pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Din neden evrim teorisini kendisine düşman seçti ?
İslamcı darwinistler Yaşar nuriyle ortaya çıkmadı.
Geçenlerde yazmıştım Bilim ve Ütopya dergisi İslamcı Darwinistler diye bir sayı çıkartmıştı. Yaşar Nuri nin o konudaki programı da o dergiden sonra oldu zaten.
Evrim teorisi kanıtlanma aşamasını geçmiş bir teori. Dinin bu teoriyle çatışmaya çalışmasının kendisine hiçbir faydası yok bence.

Ayın yarılması olayına gelince de.
Ben de buna inanmıyorum.
İnsanlar ilk çağlardan bu yana gökyüzünü gözlemlemiştir.
Ay eğer gerçekten yarılmış olsaydı, bunu mutlaka birileri görür ve kayda geçerdi. Birileri demeyim o gece o ayı gören bütün dünya ayın yarıldığını görmüş olurdu. Peki var mı hiç tarihte, şu tarihte ay ikiye yarılmıştı diye bir kayıt. Bir yazı bir tanıklık var mı ?

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:00 - İp: 78.***.**8.86
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

darwin 'atalarımız maymundu' derken doğru söylemiştir.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:06 - İp: 85.***.**9.201
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili çağdaş aykırılıkları sünnete ve Kuran a dır..Tabi ki benim anladığım sünnete ve Kurana..Ama birileri elbette -haşa- kendi Kuranını ve kendi sünnetlerini yazıp fikirlerini ona uydurabilirler..

1400 yıllık islam tarihinde bu aykırı fikirler hep tartışılmış ve her defasında da varılan sonuç bu tür fikirlerin İslamın özüne aykırı olduğu yönündedir..

Onun için bu konuya ilk yazdığım mesajımda Yaşar Hocanın ictihada hevesli biri olduğunu yazdım..Yeni yeni ibadet şekillleri ortaya koyacak kadar kendisini "bilim adamı" görüyor..Ve sanki yeni bir mezhep kurma telaşındadır.

Bir çok bilim insanının fikirleri aykırıdır..Ben bu aykırı kelimesini senin anladığın manada demedim.Aykırı kelimesinin anlamı neyse o anlamada dedim..

............................................


Sevgili mustafa hocam..Bana sürekli bilmediğin şeyin peşine düşme deyip duruyorsun ma sorarım sana sen Kuranı Kerimin kaç tefsirini veya kaç tercümesini okudun?

Peki arapça biliyor musun?

Yukarıda verdiğin ayetleri acaba başka tercümelerde aradın mı?

Nahl 70.Ayet Diyanet Tercümesinde

" Sizi Allah yarattı; sonra sizi vefat ettirecek. Daha önce bilgili iken hiçbir şeyi bilmez hale gelsin diye sizden bazı kimseler ömrün en kötü çağına kadar yaşatılacak şüphesiz ki Allah bilgilidir, kudretlidir."(ömrün en kötü çağı ne olabilir..Yaşlılıüın en beter zamanları olanbilir mi)

Aynı sure Hamdi yzır Tercümesinde

"Allah, sizi yarattı, sonra da sizi öldürecektir. İçinizden kimi de, biraz bilgiden sonra eşyayı önceki bildiği gibi bilmesin diye, ömrün en kötü çağına kadar yaşatılır. Şüphesiz ki Allah çok bilgili ve büyük kudret sahibidir. "

Burda da aynı nlamda kullanıldı..


Mümin Suresi 11 ayet..

"11. Onlar: Rabbimiz, bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Biz de günahlarımızı itiraf ettik. Bir daha (bu ateşten) çıkmaya yol var mıdır? derler"

Bu ayet bahsedilen ölüm ve dirilme anne karnından dünayay gelme 1.ölüm ve dirilş, dünyadan ahirete intikal ikinci ölüm ve dirilişdir..Bunları araştırmışsan illaki sen e bir yerlerde okumuşsundur..

reenkarnasyonla ilgili ben sana sadece bir ayet verceğim.(E.Hamdi Yazır Tercümesi)

"99 - Nihayet onlardan (müşriklerden) birine ölüm gelip çattığında, "Rabbim, der, lütfen beni (dünyaya) geri gönder,"

100 - "Ta ki, boşa geçirdiğim dünyada iyi iş (ve hareketler) yapayım." Hayır! Onun söylediği bu söz (boş) laftan ibarettir. Onların gerisinde ise, yeniden dirilecekleri güne kadar (süren) bir berzah vardır. "

Şimdi sen de bu ayeti Yaşar hocanın nasıl yorumladığını bana söylersin her halde..

........................

Makara zaten ben de öyle dedim.

Yani ben öyle anladım dedim..bi daha oku yazdığımı

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:29 - İp: 88.***.**5.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konu üç koldan gidiyo maşşallah.
Sevgili makara;
Kimdi o Enel hak diyen. Enel Hak Ben Allahım demek. Şimdi bu adam Kendinin Allah mı olduğunu iddia etmektedir.
Şimdi al bu dediğimi sızıntıdaki yazı ile bağlantı kur bakiim. Dediğini mgirgin dese tamam güccücük beyni var zaten anca bu kadar düşünüyor derim. (gelirse kesin keser beni)
Neyse efenim Yaşar Nurinin kastettiği maalesef bu sofilerin kestettiği değil. Bu maddi anlamda kaanitın ve ondaki gelişmenin bizzat Allah olduğnu söyledi. Ancak Vahdeti vücutcuçalrala arasına bir perde koymayıda ihmal etmedi.Ancak bu farkın ne olduğunada hiç girmedi.
Evrim teorisine gelince. Son yüzyılların en ama en ahmakça teorisidir. BEn 3 yıl biyoloji okudum. Bu hususlarda sayısız kitap okudum. Ancak evrimci dangalakların şimdiye kadar ipe sapa gelir birtek delilini görmedim. Allah akıl fikir versin onlara. Gerçe hepsi çürüyüp gitti. Allahtan artık inanan çok az insan var. Eskiden kesin kabul gören bir teori idi nerede ise.
Evrime inanan varmı içinizde sahi.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:34 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör



Sevgili fuji alkışlıyorum..Aslında işin özü bu..Üstelik birileri sadece maymun olsa..Ondan daha aşğıya da düşenler var..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:34 - İp: 88.***.**5.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makara kendi adına konuş bakem.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:38 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

makara da aykırı fikirler ile ünlenmek peşinde sanırım

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:43 - İp: 88.***.**5.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Lazut hocam velev ki taştan topraktan evrimleştik. MEsela mgirgin önce birhücreli, sonra soğulcan, sonra balık, sonra kurbağa, sonra sıçan, sonra maymun sonra insan oldu. PEki duygular nasıl oluştu. SEvgi, nefret, şehvet....... Etmeyin Allah aşkına.
Tükrüğünün içinde ne olduğunu bilen kaç kişi var. Yada böbreklerinin kandan üreyi nasıl yarıdığını, Mİdesindeki asitin çeliği bile erettiğini kaç kişi biliyor. Bilmiyoruz ki evnimleştirelim bunları. Beynemizin nasıl çalıştığını hala bilmiyoruz. Bilmediğimiz şeyi nasıl geliştiririz. Veya nasıl böylesi mükemmel yapıylar evrimleşir.
Allah evrimleştirmiş demeyin sakın. Aptalsınız o zaman derim. Zira darvin bu nazariyesini tamamen atesit bir mantıkla kurdu. Evrim Allaha inanmaz.Asla hemde. Darvin efendi böceğin bağırsaklarındaki kurdu görünce bunu Allah nasıl yapsın der. Anlatabildimmi.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:52 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben merak ediyorum..

Kolumu -ve eşiminkini- gövdeme bağlasam..Hayatım boyunca bu bağlı dursa orada..Bu süre içerisinde benim evladım olsa onun da evlaı olsa ve bunlar olurken benim kolum ve eşimin kolu gövdemize bağlı kalsa torunlarımızn kolları da bağlı kolumuzun şeklini mi alacak?..

Bu yapılabilir bir deneydir..Hatta Darvinciler bu teorilerini 200 yıllık zaman içerisinde bu şekilde ispatlayabilirlerdi..

bunu bir yapsuınlar ve tartışmayı bitirsinler..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:06 - İp: 88.***.**5.253
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Peki Katır yaratıldımı ? Yoksa sonradan mı husule geldi.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 23:06 - İp: 78.***.**8.86