pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Katır atın evrimleşmiş hali mi?

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:10 - İp: 88.***.**5.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanus gözel bir soru. Afferin. Eski koministleri aratmıyon yani.
Madem Allah herşeyi yaratabilir , kaldıramayacağı taşıda yaratabilirmi.
Lazut hocam. Lombak karikötörleri diye arat. Bİr mağara adamı ve kadını karikötörü görcem. Kadının göğsünde ileave bi organ daha var. Bunuda kullanalım diyo kadan yoksa körelecek. Adam cevap veriyor.
KÖRELSİN.
Bulda bi bak. Karitörcüler içen evrim iyi bir malzeme.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:11 - İp: 78.***.**0.40
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Lazut o yapılabilir deneyi yap bakalım evrim teorisi doğrumu değil mi kendin gör. Yapmadığın deneyden sonuç çıkartıyorsun kendi kafana göre.

200 Yıl dediğin de hiçbirşeydir. Milyon yıllardan bahsediliyor evrimde.
Kaldı ki evrim yaratılışı açıklamaz. Yaradılıştan sonraki süreci açıklar.

Evrim teorisi hakkında ahkam kesenler teoriyle ilgili kaç tane kitap dergi makale okudu merak ediyorum. Olay insan maymundan geldi denip geçilebilecek bir olay değil.

Siz dini bilimin karşısına koyar rakip duruma getirirseniz, o zaman bilim de sizden dini kanıtlamanızı ister. Eğer öyle birşeye hazırsanız devam edin bilimin karşısına dinle çıkmaya.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:14 - İp: 78.***.**8.86
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Yeryüzündeki bütün türleri Allah yaratmadı mı ?
O zaman katırı da yaratmışmıydı ?

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:15 - İp: 78.***.**8.86
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Evrim sonradan ortaya atıldı.Bir fikri bir teoriyi ortaya tan bunu ispatlamakla mükelleftir..

Hem iddiayı ortaya at hem de ispatını bana bırak..Oh ne ala memlekt..üstelik te sonuç çıkartan ben değil sizsiniz yahu..Hayret bi şey..


Bilim ile din çatışmaz..Bunu hele ki din İslam ise hiç sürme ortaya..Kimin ne okuduğunu yargılayacağına bence önce bu iddiayı ortaya atanlar okumlaı..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:21 - İp: 88.***.**5.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Lazut hocam okyanus hukuk mektebini kopya çekerek geçmiş hep. O bilmez ki Müddei, iddiasını ,ispat ile mükelleftir.
Tabiki katırıda Allah yaratmıştır.
SEnin çocuklarda dahlin ne okyanus efendi. Veya benim veya herhangi birinin. Nerede ise sıfır.
Fujiseverin verdiği ayette asıl bununla ilgili idi.
HEpimiz Allah tatrafından yaratıldık. Evrim benzerliklerden bahseder .Elbette benzeyecek tüm canlılar birbirine.
NEtice itibariyle tüm varlıklrın mayası aynıdır. Eski nükleer fizik ilme konuşyacak olursak ki yenisine girersek aklımızı oynatırız, bir çekirdek ve bir elektron ve nötron. Bi elektron hidrojin. İkincisi başka bir element. Bir tane daha başkası . Ama hep aynı. Bir elektron fazla.
Bu atomlar A şiklinde dizilsin falanca molekül, B şeklinde dizilsin felanca molekül. Bu moleküller AABB AAAA ABAB şiklinde dizilince insan, ABAB AAAB ABBA şiklinde olunca solucan.NE kadarda benziyor dimi.
Netice itibariyle insanlığın herşeyi 30 cm lik bir dna zincirinde kayıtlı. Eminim bugün bu dna yı görse darvin evrimin e sinden bahsetmeyecekti.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:33 - İp: 78.***.**0.40
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Evrim teorisi zaten ispatlanmıştır. Geçenlerde Celal Şengör hoca da söyledi televizyonda. Binlerce değil yüzbinlerce kanıt vardır onbinlerce araform bulunmuştur diyor. Harun Yahya gibi kerameti kendinden menkul şarlatanlar da ağızlarına sakız etmişler araform yok diye. Harun Yahya ya sorarsan kendisi 80 milyon yıllık leopar fosili bulmuştur. Ama nerdedir hiç bilinmez o fosil.

Şimdi halk bunları yer tabi. Halk Pisagor teoreminin bile doğruluğuna inanmaz. İstersen çık anket yap halka sor, dik üçgende dik kenarların karelerinin toplamı hipotenüsün karesine eşitmidir de bakalım kaç tanesi hee öyledir diyecek. Halkın inanıp inanmamasının bilim gözünde hiçbir kıymeti yoktur. Halk inansın diye bilim yapılmaz.

Bilimsel anlamda "teori" denen şey kafadan oluşturulan birşey değildir. Zaten kanıtı ispatı doğrulaması olmazsa bilim ona "teori" demez. Bilim deney ve gözleme dayanır. Oturalım kafadan teori yazalım demez.

Darwin in başka konularda yanlış teorileride olmuştur. Hatta sağlığında bu teorileri yanılmıyorsam oğlu tarafından acımasızca çürütülmüştür. Çürütülmüştür derken laf salatasıyla değil, yine bilimsel yöntemlerle. O teoriler bilimsel yöntemle çürütüldüğü için şimdi ona yanlış teori diyebiliyoruz.

Bilimsel bir teorinin yanlışlığını yine ancak bilimin kendisi ispat edebilir.

Bilimin karşısına dini koymak gerçekten tehlikelidir. Peki elli yıl sonra evrim teorisine senin bile inkar edemeyeceğin yeni kanıtlar eklenirse o zaman dini inkar mı edeceksin ?

Peki bizim halkımız neden mesela başka bilimsel teoriler hakkında uzman değildir de, kahvedeki adama kadar evrim teorisi uzmanıdır. Peki Abd Avrupa bilimde çok geri ve ilkel düzeyde olduğu için mi evrim teorisine inanır ve okullarında okuturken, yaradılış teorisini akıllı tasarım vb.yi okutmaz.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:46 - İp: 78.***.**8.86
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

evrim teorisi dendiğinde aklıma hep doğan görünümlü şahinler gelir... keşke darvinde görseydi yollarda bunu... teorisini ispatlardı

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:50 - İp: 78.***.**1.31
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

nerdeymiş bu ara formlar beyefendi. Hani şu kanat basılan fosilmi yoksa. Yada şempanze çenesi eklenen insan kafatasımı. Nerdeymiş.
YAv yapmayın etmeyin. Ne bilim yirine din koyması. Darvinizm de bir dindir artık. İnanırsın veya inanmazsın. Bİlim falan değildir.
Darvin canlıların inorganik şeylerden tesadüfen oluştuğunu iddia eder. Allah tarafından değil. Önce bunda bi mutabık olalım. Olurmu okyanus.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:53 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hocam teori "Zaman içinde defalarca test edilmiş, fakat hiç yanlış çıktığı görülmemiş, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze teori (kuram) denir. Örneğin ilk Newton tarafından ortaya atılan çekim ilkesine, yerçekimi teorisi denir." dir..

TDK da ise "Gözlem konusu olan bir sınıf olay ve ilişki üzerinde yapılan deneyler sonucu doğruluğu hemen hemen kesinleşen yöntemli açıklama."

Şu evrim " teorisinin" deney sonuçlarını merak edip duruyorum.

 

Tarih: 29 Nisan 2009, 00:04 - İp: 88.***.**5.253