkta düşük enstantaneli çekimlerde sorun yok ama ışık azalınca enstantane iyice azalıyor (1/4 ve daha az).işte o zaman da makina kesin ikaz veriyor.

 

Tarih: 19 Ekim 2004, 11:21 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

çok normal, düşük ışıkta makine yeteri kadar ışık alabilmek için otomatik çekimde enstantane değerleri uzayacaktır. e mesela 1-2 saniyelik enstantane değerlerinde elinde sabit tutamazsın makineyi. doğal olarak tüm ışıklar titrek çıkacaktır.
2 sn. gecikmeli çekim olmadıysa o zaman 10 sn gecikmeli çekimi dene) enstantane değerini mesela 2 sn yap manuel olarak. bir akşam vakti sabitlediğin makinenle bu ayarlarda çekim de bi sorun olamyacağını düşünüyorum. Zaten makine normakl olarak uyaracaktır o uyarı yazısı ise sıkıntın normal bu. sen yeterki çekimini sabit bi yerde titreşimsiz yap. sonuçta güzel çıkacaktır.

 

Tarih: 19 Ekim 2004, 11:36 - İp: yok
h.sen
h.sen (üye)
Çanakkale / Meraklı

Bu benim yeni aldığım A80'de de var. Buna karşın çektiğim fotoğraflarda fazla sorun görünmüyor.

 

Tarih: 19 Ekim 2004, 11:54 - İp: yok
hsb
hsb (üye)
İstanbul / Amatör

Bozo,h.sen, çok teşekkürler yardımlarınız için.İyi günler herkese...Fotograf dolu gunler...

 

Tarih: 19 Ekim 2004, 14:11 - İp: yok
  • 1