ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Van Debremi Ve Vatandas Yorumlari

Maalesef Türkiyenin henüz gelişmiş olduğunu söylemek pek doğru olmaz, Türkiyede bugün önüne gelen herkes inşaat yapıyor,bu yasalarla zorlaştırılmalı.bu arada araba alırkenki ehemmiyeti daire alırken de gösterebilsek (beton testleri, yapım sırasında fotolar v.b) dürüst müteah. leri ayırt edebiliriz.

1999 yılından beri bir sürü kalemden, bizden deprem vergisi alıyorsunuz. Halktan daha neyin yardımını talep ediyorsunuz ? Kan ihtiyacı haricinde neyin yardımı bu. Toplanan paralarla Van yeni baştan inşaa edilir. Yetmezse o zaman isteyin...

Van şehrinin nüfusu 1.020.000(2009 sayımına göre) ve prefabrik ve çadır için 30 ülkeden yardım istiyoruz.İstanbulun nüfusunu hesaplarsak istanbul depreminde dünya yetmez uzaylılardan yardım bekleriz artık.

Japonya bile çok iyi organize olmasına rağmen dünya ülkelerinden yardım talebinde bulundu,adı üstünde doğal afet bu dünya bizim yaşadığımız bir gezegen her ne kadarda her ülke sınırlarını belirlesede böyle durumlarda herkes birbirinin yardımına koşmak zorunda.

Van"da yaşamış olduğumuz bu depremde 30 ülkeden yardım istediğimizi düşünürsek, demek ki ! bu deprem İstanbul"da olmuş olsaydı artık tüm dünyadan yardım dilenirdik. Allahım sen bizi koru yarabbim... toplanan deprem vergileri ne oldu biri bunu bana açıklasın...

Tarih: 25 Ekim 2011, 23:20 - İp: 78.***.**1.187
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

e hükümet emasya protokolünü iptal etti... devasa insan gücü ordumuz afetlerde devre dışı artık...


 

Tarih: 28 Ekim 2011, 00:06 - İp: 95.***.**8.69
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

okyanus

Millet olarak her şeyin b.kunu çıkarmakta üstümüze yok. Memleket ikiyüzlü insanlarla dolu.

Bugüne kadar binlerce askerimiz vatandaşımız şehit oldu. Bundan çok daha fazla da gazimiz var. Onları unutmamış olsaydık belki de bugün bu karanlığa düşmeyecektik.

Başka ah almamıza gerek yok. Bu vebal hepimizi götürür. Geride kalanlara ise sabır dilemekten başka bir şey yapmıyoruz.

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 00:17 - İp: 78.***.**4.125
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Amac yardim degil butce acigini kapatmak olsa gerek.Zira benim gordugum yardimlarla 100 tane VAN insa edilir...

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 02:15 - İp: 78.***.**1.187
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Cok insafsizsin ozansan. Ayrica bir van kaca insa edilir bir fikrin varmi senin..

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 06:13 - İp: 69.***.**4.188
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

fuji herkes kendi isini yapsin. Vanda arama kurtarma ekipleri cok basrili isler yaprilar. Tabiki gerekirse ordudanda istifade edilecek edildide zaten.

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 06:18 - İp: 69.***.**4.188
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kimsenin kimseye söyleyecek sözü yok aslında.Bu kadar bir uçtan diğer uca savrulan bir toplum olamaz yaa!
Başımıza gelen bütün felaketlerin müsebbibi biziz.Çıkarcılık/benmerkezcilik/fırsatcılık ne ararsan var.
Bir tarafta aynı memleket olsa da hiç tanımadığı insanlara yardım için türlü fedakarlıklara katlananlar olduğu gibi,depreme maruz kalsa da,aynı şehirde yaşayıp bir çadır için birbirinin gözünü oyma noktasına gelmiş insanlar da var.Devletin verdiği çadırı başkasına/hemşehrisine parayla satmaya çalışıyor adam!

Yaptığı çürük binada onlarca insan ölmüş,ama müteahhit efendi hiç utanmadan kale gibi duran kendi villasının bahçesine iki adet kızılay çadırı kurabiliyor-Hıncal Uluç'un bugünkü yazısını okuyun-
Demek ki o ölen insanlar için kendinde hiç kusur görmüyor,hiç vicdan azabı duymuyor.İnsanlık açısından böylesine çukurlaşmış bir zihniyetden hayırlı bir iş çıkar mı?Böyle bir zihniyete müteahhitlik yaptırtılır mı?
Devlet mecliste iyi kötü kanunlar oluşturuyor,biz vatandaşlar olarak hemen o kanuna arkadan nasıl dolanılır onun yollarını arıyoruz.İki battaniyeyi bile adam gibi dağıtmasını,sırasını beklemeyi beceremiyoruz.Köpek sürüsü yapmaz bunu!
İnsanın insanlığından da,Türklüğünden de utanası geliyor.İyiler de olmasa git kendini bir kuyuya at olsun bitsin!
Dün akşam izledim biryerde.Japonlar geçenlerde uğradıkları o deprem ve Tsunami felaketi sonrası ne kadar da tevekkül ve vakar içinde sırayla,dağıtılan kumanyayı alıyorlardı.Hiç bir taşkınlık yok!
Allah korusun öylesine büyük bir felaketle karşılaşsak,düşünemiyorum bizdeki talanı...
Onlar da etten kemikten insan,biz de!Nedir bu aradaki korkunç uçurumu yaratan fark???
İnançsa inanç,gelenek görenekse gelenek görenek,anasını satayım töreyse töre;hangisi eksik/eksikdi bizde???
Terör örgütü ve uzantılarının deprem sonrası sergiledikleri kokuşmuşluğa değinmeye bile gerek yok zaten.
Nasıl bu kadar hayvanlaştık?????

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 11:06 - İp: 188.***.**8.57
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Depremin üzerinden 6 gün geçti. Tv lerden izliyoruz. Halâ çadır alamayanlar, soğuktan hasta olanlar, sıcak yemek hasreti çekenler, "bizim köye gelmediler" deyenler var.

Açıkça ortada bir yetki ve sorumlu karmaşası var. Valilik yetersiz kalıyor. Diğer yetkililer kimlerse zaten ortada hiç yoklar.

Gelen yardımlar çevre kasabalara, köylere ulaşmadan daha Van girişinde yağma ediliyor.

Asayiş poliste. Ama ortada bir tane polis yok. millet birbirini yiyor.
Dünyaya kötü görüntüler sergiliyoruz.

Bölgede ohal ilan edilmiyor. Neden? eğer ilan edilirse bölgede yetki askere geçer de ondan. Askere bu gıcıklık neden diye sormadan geçemiyor insan?...

Deprem koordinasyon kurulunu lağvederseniz şimdi kimse sorumluluk almaz ve böyle olur.

Yarın bu depremzedelere ev yapacaksınız. Simav depreminde olduğu gibi, hepsini de Toki'ye borçlandıracaksınız.

O zaman sormazlar mı, 9 yıldan bu yana topladığınız deprem vergileri Van halkına bedava ev yapmak için yetmiyormu diye???.
Simav'a yetmedi, Van'a da yetmeyecek...

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 19:45 - İp: 92.***.**3.194
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

bu deprem şunu gösterdi.türk milleti kardeş olarak gördüğü van halkına cömertçe yardım yaptı.bu her iki kesimden ırkçı faşist olan kişileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.demekki kürt ve türk halkını karşı karşıya getirmek isteyen pkk ve derin güçler bunu boşuna bekleyecekler.türk halkının ezici çoğunluğu yöre halkınını kendi ailesinden görmekte.

fakat işyerimizdeki beraber çalıştığım murat isimli vanlı bir kardeşimden dinlediğime göre pkk kamyonları çeviriyor ve yağmalıyor diye bana anlattı.bölgeye yardım ulaştırmak isteyen ve yardım gönderen birçok sivil kuruluşunun yardımının yağmalandığı bir gerçek.ve insanlıktan nasibini almamış bu kişiler bunları çıkar sağlamak için gene bölge halkına satıyorlar

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 21:54 - İp: 78.***.**5.136
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

akhisarlı abi
Diğerleri: Sizleri hayretle ve dehşetle izliyorum...

 

Tarih: 28 Ekim 2011, 23:06 - İp: 78.***.**7.71
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Turkiye olarak ,Turkiye cumhuriyetinin kurucusu Ataturkun cizdigi yoldan uzaklastikca ve disaridan siparis haci hocalarin onlerinde diz cokup el open yoneticilerle idare edilen bir ulkenin adam olacagini ben hic zannetmiyorum.Yarin gemi batmaya basladiginda ilk terkedenler bunlar olacaklar hic supheniz olmasin...

Biz Japonya gibi olamayiz cunku onlar ATA larina saygisizlik etmezler asla.
Bizde Imparator olsa mesela sonu Kaddafi gibi olabilirdi cunku millet Turklugunu unutup baska bir rotaya yonelmis bizde ve adinada 21.yuzilin Tukculugu ,cagdas Turkiyesi diye ad koymuslar.

29 ekim torenlerini iptal eden zihniyettir bu ulkeye zarar veren baska kimse degil...

Millete lazim olan ortak bir payda var ise oda once Ataturku sevmek ve onu anlamaktan gecer...Cunku o begensenizde begenmesenizde sizin kurucunuz ve atanizdir.Saygi gormesi gerekirki nasil Japonyada atalar saygi goruyor,iste ozaman bizdede Japon ahlaki ve saygisi olusur...Ne zaman disaridan haci hocaya tapmayi burakiriz ozaman kendimize geliriz...Icimizde adam olamayip transfer fikirler ve yeni yasam bicimleri ile Ataturk turkiyesini yozlastirirsaniz iste sonumuz boyle olur...

 

Tarih: 29 Ekim 2011, 01:04 - İp: 78.***.**1.187