dmert89
dmert89 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A 520

arkadaslar canon a 520 digital foograf makinasinin maksimum video kayit suresi 30 saniyemi?birde bu makina ile cekilmis fotoraflari bu topik altinda toplarsak iyi olur dusuncesindeyim hm bu makinayi alcak arkadaslara onculuk yapmis oluruz...

Tarih: 8 Mart 2006, 09:33 - İp: yok
filizacun
filizacun (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşlar bende aynı makineyi aldım ama emin olun hiç memmun kalmadım ..

şimdilerde ise olympus mju-800 makine aldım inanılmayacak kadar kaliteli sonuçları var ..

 

Tarih: 8 Mart 2006, 10:25 - İp: 85.***.**9.218
dmert89
dmert89 (üye)
İstanbul / Amatör

neden memnun kalmadin

 

Tarih: 8 Mart 2006, 12:19 - İp: 195.***.**5.17
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

merhaba..benim galeride biraz fotoğrafım(makro,manzara,gece çekimi vs) var A520 ile çekilmiş..fikir sahibi olmak isteyenler bakabilirler..(isme göre aratabilirsiniz..)

sevgili Filiz acun,nelerden memnun kalmadığınızı yazarsanız makineyi almakmak isteyen arkadaşlari için faydalı olacaktır..ben 2005 nisandan bu yana kullanıyorum..forumda daha önce açılan çeşitli başlılarda bu konuyu tartıştık..genel anlamda A520den memnun olduğumu söyleyebilirim..

selamlar..

 

Tarih: 8 Mart 2006, 22:38 - İp: 85.***.**4.163
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

memnun olmayabilirsiniz ama, bir başlık açıp kenara çekilmek dogru degil, bizde bilelim ki bu makınenenin kötu taraflarını almayalaım..eger yantı yoksa biz de alırız ve tavsiye ederiz..saygılarımla....

 

Tarih: 9 Mart 2006, 21:06 - İp: 85.***.**1.216
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bu ikinci yazışım, siteyle ilgili problemlerim var da...

Ben konuya döneyim. 3 gun evvel A520 aldım. Şimdilik makineyi çözmekle uğraşmaktayım.Yakında da çözerim.:D]

Benim anlatmak istedigim, bu makineyi alana kadar uzun bir yoldan geçtim. 20 model arasından bu makineye karar verip aldım dersem yalan olmaz

Şu video olayının 30 sn olmasının sebebi tamamen takılan hafıza kartıyla ilgili.Zaten kitapçığın arka kısmında, kaç megabyte lik kartta ne kadar resim ve kaç dakika video çekimi düştüğünü belitmişler. 512 MB kart takılı üstünde, yanımda olmadığından dolayı kitapçık şu an bilgi veremiyorum sizlere.Az da olsa video olayına çözüm getirdim zannedersem

Öte yandan, memnun kalmama olayından anladığım : kullanılacak alana hitap eden yanlış bir seçim diyebilirim.

Buarada şunu da belirtmek isterim, digital fotograf makilerinde ki video çekme özelliği sadece ek özelliktir.Cep telefonların fotograf çekmesi gibi.Kullanıcı olarak digital fotograf makinelerinden iyi kalitede video çekmesini beklemeyelim derim.(ben bu makineyi alırken, o özelliğini kayda değer bile bulmamıştım) Video çekimi yapılacaksa video kameralar var. Kendi aralarında da sınıflara ayrılıyorlar. Video kameralardan da fotograf cekmesini beklemeyin derim.640 X 480 çekim yapıyor çoğu.

sonuç olarak : Bir çamaşır makinesinden bulaşık yıkamasını beklemek gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Saygılar...

#SWING' tarafyndan 09.03.2006 21:49:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Mart 2006, 21:33 - İp: 85.***.**7.7
dmert89
dmert89 (üye)
İstanbul / Amatör

evet arkadaşım şu makinanın olumsuz yönlerinden bahsedersen bize de yardımcı olursun cevabını beklioruz..


 

Tarih: 9 Mart 2006, 21:45 - İp: 81.***.**4.197
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot A520 Conclusion

Canon Powershot A520 - Çok yönlü kamera
Kullanıcılardan oldukça ilgi gören Canon Powershot A520 dijital fotoğraf makinesi bir kaç ay içerisinde satışa sunulacak. Cihaz bu ilgiyi gerçekten hak edecek özeliklere sahip. A520 giriş seviyesi olmasına rağmen, üstün potansiyeli ve çok yönlülüğü ile kullanıcıya kendini fotoğrafçılık alanında geliştirme olanağı sunuyor. Powershot A520 fotoğrafçılıkta yeni olan ancak kendini geliştirme potansiyeline sahip kullanıcıları bir üst seviye olan dijital refleks kameralara çıkarmaya yardımcı olacak özelliklere sahip. Kolay kullanıma sahip kompakt bir dijital fotoğraf makinesi arayışında olanlar ise tüm aradıklarını Canon Powershot A520’de bulacaklardır.

Canon A520 - Yaratıcılık ve kolay kullanım
Canon Powershot A520 dijital fotoğraf makinesi iki yönlü bir cihaz. Bir yönü; tam otomatik kolay çekimler sunması, ufak gövdesi, 4x optik zumu, iyi pozlama yapması, bir çok hazır çekim moduna sahip olması ve mükemmel bir şekilde işlev gören görüntü işlemcisi. Diğer yön ise, Opsiyonel objektif kullanımı, manuel diyafram ve çekim hızı ayarlarına sahip olması. Tüm bu özellikleri cihazı geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder hale getiriyor. Cihaz son derece kolay bir kullanıma sahip ve pili idareli kullanıyor. Ufak yapısı ile kullanıcının yanında taşınası son derece kolay. Powershot A520 modeli, Canon’un A serisine devam ederek kalitesini üst seviyede tutmaya devam ettiğini bir kez daha ispatlıyor.

Powershot A520 - Eleştiriler
Hiçbir dijital fotoğraf makinesi mükemmel değildir. Ayrıca tam otomatik çekim özellikleri de hiçbir zaman en iyi görüntünün elde edileceğini garanti etmez. Tüm bunlar Canon Powershot A520 modeli için de geçerli. Özellikle bu sınıfta cihazlar için A520 modeli oldukça geniş imkanlar sunuyor. Yine de bazı yönlerden Canon A520 dijital fotoğraf makinesinin geliştirilebileceğini düşünüyoruz. 1.8 inç LCD ekran bunlardan ilki. Bu ölçülerde ekran artık yok gibi ve A520 gibi bir cihaza 2.0 inç LCD ekran entegrasyonu zor olmasa gerek. Eğer Canon gelecekteki modellerde optik vizöre yer vermeye devam edecekse (ki biz optik vizörün kalkmasını ve LCD ekranın 2.5 inç ölçülerinde olmasını tercih ederiz) daha duyarlı ve hassas bir optik vizör kullanılmasının daha iyi olacağı fikrindeyiz. ISO 400 değerinde yapılan çekimlerde göze çarpan gren bugünün teknolojisi ile önüne geçilebilecek bir hadise. Çekimler arasındaki bekleme süresi son derece makul seviyede, ancak geliştirilebilir. Ayrıca sürekli çekim özelliği de çok etkin değil. DIGIC II gibi yeni nesil görüntü işlemcileri çok yakın gelecekte bu handikapları şüphesiz aşacaklardır.

Canon Powershot A520 - Tavsiye ediyoruz
Canon Powershot A520 dijital fotoğraf makinesini tavsiye edilir bulmamız sürpriz olmayacaktır. Geliştirilmesi gereken birkaç yönü olmakla beraber harcanan her kuruşun hakkını veren, genel olarak mükemmel sonuçlar veren bir dijital fotoğraf makinesi. Kompakt yapısının sunduğu imkanlarla çok yönlü ve kendi sınıfındaki modellerin üzerine çıkan bir cihaz. Canon A520 A serisi modellerin başarılı yeni bir örneği.

Canon Powershot A520 Flash Memory

Canon Powershot A520 - Secure Digital bellek kartı
A520 dijital fotoğraf makinesinin bellek yuvası çoklu-kontrol butonunun alt kısmında yer alıyor. Secure Digital bellek kartı sadece tek bir yönde bu yuvaya takılabiliyor. Secure Digital bellek kartına yakından dikkatle baktığınızda kart üzerindeki küçük tırnağın ne işe yaradığını merak edebilirsiniz. Bu tırnak veri okuma yazma ile ilgili güvenlik kilidi. Tırnağı aşağı çektiğinizde bellek kartı üzerine veri yazma işlemi yapılamıyor ve böylece önceden çekilmiş görüntüler koruma altına alınmış oluyor. Tırnağı yukarı çektiğinizde ise kilit kalkıyor. Belek kartı 2 gramdan az ağırlığıyla son derece hafif ve sadece 1.10 x 0.8 inç ölçülerinde. A520 ile birlikte standart olarak gelen 6MB bellek kartı kullanışlı olmaktan uzak. Cihaz ile birlikte kullanılmak üzere en az 256MB, tercih

 

Tarih: 9 Mart 2006, 21:52 - İp: 85.***.**7.7
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot A520 dijital kamera incelemesi : Powershot ailesinin yeni üyesi Canon Powershot A520, Şubat 2005 tarihinde tanıtılmıştı. Canon A510’un kardeşi olan bu model 4 megapiksellik, 4x optik zuma sahip kompakt bir dijital fotoğraf makinesi. Bunun yanı sıra Canon A520 yirmi değişik pozlama moduna, yüksek kalitede video görüntü çekme yeteneğine, gelişmiş dahili flaşa ve tercihe bağlı alınabilecek çeşitli aksesuar ile birlikte kullanabilme özelliklerine sahip.

Canon A520 - Kompakt ve güçlü yapı
Son derece kompakt yapıdaki A520 şaşırtıcı derecede küçük ölçülerde. Ancak Canon Powershot A520 küçük yapısına rağmen bol miktarda ayar seçeneği sunuyor. 35-140mm odak mesafesindeki 4x optik zuma sahip objektifi kamerayı rakiplerinden ayrı bir konuma yükselten ilk özelliği. Canon, A520 modelinin tanıtılması ile birlikte dijital fotoğraf makinelerinde veri depolamada CompactFlash bellek kartlarının kullanımına da (kalıcı olarak mı diye merak ediyoruz) veda ediyor. Diğer nitelikleriyle beraber, Secure Digital bellek kartlarına bu geçiş kameranın gövde ebatlarında daha çok küçülme yapılabilmesine imkan tanımış.

Canon A520 - DIGIC işlemci
Canon’u diğer markalardan ayıran bir diğer özelliği de güçlü DIGIC işlemci uygulaması. Bu işlemci, kamera tepkilerinin hızlı olmasını ve gelişmiş enerji tasarrufu sağlıyor. Bunların bir araya gelmesi de kullanıcının cihazdan son derece tatmin edici sonuçlar alması anlamına geliyor. Canon Powershot A520 dijital fotoğraf makinesi Powershot ailesinin diğer özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Canon Powershot A520 incelemesi
Canon’un dijital görüntüleme alanındaki ciddiyeti herkesçe biliniyor. Ve şimdi de Canon uzun dönem kampanyasını sona erdirirken her bir ürününde başarılı olmaya kararlı görünüyor. Canon’un koyduğu hedefler oldukça yüksek. Dijital görüntüleme alanındaki her üründe bir numara olmayı hedefliyor ve bu yolda son derece emin adımlarla ilerliyor. Bu modeli de üstün özellikleriyle tasarım ve gelişme alanında meydan okuyor. Canon Powershot A520 modelinin tüm bu özellikleriyle ilgili detaylı incelememizi sizlere sunuyoruz.

 

Tarih: 9 Mart 2006, 21:53 - İp: 85.***.**7.7
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot A520 | Digital Camera Review | Yapı
Canon Powershot A520 son derece kompakt bir yapıya ve kalitesini gösteren sağlam ve güzel hatlara sahip. Yeni geliştirilmiş objektif sistemi ve CompactFlash yerine daha ufak ölçülerdeki Secure Digital bellek kartı desteği gibi tekniklerin uygulanışı Powershot A520 dijital fotoğraf makinesinin, bir önceki model olan Powershot A85’ten %13 oranında daha küçük ve %20 oranında daha hafif olmasını sağlamış. Son birkaç yıldır kapsamlı özellikleriyle dikkat çeken Powershot serisi dijital fotoğraf makineleri ödediğiniz her kuruşu gerçekten de hak ediyor. Kompakt amatör bir dijital fotoğraf makinesi ile ileri seviye bir makine arasındaki fark nedir sorusu bu modellerin değerini anlamaya yardımcı olacaktır. Canon, fiyatı uygun ancak kaliteden taviz vermeyen dijital fotoğraf makinelerine olan talebin farkında olduğunu gösteriyor. Eskiden sadece dijital refleks kameralarda kullanılmakta olan yeni teknolojilerin bu modellerde kullanıcılara sunulmuş olması Canon’un başlangıçtan bu yana lider konumuna yükseltiyor.

Canon Powershot A520 - Gövde
Canon A520 modelinin gövdesi son derece sağlam. Gövdede kullanılan mat malzeme parmak izi kalmasını önlüyor. Cihazın açılışı çok kıs sürede gerçekleşirken, LCD ekran ve 4x optik zum objektif iki saniye kadar bir sürede çekime hazır hale geliyor. 4 megapiksel görüntü algılayıcısı yeterli çözünürlüğe sahip.

Canon Powershot A520 - Ön yüz
Canon A520 dijital fotoğraf makinesinin ön yüzünde kompakt 4x optik zumu objektifi ilk göze çarpan özelliği. Objektifin sağ üst tarafında gelişmiş dahili zum flaş yer alıyor. Objektifin üst kısmında ortada, yakın gelecekte dijital fotoğraf makinelerinde artık yer verilmeyeceğini düşündüğümüz optik vizör konumlandırılmış. Optik vizörün hemen sol tarafında kendi kendine çekimde kullanılan ve aynı zamanda kırmızı göz engelleyici ve otomatik odaklama yardımcı ışığı olarak da işlev gören küçük bir led bulunuyor. Biraz daha sola doğru, dörtgen şeklinde mikrofon delikleri görülüyor. Aynı hizada aşağıda, objektifi çevreleyen bileziğin kilit butonu bulunuyor. Böylece cihaza Canon LA-DC52F objektif adaptörü takılabiliyor, adaptör sayesinde de Canon A520 dijital fotoğraf makinesini Canon WC-DC52 geniş açı, Canon TC-52A telefoto ve Canon 250D makro gibi değişik objektiflerle kullanılabiliyor. Cihazın bu imkanı sunması son derece etkileyici.

Canon A520 - Bağlantı yuvaları
Sağlam gövdesi, hoş yuvarlak kenarlı hatları Canon Powershot A520 modelinin kalitesini gösteriyor. Cihazın tüm detaylarında ince tasarımın etkileri görülüyor. Kameranın yan tarafında küçük bir halka bilek askısı için kullanılabiliyor. Diğer tarafta kauçuk bir parça arabirim yuvaları için kapak görevi görüyor. Bu kapağın altında üç bağlantı yuvası gizlenmiş durumda. Bunlar, A/V (Audio/Video), USB 1.1 ve A/C güç bağlantı yuvaları. Ayrıca bunların yanında ufak bir kapak ile kameranın sistem saat ve tarihini tutmaya yarayan ufak pilin yuvası bulunuyor.

Kameranın alt kısmında kenara çok yakın bir şekilde konumlandırılmış olan üç ayak bağlantı noktası, cihaz üç ayak ile kullanıldığında denge sağlanması konusunda problem çıkarabilir. Üç ayak kullanırken bunu akılda tutmakta yarar var. Grip kısmının altında sade ama sağlam bir yapıda pil yuvası konumlandırılmış.

Canon Powershot A520 - Arka yüz
Kameranın arka yüzünü çevirdiğimizde 1.8 inç LCD ekranı, altında ve yan tarafında butonları görüyoruz. LCD ekranın üzerinde küçük bir optik vizör var ancak yakın gelecekte LCD ekranlara daha çok yer açmak için bunun kalkacağını düşünüyoruz. LCD ekranın 1.8 inç ölçüleri yetersiz kalıyor. Bir sonraki modelde en az 2.0 inç bir ekran kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Optik vizör kısıtlı bir görüş alanı sunuyor. Geniş açı ve telefoto çekimlerde çekilen alan %81 oranında görülebiliyor. LCD ekran bunu %100 olarak gerçekleştiriyor. Kameranın arka yüzündeki bir buton aracılığıyla kayıt ve izleme modları arasında geçiş yapılabiliyor ancak bu işlemi ya

 

Tarih: 9 Mart 2006, 22:01 - İp: 85.***.**7.7
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

iyı de bu canon açıklamasına: alıntı ibaresini koyman gerekmez mi.......

 

Tarih: 10 Mart 2006, 19:56 - İp: 85.***.**8.66