kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Yılbaşı Kutlanmalı Mı?

Yani bizlik bisey mi? Eğlenmek nedir? Yılbasında nasıl eglenilir? Hindi nedir? Çam nedir? Noel baba kimdir?

Buyrun..

Tarih: 30 Aralık 2007, 17:52 - İp: 88.***.**3.26
acemkızı
acemkızı (üye)
İstanbul / Amatör

rokomet....alakaya maydonoz maydonoz dedim aklıma bir şiir geldi
tüh gitti yine

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 12:15 - İp: 83.***.**4.3
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu çam işi de ne çok abartıldı. Ben daha kesilmiş çam görmedim. Dedim ya çinliler sahte çam yapıyorlar. Hatta hem sahte hem de kaçak oluyor bunlar.

Biz yüzyıllardır yılbaşı kutlamadığımız ve çam ağaçlarını kesmediğimiz için de memleketimiz balta girmemiş çam ormanlarıyla kaplı vaziyettedir. Yılbaşında çam ağacı süsleyen kefere memleketler ise kurumuştur çöle dönmüştür. Belirttiğim gibi bizim memleketimiz ise baştan sona balta girmemiş çam ormanlarıyla dolu olduğundan, hükümetimiz 2b yasasıyla, kaz dağlarındaki ağaç katliamına izin vererek filan bu balta girmemişliğe çare aramaktadır.

İsa nın doğum günü ile 1 ocak tarihinin ise hiç ama hiç ilgisi yoktur. Noel diye kutlanan gün 25 veya 26 Aralık tarihidir. İngilizler christmas filan diyor galiba, almanlar da weichnachten. Eski Türklerin kutladığı bahar bayramı da tahiminimce bir tür yeni yıl kutlaması olabilir.

Tabi neticede gavur icadıdır belki. Ama olsundur, demokrasi de gavur icadıdır daha başka bir sürü şey de. Kutlamanın, insanlara iyi dileklerde bulunmanın karşılıklı hediye alıp vermenin bize zararı nedir.

Bir şeye sırf gavur icadı diye karşı çıkmak da çok saçma. Futbol da gavur icadıdır, ama hepiniz ( ben hariç bu arada ) takım tutar ve futbol severiz. Benim Kurtuluş Savaşı gazisi ak sakallı nur yüzlü hacı dedem, bizim futbol oynamamıza şiddetle karşı çıkardı gavur icadı ve günah diye. Hatta misket oynamamıza da. HAtta o eve gelince televizyon kapatılırdı çünkü o da gavur icadıydı ve günahtı.

Sonracığıma şunu da söylemesem olmaz, üniversite yıllarında bir gün serviste okula giderken tesadüfen bir hocanın yanına oturmuşum. O gün de kot pantolon vardı üzerimde hemen hemen hergün olduğu gibi. O hangi bölümün hocasıydı bilmiyorum ama kot pantolon giydiğim için bana kızmıştı, gavur icadı bunu amerikada sığır çobanları giyiyor günahtır diye. Oysa ne bilsin o hoca, çobanlık yapmanın ve iki koyun gütmenin bu memlekete başbakan olabilmek için bir gün en önemli kriter olacağını.

Her ne ise herkesin yeni yılını kutlarım. İstemeyen üzerine alınmasın.

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:42 - İp: 85.***.**7.135
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus brak bu suslu cumleleri. İçmek icin bahane arıyorsun sen.. Vay efendim 2b kanunu vay kot pantolon diyip kafamızı karıştırma. Paşa paşa içecem de eyvallah. Ne kıvırıp duruyorsun. Kıvırmak deyince akla dansoz geliyor. Bak o turk icadı olabilir. Ona bisey demeyelim

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:47 - İp: 88.***.**7.211
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast sen ne kadar romantik bir insansan bende bir o kadar naif pastoral ve didaktik bir kişi olabilirim, olmayadabilirim, belli olmaz benim işlerim. Bu yüzden cümlelerimde empresyonist esintiler bulman keyif verici olsa da bana yabancı şeylerdir bunlar. Belkide anadolunun bağrından kopup gelişimdendir.

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:54 - İp: 85.***.**7.135
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast bu arada kendine şekil yapıp reklam fotoğrafçısı yazdırmışsın tabelaya.SAçları da jöleleyip havaya dikecenmi.Bana iki çekyat yollasana.

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:57 - İp: 85.***.**7.135
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

öhü öhü..

Saçlarımı havaya dikince çaok tatlı oluyorum ama nedense dikilmesinden de hafifi bri igreti duyuyorum. eprsoyanistik bir serzeniş de olabilr benimkisi. Emin değilim..

Millet d300 alıp duruyor. Sen bekle gel burda benim konuları camurlaştır.

(ulan bende mi kutlasam naapsam)

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 19:03 - İp: 88.***.**7.211
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili okyanus ve sevgili buffalo hz.İsanın 1 ocakta doğmadığını biliyorum ancak Miladi yıl başı olarak ta İsanın doğum yılı kabul edilmiş..onun kesin ne zamn doduğu bilinmiyor.:

Ancak yine yukarıdaki doğru ya da yanlış bilgilerime göre çam ağaçı ya İsa altında doğduğu için ya da Hz İsa ona ineceği için süsleniyor..Bunlar benim bilgim..Yeni araştırma yapmış değilim..Çok da umurumda değil.

Dini bir bağ kurmak istesem Hicri yılabşını kutlayalım derdim.Ancak Hıristiaynlık adetlerinin bol olduğu bir gece olduğunu düşünüyorum ve bunun için kutlanmamasını taviye ediyorum..Bu hakkı da arkadaş ortamında bulunmaktan alıorum..İsteyen istediği gibbi davranır.:Başına vuracak değiliz her halde

Burda gavur icadlarına karşı çıkacak biri olsam şu veledi-pc yi- de kullanmazdım değil mi okyanus..Merak etme benim öyle bir saplantım yok..

Arkadaşlar ne yaparsanız yapın ama içerek miçerek çevrenize ve kendinize zarar vermeyin..trafiğe falan çıkmayın..Sokaklarda her zamanki gibi yine adam gibi yürüyün..

Eğleneceklere iyi eğlenceler..Hepinize iyi yıllar

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 20:36 - İp: 88.***.**3.234
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

hocam bir çay demleyip içsek mi sakıncası olmaz değil mi laflarız iki dakika

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 20:42 - İp: 78.***.**4.186
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tama gel hov-cam çayın bir zararı yoktur herhalde

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 20:44 - İp: 88.***.**3.234
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hakkaten cay iyi olur. Bende demleyim en iyisi.

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 20:51 - İp: 88.***.**7.211