cnrcnr
cnrcnr (üye)
İstanbul / Amatör

Hp 735 Ayarları

iso speed,ae metering,saturation ve sharpness ayarlarından bişey anlamadım en uygun ayar bu saydıklarım için hangisi olabilir bu ayarların her biri ne işe yarar yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim bu makineyi yeni aldım da

Tarih: 30 Mayıs 2004, 00:10 - İp: yok
weycell
weycell (üye)
İstanbul / Amatör

ae metering: fokuslama çeşitleri oradaki nokta şeklindeki (spot) nokta şeklinde netlemeyi şağlar yani derinliği artırır Oradaki (average) bütün resmi her köşesine kadar net çıkarmayı sağlar ancak bu özellikte derinlik azzalır. Diğeri (center - weighted) de se fokus aldığın yer net olur ancak spot kadar detaylı değildir.

saturation : renklerin canlılığı matlığıdır. Mesela tarihi bir resim çekerken renklerin canlılığını düşürürsen daha güzel olr.

sharpness: keskinliktir.

iso speed: iso ise 100, 200, 400 dür. Bunlar pozlama süresiyle alakaldır. Mesela 400 ile hareketli görüntüleri çekersin. Örneğin havataki bi topu çekerken 400 le çekmelisin ki o havada duruyomuş gibi olsun ama sen onu 100 ile çekersen o resminde hafif bi hareketi bir izi varmış gibi görünür.

Bende Hp735 kullanıyorum 6 aydır. Sorucağın bişiy olursa bana mail de atabilirsin. [email protected] Yardımcı olmak isterim. Makinenin kıymetini bil bence, klasmanındaki en iyi makinlerden bi tanesi.

 

Tarih: 30 Mayıs 2004, 23:29 - İp: yok
  • 1