suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 Cf Kart Kilitlenmesi

Kingston marka 256 Mb CF kart kullanıyorum. Bazen makinayı kilitliyor ve çekim yapmaya izin vermiyor sürekli kırmızı ışık yanıp sönüyor makinayı pil kapağınından açıp kapatmadığım müddetçe makinayı kapatamıyorum. USB kablosu ile bilgisayardan ulaşmaya çalıyorum karta ve resimlerime ulaşamıyorum. Bilgisayar makinayı tanımıyor. Ancak PCMCIA CF kart okuyucu ile ulaşabiliyorum ve format atabiliyorum. PCMCIA CF kart okuyucu ile resimlere ulaştığımda resim dosyaları adları olmasına rağmen resimlerin bazılarına hiç ulaşılamıyor. Sorun nedir anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 10 Kasım 2004, 11:40 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sayın Burkay'a özel mesaj atamama rağmen cevaplandırmadı. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Servis bu işten anlamazsa işimiz hayli zor.

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 11:38 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Anlaşılan bu konuyu bilen yok. Çözüm Canon bildiğim kadar CF kartlarını SanDisk'e ürettiyor. Canon'un makina ile birlikte verdiği 32 Mb'lik kartta sorun yaşamadım. Kingstonda yaşadım bu sorunu. SanDisk'in dışındaki markalarda herhalde problem çıkartıyor veya enaz SanDisk kalitesinde bir kart kullanmak gerekiyor. Canon s1 ve diğer modellerde bçyle bir sorun yaşayan var mıdır ? Kuyu çok derin ses gelmeye de bilir ama... sormuş bulunduk artık

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 17:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam suysal..

sanirim s1'da kingston memory'den yana sikayet sadece senden gelmiyor dunyada.. dpreview forumda yogi'de de varmis bu sorun.. kingston ile irtibata gecebilirsen degistirebilirsin sen de saniyorum..

ayrica bu adreste...

#dadanagast' tarafından 22.11.2004 17:25:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 17:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o son gonderdigim adresteki biri kingston'a sormus; onlar da kingston'in pro elite modeli ile s1 calismiyormus.. ne komik birsey bu.. iste burada

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 17:36 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadanagas İngilzcem olmadığı için anlayamadım olayı. Ama bu konuda yalnız olmamak hoşuma gitti En iyisi satın aldığım firma ile temasa geçeyim bari. Firma İngilizce biliyordur herhalde Onlar iade etsin.

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 17:40 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili suysal mesajının bana ulaştığından emin misin???

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 17:52 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Mesaj ulaşmadıysa özür dilerim. Fakat Netfotograf.com'un mesaj servisinden size gönderdim.Mesajın kopyasını aynen yapıştırıyorum.Gönderilmiş öğelerde kayıtlı. Sorun sunucularda olabilir. Neden yalan atalım ki .Söylediğinizin doğru olduğuna inanıyorum.


Kimden: suysal1
Kime: burkay
Konu: Canon s1 CF kart sorunu
Tarih: 12 Kas 2004, 10:55
Mesaj: Merhaba Sn.Burkay,

Kingston marka 256 Mb CF kart kullanıyorum. Bazen makinayı kilitliyor ve çekim yapmaya izin vermiyor sürekli kırmızı ışık yanıp sönüyor makinayı pil kapağınından açıp kapatmadığım müddetçe makinayı kapatamıyorum. USB kablosu ile bilgisayardan ulaşmaya çalıyorum karta ve resimlerime ulaşamıyorum. Bilgisayar makinayı tanımıyor. Ancak PCMCIA CF kart okuyucu ile ulaşabiliyorum ve format atabiliyorum. PCMCIA CF kart okuyucu ile resimlere ulaştığımda resim dosyaları adları olmasına rağmen resimlerin bazılarına hiç ulaşılamıyor. Sorun nedir anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 08:15 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Hafıza kartında ki 15 pf'lik şaseye bağlantı yapan kondansatör (mercimek) vasfını yitirdiği için bu durum olabilir...yeni bir kart al.
Kingstone'nun verdiği cevapta doğrudur bazı makinelerin yüksek kapasitedeki kartlarda doğru performansta çalışmadığı için örneğin Samsung bazı modeller için bana yeni firmware leri gönderdi...

#burkay' tarafından 23.11.2004 10:01:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 10:00 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sn. Dadanagast ve Sn. Burkay çok teşekkür ederim. Kartın garantisi var iade edeceğim.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 10:14 - İp: yok