tanyildizi
tanyildizi (üye)
Eskişehir / Amatör

Resimlerim Nasıl ?

Fujifilm s2980 le çektiğim resimler ;




Tarih: 27 Nisan 2013, 10:18 - İp: 46.***.**3.192
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraflarınıza yorum almak için galeriye yüklemelisiniz.

http://galeri.netfotograf.com

 

Tarih: 28 Nisan 2013, 01:45 - İp: 92.***.**0.77
burak33
burak33 (üye)
Ankara / Meraklı

resim çizilir fotoğraf çekilir lütfen dikkat

 

Tarih: 28 Nisan 2013, 11:25 - İp: 88.***.**1.9
dogukan_07ant
dogukan_07ant (üye)
Burdur / Amatör

bu tarz bir konu açmanızdaki amaç ne bilmiyorum ama fotoğraflarım nasıl diyerek bir konu açmanız yanlış olmuş bana göre. Çektiğiniz kareleri profilinize yüklerseniz ve eleştiri modunu açık hale getirirseniz zaten sitede bulunan üyeler olumlu bir şey gördüklerinde ya da aşırı olumsuz bir durumda bunu yorum yaparak belirtirler.

maden yorum istiyorsunuz yapayım o zaman

ilk karede sadece askılığı çekmişsiniz bunu küçük bir çocuğun eline cep telefonu verseniz o bile kolaylıkla çeker bunu.

2nci kare ışık çok fazla gitmiş ve makinenizin muhtemelen hafif eğri durmasından dolayı kare eğri çıkmış

3ncü karede netlik bozuk çekim sırasında muhtemelen elinizin titremesinden dolayı kayma olmuş.


bende fujifilm s2980 kullanıcısıyım ve standart olarak bu makineyle ilgili söylediğim bazı şeyler var

makıneyı ılk elıme aldıgımda bana bır balıkcı yardımcı olmustu goruntu rezalet her sey berbat otesı gelmıstı , ama daha sonra sureklı ayarlarını kurcaladım ıse yarar sonuclar aldım

oncelıkle makınenı tam otomatık modda asla kullanma , yanı fotograf makınesı sembolu olan kısımda kullanma cunku orası baslı basına bır facıa , sahne modlarını otomatık ayarlayamadıgında sadece etrafta ısık az yada cok bu duruma gore cekım yapar o modda

sana tavsıyem yenı ogrenmeye basladıgna gore SR AUTO diye mod var makınenı onda kullanman daha dogru olacaktır.

Bir cekımlerde uygun olan degerlerı gorebılmen acıısndan , makınenın tuslarında lcd ekran kısmının hemen dıbınde disp / back dıye bır tus vardır ona basıp ordan bılgı kısmını acık hale getır


bıraz kendını ılerlettıkten sonra makınenı A modu yada kullanıcı ayarları olarakta bılınen C modunda kullanmaya baslarsın . Cunku sr auto moduda bır yerden sonra ıstedıgın resımlerı cıkartmanı engellıyor.


A modunda kullacaksanda İso denen ısık az lık cokluguna gore makınenı ayarlamanı bılmen gerek . bızım makınemız İso 6400 - 64 arasında ama İso 800den sonrasını kullanmanı onermem. mesela gunes ısıgının az kaldıgı yerlerde ornegın evınde cekım yapacaksan iso 200 -400 arası deger aralıgından bırını secmen uygun olur , ısık cok fazlaysa bunu engellemenın yoluda ıso degerını kısmakdan gecer boylece ısıgın asırı geldıgı alanlarda kısmende olsa net cekımler yaparsın .

ama bu iso ile ilgili anlattıklarım kendını yaklasık 2-3 ay ılerıye attıktan sonra baslamanı onerdıgım seyler.

ılk basta ogrenecegın ıcın SR AUTO mod en uygun secenejktır . onda mutlu olmadın dıyelım Makıne SP denen bır mod var onda ıstedıgın ortama uygun sahneyı secme olasılıgın ımkanın var. Bu profesyonel makınelerın cogunda yok bu yuzden bu makınede ogrenmen faydana olur.

SR AUTO modunda sahılde cekım yaptın dıyelım ondan verım alamadın resmı begenmedın , SP moduna al ve kumsal secenegı mevcut onu sec onda dene gozune gelen resım degerlıdır demektır.


bir mutlaka bır tane duzenleme programnın olsun elınde . Photoscape kullanıyorum ben , resmı cektıgın kadar temız bır sekılde sunusunda cok onemlıdır. Her fotografcı elının altında bu programlardan bırını barındırır ben cok ıyııym dıyorsan adobe photoshop cs5ıde kullanabılırsın tabıkı secım senın

bende 3 ay oncesıne kadar hıc bırsey bılmıyordum ama su anda sıtedekı elestırle yorumları dıkkate alarak guzel resımler cekmeye basladım bana makınem bu kadar kısa sure olmasına ragmen yetersız kalmaya basladı .


AMACIM KÖTÜLEMEK DEĞİL SADECE MAKİNENİ KEŞFET VE KENDİ ZİHNİNDEKİLER LE BİRLEŞTİR . EMİNİM ÇOK GÜZEL KARELER ÇIKARTACAKSIN. FOTOĞRAF ÇEKERKEN ASIL GÖREV SANA DÜŞER MAKİNE BİR ARAÇTIR SADECE . BU SİTE SAYESİNDE BUNU ÖĞRENDİM BEN VE BURADAKİ HER ELEŞTİRİYİ DİKKATE ALARAK ÇEKİM YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM.

 

Tarih: 28 Nisan 2013, 15:35 - İp: 37.***.**3.124
  • 1