ireth
ireth (üye)
Bursa / Meraklı

Fujifilm Finepix Makinesinde Flu Fon

Merhaba, ben fotoğraf çekmeye henüz yeni başladım, fujifilm finepix 1800 makinesini aldım. Forumu da baya kurcaladım ve çok faydalı bilgiler edindim çünkü bilgim çoktu fotoğraf konusunda. Ancak bir yerde takıldım. Öndeki cismin net arka planın flu gözükmesini istiyorum. Bu konuyuda araştırdım. Zoom yapma, diyafram ayarları varsa makro çekimi kullanma... Malesef kendi makinemde bunu bir türlü yakalayamıyorum. C ayarında herşeyi kendiniz ayarlıyorsunuz ama ekranda gözüken F değeri sadece bir iki sayı oynuyor istediğim değerlere getiremiyorum ve bu tarz bir kare de henüz çekemedim. Bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim

Tarih: 16 Kasım 2010, 13:10 - İp: 95.***.**3.200
mertduran
mertduran (üye)
Muğla / Meraklı

Merhaba bende s2500 kullaniyorum. Bende cok arastirdim fakat diyafram ayari cok yuksek kaliyor. Ben cozum yolunu buldum cok basit sekilde cok guzel flu fon yapabiliyorsun. Makinani otomatik moda getiriyorsun cekmek istedgin cisimden uzaklasip zoom yapiyorsun zoomu sonuna kadar yapma o zaman fotograf tamamen flu oluyor. En sonun bi iki kademe gerisinde zoom yap makro modu da acarsan daha guzel oluyor. Ben bu sekilde yapiyorum birde fon cekmek istedgin nesneden ne kadar uzak olursa o kadar flu oluyor.

 

Tarih: 8 Aralık 2010, 02:48 - İp: 82.***.**8.74
a.c.d
a.c.d (üye)
Antalya / Amatör

makinanızı p moduna alın. önce deklanşöre yarım basıp net olmasını istediğiniz nesneyi netledikden sonra elinizi deklanşörden bırakmadan arkadaki nesneyi de kadraja almayı deneyin.
olmazsa (ki olur) makro modunda aynı tekniği deneyin
olmazsa diyafram öncelikli modda diyaframı rakamsal olarak en düşük hale getirin (buna diyaframı açmak denir).
yardımcı olamadıysam 'gugıl'dan alan derinliği hakkında bilgi edininiz. kolay gelsin.

 

Tarih: 22 Aralık 2010, 01:04 - İp: 78.***.**4.41
  • 1