csi-25
csi-25 (üye)
İstanbul / Amatör

Can’t Determine Type

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Böyle bir bilgi paylaşım yeri oluşturduğunuz için teşekkür eder başarılar dilerim. Açıkçası elimdeki jpeg fotoğrafları photoshop veya win photo editor ile açmaya çalıştığımda can't determine type hata mesajı almaya başladığımdan araştırmaya çıktığımda forum sitenizi buldum ve üye oldum. Yanlış başlığa yazmış olabilirim fakat uygun bir başlıkta bulamadım.

Yukarıdaki hata mesajını alıyorum ve jpeg resimleri göremiyorum.Resim dosyaları normal görünüyor ve özelliklerinde jpeg uzantılı dosya olduğu falan görünüyor. ama görüntüyü tip uyuşmazlığından gösteremiyor. Bu fotoğrafları düzeltmenin veya kurtarmanın bir yolu varmı acaba.

Sıkıntılı bir durum. bilgisayardaki hdd sanırım arza yaptığı zaman bu resimler o arızalı bölgede idi. çünki hdd nin arızasından sonra fotoğrafları göremez oldum.

teşekkür ve saygılarımla
kolay gelsin.

Tarih: 26 Şubat 2006, 07:49 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba olcay;
gondermis oldugun resimleri inceledim..resimlerin bos bir dosyadan ibaret.sadece uzantisi jpg.harddiskinin ariza yaptigini soluyorsun tamami ile sebebi budur..eger bilgisayarinda bir hex editoru varsa resimlerini birde bu programda acarak görebilirsin..
dosyalarin tamami ile ozelligini kaybetmis..geri donusumu,tamiri mumkun degil...çok üzgünüm..
ayrica o harddiski degistir..
umarim bir daha bu olay basina gelmez.bu tur kayiplar uzuntu verici malumunuz...
gecmis olsun,iyi gunler dilerim...

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 23:55 - İp: 85.***.**7.134
csi-25
csi-25 (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim. Böyle durumlarda insanın ilk aklına hep kötü şeyler gelir ve bende tahmin edebiliyordum olmuyacağını ama yinede bir ümit diye çırpınıyordum. Dilerim kimsenin başına gelmez.

Teşekkür ve saygılarımla
Kolay gelsin

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 00:57 - İp: 85.***.**2.187
  • 1