sevcan_pkr
sevcan_pkr (üye)
Eskişehir / Amatör

Yetenek Sınavları

Arkadaşlar G.S.F fotoğrafçılık yetenek sınavlarında neler sorıulduğunu bilen varmı. Fotoğrafçılık okuyan yada mülakatlara giren arkadaşlardan yardım bekliyorum

Tarih: 23 Nisan 2008, 03:22 - İp: 78.***.**4.31
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bu soru çok genel olmuş. ben kocaeli üniversitesinden bahsediyim, şahsen oraya başvurduğum için.

geçen seneye göre kocaeli üniversitesi yetenek sınavı 2 aşama ve 3 kısımdan oluşuyor. 1. aşama eleme niteliğinde olup 50 soruluk fotoğrafçılık ve diğer sanat dalları üzerine karma bir test. burda ilk 40 a ya da belirlenen kişi sayısnın arasına girmen gerekiyor sınav sonucuna göre.

mesala ilk 40 ın içine girdiğin zaman 2 aşamaya kalıyorsun. bu aşamada 2 sınav oluyor ve eleme olmuyor. 2. aşamanın ilk kısmında size bir kaç fotoğraf gösteriyorlar ve siz yorumluyorsunuz. bunun sonucunda alınan puan bir köşeye yazılıyor. sonra 2. aşamanın 2. kısmına geçiyorsunuz. burdada portfolyonuzu sunuyorsunuz. geçen sene digital ya da analog farketmiyordu. fotoğraf sayısınada bir sınır koymuyorlar. bu sınavın sonunda alınan puanı da bir köşeye yazıyorlar.

hepsi tamamlanınca ortaöğretim başarı puanı+öss puanı+1.aşama+2.aşama 1. kısım+2.aşama 2.kısım puanalrının hepsi bir takım işleme tabir tutuluyor ve sonunda çıkan puanla bir sıralama yapıyorlar ve bu sıralamada belirnene kontenjan sayısına göre, mesala geçen sene 15 ti, ilk 15 e girersen okumaya hak kazanıyorsun.

tabi bunların değişme ihtimali de var. hazirana ayına doğru web sitelerinde bilglerini yayınlarlar. takip etmekte fayda var.

bildiğim kadarıyla diğer üniversitelerde ilk aşamada resim çizdiriyorlar. yani her üniversitenin farklı sınavları oluyor. buna öss puanıda dahil. mesala yıldız teknik üniversitesi baraj puanı olarak 220 istiyordu sanırım ve yetenek sınavı tek aşamalıydı o da resim çizme üzerineydi.

bu sınavları genelde diğer üniversitelerin sınavıyla çakışmkıycak şekilde yapıyorlar. böylece size başka okullarda da deneme fırsatı veriyorlar. bu iyi birşey bence.

size tafsiyem haziran ayının başlarında şu üniversiterin web sitelerini takip etmeniz olucak. tabi kişisel olarak okula başvurabilirisnizde. size yrdımcı olurlar.

9 eylül üniversitesi
kocaeli üniverstesi
mimar sinan üniveristesi
akdeniz üniversitesi
yıldız teknik üniversitesi

bildiğim kadarıyla bunlarda fotoğraf bölümü var.

uamrım yardımcı olabilmişimdir.

 

Tarih: 23 Nisan 2008, 09:30 - İp: 88.***.**9.156
sevcan_pkr
sevcan_pkr (üye)
Eskişehir / Amatör

sevgili gürhan yardımın için teşekkür ederim ben dokuz eylül g.s.f. istiyorum.Dokuz eylülde okuyan yada mülakatlara giren arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.Şimdiden araştırma yapmak istedim.Umarım olur tekrar teşekkürler sevgilerle

 

Tarih: 23 Nisan 2008, 16:57 - İp: 78.***.**7.185
chesezen
chesezen (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba aranıza yeni katıldım ben..her neyse,2 yıllık fotoğraf bölümü varmı varsa hangi üniversitelerde?yardımcı olursanız çok mutlu olurum..

 

Tarih: 14 Mayıs 2008, 15:56 - İp: 212.***.**1.78
  • 1