eagle37
eagle37 (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon 5900 Lens Arızası Hakkında

Arkadaşlar eşe dosta elektronik eşya vermenin neticesinde 2005 te amerika'dan aldırttığım Nikon 5900'de çeşitli hasarlar oluştu:

*İlk önce bataryayı tutan alt tırnak kırıldı ki çok yetersiz ve ince olduğu için korkutmuştu beni daha ilk aldığımda, neyse kapağı her şarj sonrası bantladık kullandık.

*Daha sonra lcd ekranda yıldız şeklinde yaklaşık 1 cm çaplı kara bir alan oluştu. Hadi dedik makina işini yapmaya devam ediyor.

*Ama en son ödünç verdiğimde makina lens dışarda bir çekilde geri geldi, makina lensi içeri sarmaya çalışsa da içeri çekememekte ekranda lens hatası yazıyor ve lens eskisi gibi zor oynamıyor sanırım içinde bir yay mekanizması var ve lens içeri katlanarak kapanamıyor ve dışarda kalan kısmı daha oynar hale gelmiş.

Özetle garantisi biten bu makinayı napsam karar veremedim, ist. sirkeci'de servisine götürsem ne fiyat çekerler onu da tahmin edemiyorum. Ama şu haliyle iç aksanında bir problem olmasa da kullanamamak beni sinir ediyor, para çöpe gitti hissi var.

Amerika'dan yine arkadaş gelecek yakında Canon a590 IS almayı düşünmeye başladım ama bu kararı netleştirebilmek için bu makinadan tamamen ümidi kesmem gerekecek Fikriniz nedir, bu makina adam olmaz diyenler, astarı yüzünden pahalıya çıkar diyenler, en azından lensini hallettir kullanmaya devam edersin diyenler (ucuza nasıl halledebiliriz) ? Yardımcı olacak olan arkadaşlar olursa çok sevinirim. Kararımı bugün yarın arkadaşa ileteceğim de.

Tarih: 16 Şubat 2009, 09:41 - İp: 195.***.**2.212
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

arzu ederseniz buyrun servisimize gelin,cihazınızı kontrol edelim ve çıkan sonuca göre beraberce bir karara varalım.

 

Tarih: 16 Şubat 2009, 22:28 - İp: 88.***.**5.108
  • 1