zeknoss
zeknoss (üye)
İstanbul / Amatör

Pretec Dc5330

Arkadaşlar bu cihazı inceleyen varmı acaba? Fiyatı 199 dolara düşmüş ve Chip'te bir testte birinci olmuştu. Sizce nasıl? Lütfen acil bir şekilde yardım edin. Saygılar.

Tarih: 24 Ocak 2005, 21:27 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Sn Zeknoss, Pretec'in bu modeli DC3A30 modeline çok benzer, aradaki fark 3x optic zoom olması ve lityum pille çalışması. Ben makine alırken bu iki model arasında karar verdim. lityum pil olması ve sadece 3 x optic zoom olması ve sadece 50 dolar fiyat farkı Pretec DC 3 a30 seçmeme neden oldu. Video çekim kalitesine gelince, uzun süreli yapılabiliyor ama kalitesi beni tatmin etmedi, ama canon'un ve diğer asil markaların video kalitesinin aynısı sayılır.

 

Tarih: 25 Ocak 2005, 00:07 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Manuel ayarlar oldukça kapsamlı, yalnız shutter hızı 16 saniyeden 1/2000 saniyeye kadar, daha fazla olabilirdi, ama 2003 yılında daha fazla paraya aldığım Canon A200 ile karşılaştırırsam ve vereceğin parayı düşünürsen fazla bile. Bence 50 dolar fazla verip DC 3A 30 u almalısın. Zoom'u oldukça iyi ve Image Stabiliser'i olmadığı halde biraz'da his ile tripotsuz full zoomda cam gibi fotoğraflar çekebilirsin. Bir diğer eksisine değinmem lazım: loş ışıkta autofokus 100% çalışmayabiliyor, makro çekimde 10 cm'den yakın nesnelerde aynı durum söz konusu. Bu sorunu ben Toshiba PDR M700'ün sürücüsünü yükleyerek giderdim, böylece auto fokusa güvenemeyeceğim durumlarda toshiba sürümüyle gelen manuel fokus özelliğini kullanıyorum, sonuç her zaman 100%. Sürücü güncelleştirmesi büyük bir olasılıkla garantiyi devre dışı bırakıyor! Hızlı sistemin gayretleri çok iyi, ama fotoğraf makineleri konusunda fazla bilgi sahibi değiller, dolayısıyla aksesuar konusunda biraz sıkıntı var, ama umrumda değildi. Bu makineyi aldıktan sonra emektar Canon A200'ü bir kenara fırlattım. Fotoğrafçılığa gerçekten hevesliysen, bu makineyle çok şey öğrenebilirsin ve gerçekten de fotoğrafçılığı sevecek olursan zaten ilerde bir dijital SLR camera alma ihtiyacı duyacaksın. Bence o zaman az para verip bu makineyi alman daha mantıklı olur. daha ayrıntılı soruların olursa bana çekinmeden mail atabilirsin [email protected]

Saygılar

 

Tarih: 25 Ocak 2005, 00:14 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

dostum hemen al . Ben 249 $ + kdv'ye aldım keşke 1-2 ay daha bekleseydim ama neyse sakın kaçırma . nedemek istediğimi anlamadıysan benim dc3a30 ile çektiğim yarıprofesyonel fotograflarıma bak anlayacağın canon yada başka makinalara vereceğin parayla kendine daha başka şeyler alırsın.ben 12 yıllık bir bilgisayarcı olarak bunları kınıyorum sadece marka oldukları için aynı kullandıkları malzemeleri daha fazlasına satıyorlar.aslında uygun fiyata satsalar herkes alsa öyle değilmi...teknolojik yalanlara tok artık insanlar internet var + herşey oradan bulunabiliyor ve incelemeler var sakın araştırmadan bir mal alma..

saygılar .........

web sitem : www.grup-bilgisayar.com 'un içinde haberler menüsünden gir göreceksin.isteyenlerede ver adresimi...
yararım dokunduysa ne mutlu...

ati_2001.

 

Tarih: 5 Şubat 2005, 01:46 - İp: yok
zeknoss
zeknoss (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler ama ben DC5330 aldım. Çok harika bir makina. Sitede resimlerimi görebilirsin gece çekimleri kategorisinde. Canon veya benzeri markalar için böyle şeyler demen yanlış bence. Bu cihazlar marka olmanın ötesinde gerçekten de fiyatlarını hakediyorlar. Mesela benim makinamda image stabilizitör yok. Bu yüzden zoom yaptığımda veya yetersiz ışık olan ortamlarda resimler bulanık çıkıyor. Ama Sony, Canon, Nikon gibi markalarda verdiğin paranın içinde bunlar da oluyor. İkinci sebep de mercek kalitesi. O cihazların üzerindeki Carl-Zeiss, Nikkor veya Fujinon gibi lensler fotoğraf kalitesini %50 den fazla etkiliyor bazı çekimlerde. Bunları asla unutma. İngilizleri sevmem ama atasözleri doğrudur: "Ucuz alacak kadar zengin değilim." Ben ucuz almadım sadece uygun fiyatlı aldım ama bu fikre katılıyorum.

 

Tarih: 5 Şubat 2005, 22:30 - İp: yok
  • 1