turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

Çok Önemli Pretec Dc3a30 Lütfen!!!

Pretec dc 3a30 dijital fotoğraf makinası kullnaıyorum. makinadan çok memnunum ancak. Hareketli mekanlarda fotoğraflar karanlık çıkıyor. Enstantene ve diyafram ayarlarını oynuyorun. ayarı düşürdüğüm zaman fotoğraf karanlık çıkmıyor ama hareket eden çisimler hayalet gibi. ayarı yükseltiyorum f değerini 2.8e getirip 1/60 civarına gelince hareket eden cisimler dururmuş gibi oluyor ancak fotoğraflar karanlık sanki gece karanlıkta çekilmiş gibi salonun içerisinde o kadar ışık lamba florasan olmasına rağmen. 1/20 - 1/10 seviyesine gelince fotolar geyet açık fakat nesneler hareketli düğün resimleri çektim ama karanlık çıktı. ıso ayarları diyafram, enstantene,EV ve F değerleri ile oynadım bir türlü ayar tutturamadım lütfen yardım edin....

Tarih: 21 Ocak 2005, 14:16 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Flaş kullanıyorsan bir de flaşsız çekmeni öneririm veya tersi. Başka bir öneri de beyaz dengeleri ile ışığı biraz arttırman olacak. En son çare de otomatik modda bir çekmeyiş denemen olacak, daha başarılı bir sonuç çıktığında bunun exif bilgilerine bakıp makinenin hangi ayarları tercih ettiğini öğrenebilirsin...
Bende de aynı makine var, ben sadece auto fokusdan memnun değilim, malum loş ışıkta tam olarak karar veremiyor, o yüzden toshiba updatini yaptım, manuel fokus sorunu çözdü.
Benim başka bir sorum olacak: Filtre adapterini bulabildinizmi? ben bulamadım, eğer bilginiz olursa haber bekliyorum.

İyi bayramlar

 

Tarih: 23 Ocak 2005, 18:32 - İp: yok
priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

1. Florasan gibi isik kaynaklari fotograf makineleri icin gerekli isigi uretemezler, isterse 40m2 salonda 10 tane 60W lik florasan yansin kamera ve DFm makineler icin yeterli isigi saglayamazlar, Bu bir fizik kuraliyla ilgilidir. Merakli arkadaslar bilirlier.
2. 1/60 hareket halindeki nesneleri sabitlemek/donmus gibi gostemek icin yeterli bir enstantane hizi degildir, enaz 1/125 olmalidir.
3. 1/60 ve alti hizlarda insan elinin titremesi fotograflari flu cikartir.
4. Dc3a30 karanlikta netleme icin gerekli on flas patlatma islemini yapmaz bu nedenle AF modunda netleme yapamaz.

 

Tarih: 25 Şubat 2005, 13:20 - İp: yok
  • 1