tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Format

Öncelikle tam bir amatör olarak (fotograf konusunda)basit bir iki sorum olacak; Elimde canon eos10D var ve resimlerimi pc ye yukledigimde cok Büyük oluyo paintle kuculmeye calisiyorum ama olmuyo(.Ben belçikda yasiyorum geleli 2 yil oldu terimler fransizca biraz zorlaniyorum)Bunun kisa yolu nedir?Baska yolu varmi?efekt icin hangi programi önerirsiniz?

Tarih: 16 Temmuz 2005, 01:07 - İp: yok
dogusdokuz
dogusdokuz (üye)
Yurtdışı / Amatör

bence irfanview gibi bir program yukleyebilirsiniz. ordan istediginiz boyuta resim kalitesini bozmadan cevirmeniz mumkun. bu tur basit programlari tavsiye ederim cunku amator bir kullanim icin photoshop vs programlari her seferinde acip kapamak bana sahsen uzun isr geliyor.
paintte jpeg formatinda olan resmi uzerinde islem yapip tekrar jpeg olarak kaydedince kalitesi bozuluyor o yuzden baska bir program temin edin derim.
ayrica irfanview de bikac baslica goruntu efekti verme imkani var.
yukardakiler benim sahsi gorusumdur. burda diger arkadaslarin bildigi farkli daha basit daha kullanisli yontemler olabilir.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 01:57 - İp: yok
tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

tesekkür ederim.Acaba bu dedigin programi göndermen mümkün mü?

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 02:41 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba tosunami52,
Öncelikle makineni iyi günlerde kullan, dogusdokuz'un dediklerine aynen katılıyorum. Photoshop'u çok özel bir şey yapmayacaksam ben de kullanmıyorum, irfanview ise hem bedava, hem de kullanımı kolay... bu linki tıkla ve kullanmaya başla, bence memnun kalacaksın, ayrıca plugin'lerini de bu link'ten download edebilirsin. Şimdilik kolay gelsin

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 15:38 - İp: yok
tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Ilgi ve alakaniz için çok tesekkur ederim.Hakikaten çok yardimci oldunuz.Ben belcikada oturuyorum bir ihtiyaciniz olursa seve seve yardimci olurum.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 19:33 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba tosunami52,
Rica ederim, işine yaramasına sevindim... Umarım işine yarar, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım, tekrar bir sıkıntın olursa elimden geldiğine bir şeyler yapmaya çalışırım.
Senin teklifin için de teşekkür ederim, zaman neler getirir kimse bilmez, belki ben de senden yardımcı olmanı isteyebilirim.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 20:53 - İp: yok
  • 1