devotee
devotee (üye)
Ankara / Amatör

Kodak Hakkındaki Olumsuz Elestriler

merhaba

uzun araştırmalarım sonucunda kodak m1033 almaya karar vermiştim hd özelliginin olması ,manuel netleme ...vs forumlarda okumuş oldugum kodakla ilgili olumsuz eleştrileri gördüğümde(özellikle gaijin nicki kullanan arkadaşın ısrarla kodak ı yermesinden sonra) kafam karıştı ve kararımdan vazgeçtim ilk araştırmalarıma başladıgımda canon makine almayı kafama koymustum ama fıyat olarak fazla olması (cunku kendimi geliştirdigimde profesyonel bir makine alma niyetindeyim) ve IS özelliginin çoğu ucuz makinelerinde olmaması ve manuel netleme özelliginin olmaması

sorum ; gaijin arkadaşım kodak m 1033 'u ınceleme fırsatı buldu mu kararında ısrarcı mı ?

ya da şöyle sorabilirim 3 makine arasında kaldım

kodak m1033
canon powershot a 590
canon ixus 82

yardımcı olursanız cok sevinecegim hmm buarada en fazla 400 lira verebilirim aylardır uğraşsam araştırsamda sensör ebadı,enstantene .. vb özellikler hakkında halaa yetersizim anlamıyorm daha dogrusu

tsklerr

Tarih: 19 Mayıs 2009, 02:18 - İp: 81.***.**2.6
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gaijin kodak hakkındaki hiçbir gorusunden vazgecmedi..
cunku gaijin kullandıgı butun kodak modellerinin, kendilerine biçilen fiyatı haketmediklerini biliyor..her ceşitinden enaz 5-6 kodak modeli kullandım ve kendi goruslerimdir,orda burda okuduklarım degil..

analog zamanındaki kodak bilinirligi ve yaygınlıgıyada dijitallerinin lenslerin ustundeki schneider yazısı falanda yanıltmasın..
malesef kodak, muadili makinelerin kalitesini yakalayamadı..yakalayamayacakta..
NİSPETEN yavas işlemcileri,kotu optıkleri, fiyat/performans verileri kodakları hiçkimseye tavsiye etmememe birinci sebeptir..
acıkcası teknosa dısında ozellikle kodak satan bir firmada bilmiyorum,oradada tezgahtarların hangi makinelere karsı kodak onerdiklerini gorunce gulsemmi aglasammı bilemiyorum..allah alıcılara sabır ve kodak alan diyen satıcıya direnme gücü versin..

kompakt makineler piyasasının en iyileri canon ve fuji
dslr like piyasasında işin içine sony ve panasonicte giriyor.. kompaktları nispeten yaramaz (işe yarar kalite verenlerde inanılmaz pahalı) olan sonynin dslrlikedaki ceşitliligi artı bir puan..
panasonicinde dslrlike kategorisinde cok iyi ve sınıf liderligine oynayacak makineleri var..
****************************************
ixus modelleride canonun iyi ancak neden bukadar pahalı acaba dedirten modelleri benım gozumde..
o uc makine arasından hiç düşünmeden yaklasık 280-300 lira bir fiyata a590 isyı alır, verdigim paradan biran bile şüphe etmezdim..

zaten digerlerinde manuel cekim moduda yok,tamamen bas-çek makineler..
kendini biraz olsun geliştirmek istiyorsan basçek makinelerden uzak durup, otomattik cekim modunu falan unutup,enstantane diyafram ikilisini ve birbirlerine etkisini iyice ogrenmen gerek..

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 05:46 - İp: 78.***.**5.190
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

gaijin +

Panasonic FS 3 model makine ixus'tan çok daha kalitelidir..

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 14:24 - İp: 94.***.**7.243
devotee
devotee (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle soruma cevap verdıgiğiniz için teşekkür ederim fotoğraf makineleri hakkında sizin kadar tecrubem olmadıgından bilene sormak istemiştim cevabınız cok açıklayıcı oldu istanbul dakılerı bılmıyorum ama Ankara'daki teknosalarda kodak degıl samsungları övüyorlar :s L serısını ozellıkle samsung,casio vb markaları fotoğraf makinesi öncüleri olmadıkları ıcın düşünmedim bile (gerçi onlarda da iyi modeller olabılır bu konu hakkında bılgım de yok ama) bilmeden de olsa ilk tercihim olan canon dan vazgecmeyecegım anlasılan
ewet ıxus modelleri manule ayarlar olmadıgı halde cok pahalı sanırım japon yapımı olduklarından ve dıgerlerıne gore cok daha kucuk olması a590 da benı dusunduren kısım malezya yapımı olması ,ıxuslar kadar saglam gorunmemesı ve eskı bir model olması ...


cok fazla arastırdım fıyat konusunda da a 590 ı 400 den asagı fıyatta bulamadım fazla oldugumu bılıyorum ama son bır sorum olacak ben hayvanların fotografını cekmeyı cok sevıyorum onlarda sabıt durmuyorlar genelde bılıyorsunuz .a 590 bu tip fotografları cekmek ıcın uygun mudur ?IS özelligi var biliyorum ama sızın bır yorumunuzda IS ozellıgının cok da ıse yaramadıgını yazdıgınızı okumustum .400 lıra verıp aldıgım bır makıneyle sadece insanların fotografını cekmek ıstemıyorum .... 400 lıra cıvarında başka makıne onerebilirseniz cok sevınırım . fujı yı onermıssınız gercı oncekı maılınızde galıba cok ıyı bır makıneyı buldum ama oda 500 lıra (Fujifilm-Finepix S5800) 100 lıralık farkla fujıyı alsam bana fazla mı gelır farka deger mı sızce

tsklerr

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 15:02 - İp: 81.***.**9.9
devotee
devotee (üye)
Ankara / Amatör

tşkler öneri için .panasonic fs 3 modelini inceledim simdi anladıgım kadarıyla manuel çekim modu yok bas çek makine istemedigim için seçmek bu kadar zor oluyor sanırım ıxus serisini bunun için eledim

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 15:08 - İp: 81.***.**9.9
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

a590 manuel cekim imkanı veren bir makinedir..
ayarları kendiniz yaptıgınız surece,kompakt bir makinede ister 1000 lira olsun ister 300 lira cektiginiz fotografların sonucları cok degişmeyecektir..
uygun ısık kosullarında acık dıyafram yuksek enstantane kullanarak en hareketli nesneleri bile dondurabilirsiniz..
bir makineyle sadece insan cekilmez,sadece manzarada cekilmez..sadece hayvan bortu bocekte cekilmez..
makine fotografcının istedigini ve cekebildigini ceker

gittigidiyorda bu makine 280 lira civarında satılıyor..

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 18:10 - İp: 78.***.**1.139
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

satın alacağın (senin segmentindeki) compact makinelerin hiçbirindeki manuel ayar seçenekleri senin işine yaramayacaktır.
panasoniği sana image stabilizatörünün lens askı sistemine ve en önemlisi venüs işlemcisine sahip olduğu için önermiştim.

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 05:11 - İp: 94.***.**7.243
devotee
devotee (üye)
Ankara / Amatör

orası da dogru ya malum Türk özelligi işte pahalı olunca sankı daha ıyıymıs gıbı gelıyor bıze Ama bilmemekten oluyor bunlar daha dogrusu 2 aya yakın zamandır arastırsam da bilmedigim kullanmadan bılemeyecegım o kadar cok sey var kı bunun için kullanandan fikir almak herzaman en ıyısı ...... kodak tan vazgectim sayenızde onu almaya kararlıydım ıyı kı sormusum ıyı kı dıyorum cunku kodak ı savunan kımse cıkmadıgına gore haklılık payınız yuksek

Burkay bey manuel ayarların benım ısıme yaramayacagını soylemıssınız bunu bıraz acabılır mısınız acemı oldugumdan kullanamayacagımı mı dusundunuz cunku son kararım sızın onerdıgınız yada gaijin in önerdıgı makıneyı alacagım cok sey istiyorum ama 2 bilen olarak 2sınden bırını onerır mısınız

tskler

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 00:21 - İp: 88.***.**8.50
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

hayır senin acemi olduğundan değil compact makinelerdeki manuel ayar seçeneklerinin tıpkı üç tekerlekli bisiklete 12 vites takmak gibi bir şey olması nedeniyle söyledim...Bu sadece ticari bir atraksiyon o kadar..

sen büyük sözü dinle panasonic fs 3 al ilerde paran çok olursa o zamda canon s 5 veya yine panasonic fz 18 falan alırsın..

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 11:20 - İp: 94.***.**7.243
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Ben son yorumuna katılmıyorum Murat Abi, hiçbir şey olmasa bile manuel ayarla bir çok terimi öğrenip çalışma prensibini anlayabiliyor,ve ilerleyen zamanlarda neden dslr almam gerektiği sorusuna kendisi cevap buluyor. Ben a510 ile başladım fotoğraf çekmeye,manuel ayarlarını epey kurcaladım denedim,diğer fotolarda cekemeyip manuelde çekmeye calıstıgım (iyi ya da kötü sonuç olsa da) kompozisyonlar oldu., ve artık kompaklardaki manuelin hangi noktadan sonra benim ihtiyaclarımı karsılamadıgını bildim,ona göre dslr makine ve objektif seçimi hiç zor olmadı. bana göre kompak kullanırken is'den ziyade manuel özellik biraz daha ön planda oldu.bence acemiler ve bu işte inciğini cinciğini araştırmayı sevenler için manuel olmalı diye düşünüyorum. Çünkü acemilerin çoğu ilk başta gerçekten neye ihtiyacı var bilemez, kompak aldıgımdaki en büyük zevklerimin başında 5cm makrosu ile fotolar cekmekti. Dslr'ye geçince çok dahasını cekmek varken,bu sefer de portreler hoşuma gitmeye başladı,portre için objektif aldım,manuel için de sırf yakınlaştırsın diye close up aldım.

O yüzden dslr'de bütçesi çok iyi olmayanlarda ihtiyaçlarımızı önceden bilmek artık bir zorunluluk oluyor objektif fiyatları yüksek olduğu için, am kompaklarda bu cok fazla etkilemiyor kanımca.

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 17:01 - İp: 62.***.**1.61
soluk45
soluk45 (üye)
Aydın / Meraklı

kardeşim sana bide kodak z950 ye birbakmanı tavsiye ediyorum bu makine seni profosyonel makineye çok rahat hazırla ve güzel bir makinedir bir profosyonel makinede bulacağın herşey var bu makinede bence bir incele derim fiyatıda çok uygun

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 14:14 - İp: 78.***.**7.167