Clio
Clio (üye)
İstanbul / Amatör

Hp850 Ile Ilgili Bir Durum Hp Cevab

Bende yaklaşık 1 yıldır HP 850 var. Problem (ki HP bunu problem değil normal kabul ediyor!) şöyle cihazın en önünde yer alan lensin altındaki lens üzerinde toz parçaları toplanmaya başladı. Giderek arttı. Yani öndeki lensin yanlarından bir yerden toz giriyor. Ve tabii bunu temizlemek mümkün değil!!!
Cihzı HP'ye gönderdim. Gelen cevap bunun normal olduğu üstelik hemen her marka ve model fotoğraf makinalarında olabileceği yönündeydi.. Sizce böyle birşey olabilir mi ?? Ben hiç ikna olmadım. Bunu bir tasarım yada mühendislik hatası olarak görüyorum.

Tarih: 11 Şubat 2004, 19:46 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Olmaması gerekir. En azından benim Canon'da şimdilik olmuyor, tabii bu dediğim sabit lens için geçerli.

HP, sana öyle bir yazı yollayacağına, serviste lensleri temizletiverseymiş, çok da zor ve kasıcı bir işlem olmasa gerek. Büyük ihtimalle bu bir tasarım hatası ancak bu tip hataların uzun vadeli çözümleri genelde olmuyor.

 

Tarih: 11 Şubat 2004, 22:54 - İp: yok
sargon
sargon (üye)
Tokat / Amatör

selam aynı makinadan ve aynı sorundan bende de var. Toz zerreleri bayağı çoktu bende garantiye gönderdim. Temizleyip geri yolladılar. Ama maalesef sorun hala devam ediyor.

Hiç bir mantığa sığabilirmi bir fotoğraf makinasının objektifi değil toz hava bile almaması gerekir. Ama bu makina toz ve hava alıyor çünkü objektifinde gideremedikleri bir sorun var.
Sayın hp yetkilileri umarım buna bir çare bulurlar.
Saygılar.

 

Tarih: 27 Mayıs 2005, 14:23 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

merak ediyorum, hp yetkilileri böyle forumları okuyorlar mı acaba? hp gibi globalleşmiş bir markanın bu ülkede insanları bu denli mutsuz etmesinin kendilerine bir pazarı kaybettirdiğini görmemeleri aymazlıktan başka bir şey değil.
hp amerika merkezinin yerinde ben olsam hp türkiye ofisini derhal lağvedip, tüketici sorunlarına duyarlı yeni bir yapılanmaya giderdim.

 

Tarih: 27 Mayıs 2005, 14:59 - İp: yok
sargon
sargon (üye)
Tokat / Amatör

selam gerçekten ilginçtir ama ben tozlanma problemim ile ilgili olarak bir sikayet sitesine (reklam yapmak istemiyorum) şikayet yazdım. Bana hemen ertesi gün Hp müşteri hizmetlerinden telefon geldi ve ürünün sorununun ne olduğunu ne zaman bunu yaptığını ve ürün seri numaralarını gayet kibar bir şekilde sordular. Ayrıca alış faturamı istediler. Bende istedikleri bilgileri verdim.
Tekrar aradılar ve ürünü kargo ile tekrardan servise alabileceklerini garanti dahilinde bulunduğunu söylediler. Bende gönderecem şimdi garantiye. Umuyorum çözerler bu sorunum gerçekten HP gibi bir firmaya bu tür sorunlarla uğraşmak yakışmıyor. Ürünün fotoğraf kalitesine laf söyletmem ama ELEKTRİK SÜPÜRGESİ GİBİ içine toz çekmesini de hoş karşılayamam gerçekten. Ayrıca ürün soğuk havalarda çekim yaptıktan sonra oda sıcaklığında buğulanıyor içi yani objektifin içi.??

Tüm hepsini yazdım not olarak ve gönderecem bu gün veya yarın. Bakalım ne olacak.

Ama hakkaten taktir ettim şimdi HP gerçekten iyi bir Müşteri hizmetleri ekibi kurmuş sonunda. Umarım böyle devam eder.

konuyu açan arkadaşda tekrardan bir irtibat kurarsa eminim sorununa bir çözüm bulabilirler. En azından benzeri bir HP makina ile değişim yaparler belki
Pekçok mağdur insan var internette şöyyyle bir aradım baktım yalnız değilim.
Bakalım ürüne neler yapacaklar. Eğer yine buğularınsa veya tozlanırsa doğru mahkemeye.
Saygılar.

 

Tarih: 2 Haziran 2005, 13:08 - İp: yok
  • 1