legend1907
legend1907 (üye)
İzmir / Amatör

Amatörler İçin Kitap Önerisi

arkadaslar ben canon A85 kullanıyorum.makinemi yeni aldım anlıyacağınız bu iste bayağı acemiyim.ama bi şeyler öğrenmek güzel fotoğraflar cekmek istiyorum.o yüzden bana hangi fotoğrafları nasıl cekmemi anlatan kitaplar önerir misiniz?
simdiden tesekkürler

Tarih: 18 Aralık 2004, 01:31 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

kodak ın fotoğrafın ip uçları kitabını alabilirsin çok vazla teknik bilgi yok ama yeni başlayanlar için fazla kafa karıştırıcı değil

 

Tarih: 18 Aralık 2004, 12:13 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

homer yayınlarını "doğada fotoğrafçılık"adlı kitabını öneririm..
diyafram,enstantene,ay çekimi vb.vb.vb.vb.,konuları anlatıyor.

 

Tarih: 18 Aralık 2004, 14:09 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dijital Fotoğrafçılık
Doğada Fotoğrafçılık
Fotoğrafta Kompozisyon
Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı

 

Tarih: 18 Aralık 2004, 15:20 - İp: yok
legend1907
legend1907 (üye)
İzmir / Amatör

tesekkürler arkadaslar.birde bunları nerelerde bulabilirim. kasıyaka D&R a baktım ama bulamadım

 

Tarih: 18 Aralık 2004, 20:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

elimde tam senin aradigin turde bir kitap var.. "top 100 simplified tips&tricks"... harika bir kitap.. orada bulabilir misin bilmem fakat.. eger alacaksan bu turde bir kitap sec derim.. resimlerle madde madde gosteriyor, zevkle okuyacagin turde.. cok fazla bilgi barindiran kitaplar bence baslangic icin olmamasi gereken turden.. makinan yeniyken her fotografi bir an once cekmek isteyeceksin buyuk ihtimalle; koca bir kitabi bitirdikten sonra aklinda kalanlarla yeni fotograf makinesini ogrenmeye calismak zor.. umarim demek istedigimi diyebilmisimdir..

 

Tarih: 18 Aralık 2004, 21:12 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

valla arkadaşım ben fotoğraf içreikli en az 8-10 tane yerli yabancı kitap inceledim hiçvbiri bi işe yaramaz!sırf 2-3 geyik yapıp para kazanmak için yazılmış, insana bişey vermeyen, boş kitaplar bunlar.

bence en iyi kitap internettir. gir internete yüzbinlerce kaynak seni bekliyor. eğer türkçe olsun dersen sana YTÜ'nün fotoğrafçılık klübünün ve tübitakın sitelerini tavsiye ederim.

 

Tarih: 19 Aralık 2004, 18:55 - İp: yok
muratoz
muratoz (üye)
Ankara / Amatör

Bence de en iyi kaynak internet, her konuda olduğu gibi. Ancak yeni başladığın için hangi bilgilerin şimdi gerekli olduğunu, hangilerinin daha ileri düzey bilgiler olduğunu seçemeyebilirsin, yani internette bilgi dağının içinde kaybolabilirsin. Kodak'ın çıkardığı "Fotoğrafın ipuçları" adlı kitap tam yeni başlayanlara göre. Ayrıntılı ayarlardan falan bahsetmiyo, iyi fotoğraf nasıl çekilir, nelere dikkat etmek gerekir diye anlatan bi kitap. Kodak Expresslerden ve Remzi Kitapevinden bulabiliyorsun. Belki internetten de alabiliyorsundur, bilmiyorum, bi araştır. 9 milyon lira. (9 YTL)
Kolay gelsin, zevkle bol bol fotoğraf çekmen dileğiyle.
(kusura bakma geç kalmış olabilirim, yeni okudum da)

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 17:11 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

"Fotograf Teknik Okumaları"
Faruk Akbaş - Emre İkizler
Om Yayınları
Hem amatörler hem de ileri düzeyde bilgiye sahip olanlar için uygun bir kitap, yazarları Türkiye'nin tanınmış fotografçılarıdır.

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 17:50 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğrafa Başlarken - Prof. Dr. Levend Kılıç - Dost Yayınları
Yazarı halen Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde görüntü estetiği, optik bakış, televizyon programcılığı ve video sanatı konularında lisans-lisansüstü dersler vermekte (2002)
Yaratıcı Fotoğrafçılık - Michael Langford - İnkılap Yayınları (232 sayfa) 14,5 milyon TL
Fotoğrafçılık hakkında sıfır bilgimle önce Yaratıcı Fotoğrafçılık kitabını aldım ve okudum. Açıkçası orta düzey bilgisi olanlara hitap ediyordu ve pek hoşlanmadım.
Sonra Fotoğrafa Başlarken kitabını aldım ve okudum. Yazarı zaten bu konularda ders veren birisi olduğu için fotoğrafçılığın tarihçesi, temel bilgiler, makinalar, örnek resimler vs aklınıza gelebilecek herşeyi çok akıcı bir dille anlatmış. 214 okuma sayfası, ekler, sözlük falan toplam 263 sayfa kuşe kağıt. Eylül gibi Kadıköyden Alkim kitabevinden almıştım fiyatı 32 milyon TL. Çok faydalandığım içim rahatlıkla tavsiye ederim, arada bir başvurmak için referans kitabı olarak da kullanıyorum.
Ama yabancı kitaplar bu konuda aşmışlar. Remzi kitabevinde gördüm bir tane, büyük boy ansiklopedi gibi bir şey içinde yok yok. 20d haricindeki d70, eos 300d gibi güncel makinalar bile vardı. Adını unuttum ama 3-4 yabancı kaynak arasında hemen seçilir.

 

Tarih: 4 Ocak 2005, 01:48 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Yukarıdaki "eğitim" linkini tıkla ve bir başlık beğen ....Hadi bakalım başla okumaya....

 

Tarih: 4 Ocak 2005, 22:07 - İp: yok