scatman
scatman (üye)
Kocaeli / Amatör

Makinam Karanlık Gösteriyor ?



Selamlar
Benim bir minolta 404si Analog makinam var. Makinayı bir arkadaşa kullanması için vermiştin objektifine ne yaptıysa bir gevşeme olmuş (bulanıklığın ayarlandığı bölümde) bende merak ettim açtım objectifi. Anlamadım tekrar kapattım. ama nedense makinadan bakınca karanlık göstermeye başladı .objektifi çıkarıp bakıyorum normal gösteriyor, makinadan da normal gösteriyor, ama ikisini birleştirip bakınca karanlık gösteriyor. Objektifi açınca merceği pamukla sildim acaba bir kimyasal madde mi vardı onumu sildimde böyle oldu? neden böyle oluyor?
Birde bu makinayı satmak istesem ortalama kaça gider?
Teşekkürler.

Tarih: 9 Mayıs 2004, 19:47 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

 

  Sevgili scatman,

  Temel'le oğlu İdris hastalanan ineklerini muayene etmeye karar verirler... Baba Temel ineğin ağızını açar oğlu İdrise de ineğin kuyruğunu kaldırmasını söyler.Temel ineğin ağzını iyice açtıktan sonra oğluna seslenir:" idris bak bakayım beni ordan görüyor musun? " İdris :" hayır görmüyorum" deyince Temel teşhisi   koyar:" Bu inekte barsak düğümlenmesi var ! ).  

Selamlar ....Murat Özdemir...www.burukay.com

 

Tarih: 9 Mayıs 2004, 21:10 - İp: yok
gezgin
gezgin (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

nasıl becerdiğini tam anlayamadım ama acaba diyaframın bıçaklarını kapalı halde kitlemiş olabilir misin? 35-80 minoltanin fazla pahalı olacağını sanmıyorum. 100-150$ a bulabileceğini ümit ediyorum, minoltanın aksesuarları pahalı değil çünkü. ama herhangi bir servisede götürebilirsin, 50-60milyona hallederler.

 

Tarih: 15 Mayıs 2004, 00:25 - İp: yok
  • 1