rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

Fujifilm F200 Exr Test Fotoları

merhaba arkadaşlar
Fujifilm'in yeni kompak makinesi F200 EXR ile yaptığım deneme çekimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum... varsa fikirlerinizi, ve sorularınızı buradan yazınız lütfen....
F200'ü tartışalım, kritik yapalım


[/IMG]


[/IMG]

#rocktrak' tarafından 05.08.2009 16:33:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Haziran 2009, 13:49 - İp: 88.***.**4.159
myistic
myistic (üye)
Konya / Meraklı

Görüntüleri inceledim. Bir kompakt makineden profesyonel makine fotoğrafı performansı beklemiyordum. Mükemmel görüntüler. Emeğine sağlık. F200 ü iyi bir araştırmam lazım...

 

Tarih: 15 Aralık 2009, 22:39 - İp: 88.***.**0.151
robiscik
robiscik (üye)
Adana / Amatör

MERHABALAR ARKADAŞIM , F200 İLE ÇEKMİŞ OLDUGUN RESİMLERİ İNCELEDİM GERCEKTEN HARİKA, BENDEDE BUNUN F70 EXR MODELİ VAR VE BENDE GAYET MEMNUNUN LANKİN http://img181.imageshack.us/img181/5864/dscf4346nftest.jpg LİNKİNDEKİ GECE ÇEKİMİNİN AYARLARINI BANADA VERİRSEN SEVİNİRİM CUNKU BU İŞTE YENİYİM VE SİZLERİN BİLGİLERİ İLE TECRÜBELER KAZANACAĞIM. SAYGILARIMLA.

 

Tarih: 2 Şubat 2010, 10:42 - İp: 78.***.**3.43
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

Merhaba robiscik, test fotograflarımı begenmene sevindim, teşekkür ederim.
linkini verdiğin fotografın çekim ayarlarını sormuşsun ama zaten fotografın üstünde exif bilgisi yer alıyor

Dikkat ederseniz enstantanesi yani pozlama süresi biraz uzun tutulmuş, 6.5 saniye kadar. Bu da gösterir ki gece çekimlerinde mutlaka tripod kullanmalıyız veya tripodumuz yanımızda yoksa makinemizi bir duvar, araba vb. bir yere sabitlemeliyiz. Öncelikli yapmamız gereken budur.

İkincisi de gece çekimlerinde ortam şartlarına göre en iyi pozlamayı bulana kadar enstantane, diyafram, iso gibi ayarlarla oynamalıyız...

F70 EXR çok güzel bir makinedir. Makineye hakim olabildiğin sürece onu daha da seveceğine eminim.

F70 EXR ile gece çekimlerinde güzel kareler yakalamak istiyorsan sana öncelikli tavsiyem. Hazır Çekim modlarından "Gece" modunu seçmen olacaktır. Ama mutlaka ve mutlaka tripod kullanmalısın. Ayrıca uzun enstantanede titreme kaçınılmaz olacağı için tripotlu çekimlerde bile "Gecikmeli Çekim" modunu da kullanmalısın.

Kolay gelsin der, başarılar dilerim...

 

Tarih: 2 Şubat 2010, 11:12 - İp: 85.***.**5.84
inceoglu
inceoglu (üye)
Denizli / Meraklı

Abi merhaba bende yeni bir F200 kullanıcıyım. Bundan önce A850 kullanıyordum ki, F200 ün yanında hiç birşeymiş doğal olarak inanılmaz zorlanıyorum çekim yaparken. Henüz deneme aşamasında olduğumdan neredeyse bir pozu her modda deniyorum e iyi sonucu alabilmek için. Sizin paylaştığınız bir bilgiye ulaştım ve çok başarılı oldum, gece çekimlerinde enstanteneyi 6.5 saniyede ve mutlaka tripod ile kullanmamızı önermişsiniz.

Bu ve benzeri (gece, gündüz, ışıklı, ışıksız ortamlarda ) önerilerinizi en iyi sonuç alabileceğim şekilde paylaşırsanız çok mutlu olacağım, çünkü yaklaşık 1 haftadır hala çözemedim makineyi. Çok iyi bir makine olduğunu biliyorum ama sonuçlarım hep başarısız

Hatta satıp Canon G9-G10 bile almayı düşünmüyor değilim. Bütçeyi zorlarsam hele Canon 500 D

Ama biliyorum ki F200 kompakt sınıfta lider, bildikten sonra en iyisi ve uzun yıllar bırakamayacağımız bir makine.
fotoğraf çekimlerinde çok çok yeniyim ve bilgilerinize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla..

 

Tarih: 20 Haziran 2010, 04:06 - İp: 95.***.**4.171
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

merhaba inceoğlu
f200 exr'ın hayırlı olsun, güle güle güle kullan
sanırım acemi bir kullanıcısın. sana öncelikle makineni hazır çekim modlarında kullanmanı tavsiye edeceğim.
örneğin portre çekeceğin zaman yüz tanımlama/portre modunda çekerken, çiçek çekeceğin zaman da makro modunu kullanmalısın. aynı şekilde gece foto çekimi yaparken de gece modunu kullanmanı tavsiye ederim.
makineni tanımak için de bu çekimleri yaparken her zaman gözün pozometre de olsun. çekim yapmak için makineni doğrulttuğun değişik konu ve objelerde pozometrenin hangi enstantane, diyafram ve iso'yu kullandığını anlamaya çalış. böylece daha sonra makineni manuel modlarda kullanabilecek ve çok daha iyi sonuçlar aldığını göreceksin. dslr'ye geçmeden önce elindeki makineni oldukça iyi tanımanı tavsiye ederim.
aksi takdirde şu an F200 EXR'la çekmiş olup ta beğenmediğin karelerinin dslr'ye geçtiğinde çok çok farklı olup ta daha iyi olacağının bence garantisi yok.
öncelikle fotoğraf makineni iyi tanımalı, onun mantığını iyi çözmelisin. zaten bunu başarabildiğin zaman emin ol her makine ve her modelle iyi fotoğraflar çıkarabilirsin. Fuji, kullanım kolaylığı ile de kolay anlaşılır bir makinedir.
Gece çekimlerinde öneri olarak tripot kullanmayı veya destekli çekim (makineyi masa, duvar vb üzerine koymak gibi) yapmayı önerdim. enstantane veya diyafram ile ilgili bir şart koşmadım. enstantane ayarı ışık durumuna göre 6.5-8 saniye de olabilir, 1-2 saniye de olabilir...
umarım verdiğim bilgiler faydalı olur.
selamlarımla...

#rocktrak' tarafından 20.06.2010 14:37:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Haziran 2010, 14:36 - İp: 85.***.**2.14
inceoglu
inceoglu (üye)
Denizli / Meraklı

rocktrak abi öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sanırım çok aceleciyim ve sizlerin paylaştığı bu fotoğrafların güzelliğini görünce bende bu şekilde çekimler yapabilme heyecanına kapılıyorum ama dediğim gibi hem heyecanlıyım hemde çok acleceyim. Yıllar sonra profesyonel makina kullanmak istediğim için zaten başlangıç F200 ü tercih ettim. Denizli çok kısıtlı bir şehir sadece bir yerde (bildiğim kadarıyla) fotoğrafçılık kursu var onda da herkes profesyonel makina kullanıyor, kompakt makinayla faydalanamayacağım. Ama dedikleriniz doğru, daha çok çekim yaparak doğru kareleri hangi modlarda yakalayabileceğimi öğrenmeliyim buda oldukça zaman alacak. en iyisi aceleci olmamam..

 

Tarih: 21 Haziran 2010, 03:18 - İp: 88.***.**6.185
dt1907
dt1907 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

şimdi f300 exr cıkcakmış eylül gibi bakalım o cihaz nasıl olcak merakla bekliyorum

 

Tarih: 21 Haziran 2010, 10:23 - İp: 85.***.**1.66