ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

merhaba...arkadaslar makıneyı seri çekime alıyorum nerdeyse 3 saniyede 1 kare çekiyor...bişeylerin ayarını bozdum heralde..yardımcı olursanız sevinirim..

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 10:45 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayin tümen
bu dedigini yaparken flas açik mi? flash açiksa, flasin bir sonraki çekime hazir olabilmesi için gecikme olur.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 11:40 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bu topicte başka bir arkadaşı yanıtlarken review özelliğinden bahsetmiştim o ayara bi bak istersen.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 12:27 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

aksesuarlarini alacaklara...
makine ile birlikte teleconvertor, convertor adaptörü, ultra2 cf kart, orjinal çanta ve uzaktan kumanda getirtmistim.
tele convertor canon marka ve 1.6x etkisi var. böylece makine 16x optik zoom a ulasiyor. teleconvertoru takmak için convertor adaptörü lazim. ama bu adaptör plastik bir malzeme ve kirmamaya özen göstermek lazim. orjinal teleconvertoru aldiktan sonra raynox un 2.2x convertorunu gördüm. bununla makine 22x optik zooma ulasir. ancak raynoxun bu convertoru oldukça iri. orjinal convertor 6.8 cm uzunlugunda ve 15.5 gr; raynox 2.2x ise 12.3 cm uzunlugunda ve 27.5 gr. teleconvertoru takip çok yakindan (örnegin 4-5 cmden) flasli çekim yapmamak lazim. çünkü teleconvertor flasa gölge yapiyor (resmin alt tarafdan yaklasik yarisi karanlik kaliyor).
orjinal çantayi hiç sevmedim, çünkü hiç kullanisli degil. içine sadece makine sigiyo (cf kart için küçük bir cep var içinde) ve içine baska bisey koymak isterseniz, yer yok. makine ile birlikte convertor ve adaptörleri de tasimak için biraz irice ve saglam bir çanta bakmalisiniz.
uzaktan kumandasini çok sevdim. oldukça kullanisli. hem uzaktan çekim yapmaya yariyor hem de makineyi tv ye bagladiginizda oturdugunuz koltuktan çektiginiz resimleri ve videolari izleyebiliyorsunuz. hem çekim modunda hem de playback modunda zoom yapmaya imkan veriyor.

aklima gelmisken, bilenlere bir soru: 52mm bu türden lensler bu makineye uymaz mi? örmegin su adresteki (http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=search&Q=&b=0&a=718_6278&shs=&ci=8464&ac=&Submit.x=9&Submit.y=10) lenslerden kenko ve sony markali olanlar hem cesamet olarak ufak hem de daha ucuz. ne dersiniz?

#ocum' tarafından 29.01.2005 22:55:06 tarihinde düzenlendi.


#ocum' tarafından 29.01.2005 23:07:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 22:51 - İp: yok
maksay
maksay (üye)
Bolu / Amatör

Canon s1 i USA dan aldım. Çok hoş ve harika. Benim S1 üzerine 5 hedefim Var Bunlardan;

1- Makro objektif : Bu sorunu hallettim. Eski zenit 12xp makinamın objektifini parçaladım (Zenit ve teleobjektif ağır hasarlıydı) ve arkadaki merceği ters çevirdiğimde çok büyük bir makro elde ettim fakat pek kullanışlı değildi. Sonra Akvaryum yem kutusundan S1 in üzerine bir kalıp yaptım (Bayonet mi diyorlar?) tak ve çıkar amaçlı. Teleobjetifi 200mm (rus malı) parçaladım , bunun en ucundaki büyük merceği ters çevirip bu sisteme bağladım ve harika makro çekiyor. Emmioğluna (Tornacı) bu sistem için bakırdan Konvantör yaptırdım ve harika sonuç veriyor. Galeri Makro bölümünde Parmak izi ve kol saati (usb) bu makro sistemle çekilmiştir.
2- Teleobjektif - Bu konuda bana yardımcı olun
3- Uzaktan Kumanda - Akıllı kumandalar satılıyor. Bunlardan bazıları kendileri kod çözüyormuş ve bu çıkış yolu olabilir. Birde Stevesforum gibi ingilizce (İngilizcem yok) Canon s1 in uzaktan kumandasının kodları açıklanıyor . Buda ceptel den kumanda için kullanılabilir. Psiloc irromote sistemi.

4- Makro için tripod- Makro çekimlerde normal tripodlar bir işe yaramaz. Bence Kalın alümünyum tel vb sistem yapılabilir.

5- Mikroskop ekleme - Akvaryum yem kutusundan yaptığım kalıba mercekleri monte ettim Gayet güzel fakat tripod ve ışık kaynağı yetrsiz olduğu için şu an verim alamıyorum fakat halledilmeyecek bir olay değil.

 

Tarih: 30 Ocak 2005, 21:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ocum, teleconverter'i takınca en yakın netleme kaç cm'den oluyor? Makro çekimlerde avantaj sağlıyor mu? Bir de zoom yapılmadığı veya 380 mm zoom yapılmadığında köşelerde karanlık bölgeler oluşuyor mu? Yani bu aleti illa maximum zoomda mı kullanmak zorundayız? Söküp takma olayı zor mu? Bayonet almasam direkt adabtörün üzerine close up lens takabilir miyim? Ocum bu konudaki tavsiye ve tecrübelerini aktarır mısın?

Ohara kafamdaki sorular hala tam net değil. Kullanan birini bulduk. Ocum tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardıktan sonra sipariş vermeyi düşünüyorum.

Makro için converter var mı?

Bayonet alınca 52 mm filtreleri kullanabilir miyim?

Bozbey'le tarışıp sonuca ulaştık ama bir sizlerin fikirlerini alalım.

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 13:35 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

selami kardes
makro cekim ilgimi çeken bir yaka olmadigi için, teleconvertorun makro çekime etkisi ve en yakin netleme mesafesi hakkindaki sorularine cevap veremeyecegim. ama karanlik çerçeve hakkinda cevap verebilirim. hiç zoom yapmadan çekim yaptigimda, sanki kapi deliginden veya dürbünden bakar gibi oluyor. bunun nedeni, zoom yapilmadiginda adaptörün içten kenarlari kadraja giriyor. zoomu yaklasik 5-6x e getirdigimde (ve zoomu daha da artirdigimda) makinenin objektifi biraz ileri çiktigi için adaptörün iç yüzeyleri kadrajdan çikiyor (istersen ve de mail adresini verirsen bu dediklerime ait örnek resimleri mail olarak yollarim sana). söküp takmak zor degil, oldukça kolay. sadece objektifin önündeki halkayi sökmek gerekiyor ki, onu sökmek bildigin gibi kolay. yine bildigin gibi, o halka da plastik; yani kolay kirilabilecek bir malzeme. o malzeme olmadan da koruyucu objektif kapagini takamiyorsun. bayonet dedigin parçayi bilmiyorum. ama adaptörün objektife takilan kismi, aynen objektifin önündeki halkanin sökülüp-takilmasinda oldugu gibi sökülüp-takiliyor. adaptörün uç tarafi ise vidali. close-up lensim olmadigi için bunun takilisini bilmiyorum. sayet close-up lensler vidali ise, takmak kolay olmali. zaten tele convertor de vidali ve adaptörün önüne vidalanarak takiliyor.
tecrübelerim bu kadar selami kardes.

#ocum' tarafından 31.01.2005 22:56:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 22:52 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon ve bilimum makina için su kabı:
45$.
http://www.aquapac.net/storeframesets/point/us/UntitledFrameset-11.htm
Ben makinamı yağmur, kar ve çok derine dalmadan su içinde kullanmak istiyorum.
Canonun kendi kabı hem cok pahalı hem de çok büyük. Ayrıca bu kap ile butun makinaları kullanabiliyoruz.
Bu da benim alınacaklar listeme girdi. Bakalım ne zaman alacaz

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 01:52 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ocum teşekkür ederim. Mail adresim [email protected] . Zahmet olacak.

Ali Sualtı kabı orjinalinin fiyatı kadar? Kötü hava koşulları için ben de düşünüyorum.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 08:40 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Su alti icin torba isteyenlere alternatif bir yer olarak surasi da var: http://www.ewa-marine.de/

ben yiillar once ilk dijital makinam varken (casio qv3000) almistim, cok ise yaradi...

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 09:17 - İp: yok