ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Van Debremi Ve Vatandas Yorumlari

Maalesef Türkiyenin henüz gelişmiş olduğunu söylemek pek doğru olmaz, Türkiyede bugün önüne gelen herkes inşaat yapıyor,bu yasalarla zorlaştırılmalı.bu arada araba alırkenki ehemmiyeti daire alırken de gösterebilsek (beton testleri, yapım sırasında fotolar v.b) dürüst müteah. leri ayırt edebiliriz.

1999 yılından beri bir sürü kalemden, bizden deprem vergisi alıyorsunuz. Halktan daha neyin yardımını talep ediyorsunuz ? Kan ihtiyacı haricinde neyin yardımı bu. Toplanan paralarla Van yeni baştan inşaa edilir. Yetmezse o zaman isteyin...

Van şehrinin nüfusu 1.020.000(2009 sayımına göre) ve prefabrik ve çadır için 30 ülkeden yardım istiyoruz.İstanbulun nüfusunu hesaplarsak istanbul depreminde dünya yetmez uzaylılardan yardım bekleriz artık.

Japonya bile çok iyi organize olmasına rağmen dünya ülkelerinden yardım talebinde bulundu,adı üstünde doğal afet bu dünya bizim yaşadığımız bir gezegen her ne kadarda her ülke sınırlarını belirlesede böyle durumlarda herkes birbirinin yardımına koşmak zorunda.

Van"da yaşamış olduğumuz bu depremde 30 ülkeden yardım istediğimizi düşünürsek, demek ki ! bu deprem İstanbul"da olmuş olsaydı artık tüm dünyadan yardım dilenirdik. Allahım sen bizi koru yarabbim... toplanan deprem vergileri ne oldu biri bunu bana açıklasın...

Tarih: 25 Ekim 2011, 23:20 - İp: 78.***.**1.187
mehmet1977
mehmet1977 (üye)
İstanbul / Amatör

Ozansan, bütün dünyadan yardım dilenirdik.. şeklindeki lafın için yazdım Sezar'ın hakkı lafını. Yardım istenmedi, yardım teklifleri geldi.
Gaijin, böyle bir durumda yardım kabul etmemek gerzeklik midir ? evet. Bir kişinin hayatı bile değer yerdım kabul etmeye.

Peki neden ilk etapta kabul etmediler, farkında mısınız ?
İlk yardım teklifi kimden geldi ? Neye reaksiyon verdiler ? Ivırıp kıvırdılar ?

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 02:32 - İp: 85.***.**9.208
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer 300 miyon TL Kaddafi'yi deviren şeriatçi çapulculara gönderilmemiş olsaydı dış ülkelerden Van depremi için yardım değil, sadece arama kurtarma ekibi isterdik.
----------------------
Eğer bugüne kadar fonda biriken 40 milyar TL (eski para ile 40 katrilyon TL) deprem parası fonda tutulmuş olsaydı depremzedelere evleri bedava yapılırdı. Şimdi depremzede ev sahibi olacak ama Toki'ye borçlandırılacak. Simav depreminde de aynı şey oldu.
-----------------------
Türkiyenin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini gözardı etmeseydik, Deprem koordinasyon kurulunu artık işe yaramıyor gerekçesiyle 2007 de lağvetmeseydik, deprem bölgesinde bütün işler tıkır tıkır yürürdü. Çadır alamayan, soğukta yatan, sıcak yemek alamayan kimse kalmazdı. Halk panikleyip sağa sola tepki göstermezdi.
Şimdi bütün yük ve suç Kızılay'a yüklendi ve günah keçisi yapıldı.
Bir kamu kuruluşu olarak Kızılay elinden gelen fazlasıyla yapmıştır.





#ercan43' tarafından 27.10.2011 11:53:53 tarihinde düzenlendi.


#ercan43' tarafından 27.10.2011 11:57:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 11:30 - İp: 95.***.**5.11
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

deprem vergisiyle duble yol yapmıs hazretler..


insan merak ediyor, deprem vergisi buna gittiyse normal vergiler nereye gitti diye??

ıvırıp kıvıranın kim oldugu ortada..hiç lüzum yok alıştık artık bu pişkinliğe

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 14:24 - İp: 217.***.**0.126
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Tamam emmiler yardım eden etsin de..

Biz her işte saçmalığa dönüşen bir aşırılığa kaçmak mecburiyetindemiyiz ?

Dün akşam bütün kanallarda van depremi yardımı vardı.

Ara sıra zap trafiğinde denk geldi.

Çorlu da bir mütayit 3 milyon dolar bağışladı o ara.

Keza bir kişi de 5 milyon lira gibi birşey bağışladı.

Fi yapı 500 daire yapacağım demiş vs.vs..

Bütün kanalların gereksiz sunucu ve şovmenlerinin sırıtır yavşak edalarla yardımsever melek rolüne bürünmesi de ayrı bir küfür menbaı zira.

Her ne ise..

Benim aklıma ise hep şu geldi bu yavşakları izler iken. ( Yardım ayrı şey, deprem yardımı sunuculuğundan kendine iyiliksever melekler rolü çıkartmak yavşaklığı ayrı bir şey )

Peki daha beş sekiz gün önce 26 askerimiz şehit edilmişti.

Bu mehmetçiklerimizden bir tanesinin ailesi yıkık dökük bir köy evinde oturmakta ( Sakarya'da ) ve elektriği dahi kesik idi.

Zira diğer şehit olan Anadolu evlatlarının da kimisi bir köylü ailesinin tek erkek evladı, kimisinin ailesi yıkıntılar içinde yaşamakta kimisi de geriye babasız büyüyecek çocuklar bırakmış idi. Hepsi de istisnasız yoksulluk içindeki emekçi aileler idi.

Peki Van'a 3 milyon d olar 5 milyon lira bağışlamakta birbiri ile yarış edenlerin, neden bir tanesinin aklına da Van'a 4 milyon 950 bin lira bağışlıyorum, kalan 50 bin lirayı da geçen hafta şehit olan Mehmetçiklerimizin ailesine bağışlıyorum demek gelmedi.

Peki ya bu yavşak sunucular televizyoncuların aklına neden gelmez hiç bu. Peki bu yavşaklar kendileri kaç lira bağışta yardımda bulundular.

Ya da biz neyin peşindeyiz. Nedir bizdeki bu ele yaranma kompleksi. Nedir bu herkese yaranmaya hoş görünmeye çalışan ezik aşağılık ruh hali.

Neden kimse şehitlerimizi de düşünmez ? Bu Mehmetçikler geride bakıma muhtaç ana babalar bıraktı, öksüz yetim çocuklar bıraktı, bu analar bu babalar TÜrk milleti olarak bize emanettir, bunlara başlarını sokacak birer ev verelim elbirliği ile diyen neden çıkmaz.

Bu husus beni oldukça düşündürdü.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 17:02 - İp: 85.***.**2.21
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

okyanus cok haklisin.gaijin sen deyilsin.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 18:37 - İp: 69.***.**4.188
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yani okyanus insan bu kadar kendisiyle tezat olamaz..
Komşu topikte yazan okyanus ile şuraya yazan okyanusun arasındaki farka inanamadım..kuzum her ikisi de gerçekten sen misin?
Sanırım birileri okyanusun nikini aşırdı...

Ama buraya yazan okyanusun dediklerini aynen paylaşıyorum.Aferim sana..

.............

Çağdaş...İnsanların bir kısmı "biraz da onlar üzülsün" derken bir kısmı da bu felaketi pakaka propagandasına çevirmiş.Hükümetin başarısızlığını cehape ve mehapeden başka takan yok.
Aslolan "devletin beceriksizliği(!)"..
Adamlar bunun peşinde.
Ajitasyon yapıp halkı isyana teşvik etmek.

Biliyorum bir can dahi dünyadan daha değerlidir ama orada 600 kişi ölümüş , ama kopartılan şu kıyamete bak.
Oysa 17 ağustos ve 12 kasımda 50 bin insan ölmüştü...Ama nedense hiç bu kadar yaygara kopmamıştı.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 18:39 - İp: 88.***.**2.65
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Okyanus hak veriyorum sana...
Şehit evinin elektrikleri borcundan dolayı kesikti. Şehit cenazesi eve getirilince apar topar elektriğini bağladılar...
O şehit ailesi en azından Van depremzedeleri kadar yardıma muhtaçtı.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 19:56 - İp: 92.***.**3.194
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

şehit evinin elektiriğinin olmaması bu hükümetin değil, devletin de hatası değil...

bizim hatamız...

çok eleştirdiğiniz ve eleştirdiğim cemaat kadar bile olamadı Türk milleti... dayanışma ve sosyal paylaşım sıfır... komşusu aç yatan bizdendir diyen kapitalist bir zihniyette yaşıyoruz artık...

yok ben 1,5 dizel aldım , yok seninki 1,3 hahahah muhabettiyle olmuyor, fakir insanlara olan borcumuz... depremzedelere yapılan yardımın onda brini yapsak her yıl fakirlere, iş düzelir, vicdan gelişir... belki terör, hırsızlık vs gibi durumlar da azalır...

ama herkes kendi derdinde... madem kendi derdinde, başkalarını bu kadar eleştirmek niye?

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 20:26 - İp: 95.***.**6.115
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

TC nin sosyal bir devlet olduğu anayasasında yazılıdır.
Devlet vatandaşına kimseye muhtaç olmayacak şekilde iş, yeterli gelir, barınak ve güvenlik sağlamakla mükelleftir.

Sosyal devlet anlayışında eğer bir aile elektik parasını ödeyemeyecek kadar fakirleşmişse herşeyden önce bu durum devletin ayıbıdır.
Bugün Türkiye'de çalışabilecek nüfusun % 12 si işsiz, 13 milyon çok fakir ve yeşil kartlıdır.
Bir o kadar da asgari ücrette ve altında çalışan emekçimiz var.
Sosyal paylaşım denilen sadaka ekonomisiyle bunları aşmamız malesef mümkün değildir.

#ercan43' tarafından 27.10.2011 20:49:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 20:48 - İp: 92.***.**3.194
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Deprem coğrafyasında yer alan ülkemde bir çok depreme tanık oldum. Lakin hiç birinde yardımlar BAŞBAKANLIK HESABINDA toplanmadı. Oysa önceki gün medyanın iktidar yandaşları arasında yer alan cnn Türk, Kanal D, ATV, Star TV, Fox, NTV, Kanaltürk, Beyaz TV ve A Habere ortaklaşa DÜZENLETİLEN yardım gecesinde bağışlar BAŞBAKANLIK HESABINDA TOPLANDI. Her tarafı şaibe kokan istismar etmedik bir tek alan bırakmayan siyasi zihniyetin yardım konusunda doğrudan devreye girmesindeki amaç mutlak suretle sorgulanmalıdır.

Van'da yaşanan depremin ilk günleri başbakan yardımcısı ihanet ve kahpelik projesi olan açılım kordinatörü atalay yaptığı açıklamada ''depremin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen yardımların ve kurtarma ekiplerinin ulaşamadığı köy kalmamıştır.'' diyerek pes pembe bir tablo çizivermişti. Oysa yıkım kordinatörünün açıklamalarının üzerinden günler sonra yardımları bırakın kurtarma ekiplerinin dahi gitmediği pek çok nokta olduğunu ibretle öğrendik. Malesef yaşanan bu afet sonrası gaflet ve ihanette dur durak bilmeyen siyasi iktidarın afet yönetim politikasıda olmadığını gördük. Böylesi bir afet sonrası afet yönetim politikası olmayan bir zihniyetin uluslar arası yardımları geri çevirmesinin izahını kimse yapamaz.

Dün cnn de kızılay başkanı konuşurken deprem sonrası Van'da Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerin yağmalandığını yağmacılar tarafından çadırların sökülüp götürüldüğünü açıklayarak bölgede kol gezen asayişsizliği gözler önüne sermiştir. Tabi bunun için gören gözler gerekmektedir.





#mechul75' tarafından 27.10.2011 22:11:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ekim 2011, 21:59 - İp: 78.***.**4.122