ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen single konusunu da buradan bakabilirsin .
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2171&highlight=single

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 15:00 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar Fotoğraf efektlerinden Custom Efect'ten hepsini maximum yaparsanız fotoğraflarlar hem renkler daha canlı, hem de keskinlik te arttırıldığından daha net fotoğraflar çekiliyor. Yanlış netleme ihtimaline karşı AF'yi single 'ye almayı unutmamak kaydı ve manzarada MF' ile sonsuzda olup olmadığını kontrol etmek kaydı ile... Biliyorsunuzdur ama...

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 17:39 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar bir sorunum var. Videoda zoom yaparken ve ağır zoom yaparken kedi hırlaması gibi ses geliyor. Hızlı zoom yaparken çıkmıyor. Neden acaba? İlk aldığımda böyle bir ses duymyordum. Sizlerin makinalarında böyle bir ses var mı?

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 17:47 - İp: yok
nemeia
nemeia (üye)
İstanbul / Meraklı

selam, oharayı daha önceden tanıyorum yani üye olduğum başka bir forumda görmüştüm.
Ben makinayı amerikadan aldım.Made in Japan. Bir ay kadar oldu aldığım şu anlık basıyorum makine kendi kendine çekiyor yani pek fazla incelediğim söylenemez. Mesela bir nesneyi çekeceğim zaman arka plandaki nesneyi nasıl flu yapacağımı bilmiyorum. Kamerayı elime ilk geçtiğinde içinden pil çıkmadığı için ilk işim denemek için hemen pil almak oldu. GP PowerBank gördüm bi markette içinde 4 adet 1300mAh pil ile birlikte onu aldım. Sonra biraz pil işini inceledikten sonra uniross'un bu işte baya iyi olduğunu fark ettim. Aşağıdaki linkde pillerin performans değerleri bulunuyor. Bu arada fikir edinmeniz için link veriyorum. önümüzdeki günlerde sipariş vermeyi düşünüyorum. Fiyatı diğer şarj kitlerine göre biraz pahalı..ama buna değer gibi geliyor bana.
Pil
Uniross

Ayrıca video modunda zoom yaparken hiç ses çıkmıyor benim makinadan, aksine resim çekme modunda zoom in ve out yaparken makara sarar gibi bi ses geliyor. Yavaş zoom yaptığımda ise bi ses yok..

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 21:48 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

selam nemia. benim forum hosting şirketinin yamuğu nedeniyle çöktü. onu geçelim. ama bakarsın ilerde yeni ve sağlam bi forum açarım.

arka planı flu çıkarmak içind öndeki nesneye manuel focus yapman lazım.

şarjlı pşl konusunda dedğin doğru ben uniross kullanıyorum ve çok memnunum yalnız pillerin 2300 amper olmasına dikkat et. çünkü daha uzun süre gidiyor.

bende hızlı zoom yapınca ses gelmiyor ama yavaş zoom yaptığımda çok hafif bi ses geliyor. bu da ultrasonic motorun çıkardığı sestir ve normaldir.

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 22:24 - İp: yok
nemeia
nemeia (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar kitapçıkta kamera Tv. veya Bilgisayara uzun bir süre bağlı kullanıldığı zaman Compact Power Adapter ile kullanılması öneriliyor. Aranızda kullanan var mı? Varsa nereden ne kadara aldı?

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 22:28 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Sana daha iyi bir model tavsiyesi fiyatı aşağıda

varta



#kobra' tarafından 04.02.2005 22:42:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Şubat 2005, 22:35 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar makinanın için de kedi de yok. Makina arızalanacak herhalde Evde de kedim yok. Makinayı kedi gibi de kullnacağım herhalde Şimdilik sorun olarak görmüyorum.

Arkadaşlar Panorama çekimlerinde bindirme %50'yi geçerse birleştirme yapmıyor değilmi ? Birleştirse bile program sapıtıyor. Tripod kullanmama rağmen bir türlü hatasısız birleştirme yapamadım. Display Seams ile birleştirme alanlarını gösterdiğimde, birleştirme çizgilerini tıkladıığımda Amend Merge Plus penceresinde her iki bindirme seçeniinde milimi milimine bindirmek zorundamıyım? Küçük sapmaları yazılım çözer mi yoksa hata yaparsam aynen sırıtır mı bu hata? Panaromanın ipuçlarını yazar mısınız? Her panoramada saatlerce uğraşmak zorunda kalıyorum. Sonuç fiyasko.
" Can't merge because the sipecified overlap is too large or small. Change the overlap and click [OK] again. "
mesajını alıyorum bu ne demek?

#suysal1' tarafından 05.02.2005 13:12:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Şubat 2005, 13:04 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kısayol tuşlarına AFL 'yi kaydetmek makro çekimlerde özellikle çok kullanışlı. Bunu bir de MF ile beraber kullanmak harika. AEL' yi de kaydetmek kullanışlı fakat AFL kadar değil.

 

Tarih: 5 Şubat 2005, 13:17 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar makinada kırmızı göz azaltıcı çalıştığı halde gözler kırmızı çıkıyor.bunu önlemenin bi yolu yokmu

 

Tarih: 14 Şubat 2005, 09:49 - İp: yok