pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

"O ki, sizi halden hale/evreden evreye geçirerek yarattı."
( 71-nuh )

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 14:52 - İp: 78.***.**4.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

okyanus hocafendiye.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 15:21 - İp: 88.***.**1.183
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Bu görünür hakikate rağmen -vahdet-i vücûd mesleğinin can damarı olarak- birtakım sofîler, aşk, cezp ve sekir halinde, ışık tufanına gark olmuş bir odada, o ışıktan başka bir şeyin görülmemesi gibi, kendilerini tamamen ilâhî tecellilerle sarılmış görüyorlar. Gözleri başka bir şey görmüyor. Bu hâlde iken onların, Allah'tan başka var yok; sadece Allah var demeleri, yanlış değildir
...
Fethullah Gülen, Sızıntı, Şubat 2001, Cilt 23, Sayı 265

şimdi bidaa düşün pazarcıııı
sen gülen hoca efendiye sapıkmı demeye getiriyon bakem ?
şimdi imam humeyni de vücuyçuydu dicem o zaten sapık denilir diye hiç ondan bahsetmiyorum

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 15:49 - İp: 85.***.**9.201
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Mustafa Hocam ilginçdir ben sadece konu başlıklarını söyledim..Katılmıyorum..Aykırıdır bunlar dedim.:Sen bir ikisine karşı çıktın ama son olarak reenkarnasyon başlığında ben de inanmıyorum dedin.
İşte Yaşari Hocanın bu tür yapısına karşıyım..Yoksa elbette doğru söyledikleri de vardır.:Külliyen adam yanlıştadır demiyorum..

Neyse uzatmamak lazım.Sonuçta öyle ya da böyle tekar dünyaya gelma amacı taşıyan reenkarnasyonu savunan bir "bilim adam" adamı o..Bu insana inanmaya devam ediyorsan ben de sana bir şey diyemeyeceğim..

Şimdi bu nokta da konu çatallaşmaya müsait bir hale geldi..Sevgili Fuji Kurandan ayetlerle evrimi gündeme getirdi..ben reenkarnasyonu getirdim..Bir diğeri ise başka bir mevzuyu..

Vahdeti vücud ile her şeyin Allahtan geldiği kastediliyorsa -ki makara son cparagrafından Sayın Fethullah Gülenin bunu kasteddiğini anlıyorum ben- buna ben de inanaıyıoyrum.Ki öyle de olmak gerek..Allahın varlığı dışında diğerlerinin çok ta önemi yok.Hatta hiç önemi yok..Pazar emmiy sormuşsun ama ben bunu anlıyorum makara o paragraftan..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 16:51 - İp: 88.***.**5.253
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

lazut hocam bilim adamı olarak senın bunlara aykırı demen yanlıs asıl, kaldıki bu sozlerın cogu hiçbir sekilde aykırılık falan içermiyor..
bak bilim adamıyım dedin diye diyorum sen bilim adamı olarak

"Ayın ikiye ayrılma mucizesi, fiili değildir."

lafına aykırılık,hadı senın anlatmak istedigin sekliyle sacmalık dersen, reenkarnasyon olabilir diyen birinin bilim insanlıgını sorgulayamazsın..
--------------------------

din gozluguyle bilimsel kanıyada varılamaz ayrıca..cunku gercek ortada dahi olsa manevi duygular gercegi bastırır...

*****************************************

makarada tası gedigine oturtmus,
fetoş bunu hep yapıyor, azda onu tartısalım madem..

"Herkes Kelime-i Tevhid'i esas alarak çevresine bakışı yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir. Hatta Kelime-i Tevhid'in ikinci bölümünü; 'Muhammed Allah'ın resulüdür' kısmını söylemeksizin, sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır"

yani diyorki Muhammedi tanımasanda olur.sonrada cevir kazı yanmasın...hadi canım hadi, selpak verin arkadaşa burnunu yenine silmesin...

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 17:31 - İp: 78.***.**5.126
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

pazarboy ben gelmeye çalıştığım yere direk geliyom bak şincik
yaşardan önce daha nice vücutçular vardır ki halk tafafından lider/imam/efendi/şıh/mıh/cart ve curt olarak kabul görülmüş.
ufacık bir araştrma ile öğrenmek mümkün.
hatta yaşar onların yanında melek kalır
lazut Sayın Fethullah hoca efendi gayet açık yazmış aslında belki de sen anlamak istediğini anlamışsındır ? hmmms ?
Allahın dışındakilerin önemi yok demek neyi açıklamış olmaktır?
bir de önemi yok başka bir şey 'yok' bambaşka birşey.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 18:26 - İp: 85.***.**9.201
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Lazut hocam ben kesin olarak inanmıyorum diye birşey söylemedim. Konuyu çok iyi bilmediğim için şimdilik inanmama noktam ağır basıyor. Yoksa ALLAH'ın şu ayetlerini inkar edemem. Sonuçta Yaşar Nuri bir ilim adamı ve ne söylüyorsa KUR'AN'dan yola çıkarak söylüyor. Gidip de hint inancındaki gibi mahşeri olmayan bir reankarnasyondan bahsetmiyor ve herkes de gidip reankarne olacak diye birşey demiyor. Saptırmayalım ve birbirine karıştırmayalım lütfen..

-İnsan suresi 28. ayet: Biz yarattık onları ve kuvvetli yaptık bağlarını/eklemlerini. Dilediğimizde benzerleri ile değiştiririz onları.

-Mümin suresi 11. ayet: Dediler: "Rabbimiz! Bizi iki kez öldürdün, iki kez dirilttin. Artık günahlarımızı itiraf ettik. Buradan çıkmak için bir yol daha var mı?"

-Nahl suresi 70. ayet: Allah sizi yarattı, sonra sizi vefat ettirecek. İçinizden bazıları, ömrün en basit ve düşük noktasına geri çevirilir ki, bir ilimden sonra hiçbir şey bilmez olsun. Allah Alîm'dir, Kadîr'dir.

Ayetleri okudunuz. Şimdi ne diyeyim ben ALLAH ın ayetlerini inkar mı edeyim? Lütfen.. Bilmediğimiz şeyin ardına düşmeyelim. Hele hele sanılarla, araştırmadan asla..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 18:34 - İp: 88.***.**0.116
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

benım anlamadıgım birde su var, islamda reenkarnasyon yoktur diyip, hacı karabiber hazretleri, şu kişide can bulmustur diyen adamların peşinden nasıl bukadar cok murit türüyor??? cehalet degil bu, müritin cehaletini saflıgını ve kimse kusura bakmasın salaklıgını anlayabilirim...
ama bu adamlar nasıl ciddiye alınıyor??????? kelli felli güya iyi egitimli adamlar nasıl ciddiye alıyor bunları ozaman????????
bi cevapta buna nolur,uyku uyuyamıyorum merakımdan...

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 19:27 - İp: 78.***.**5.126
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Sızıntı diye dergi adı mı olur...
Adı bile sakat.
Yavaş yavaş,derinden,sızarak...
Nereye sızıyorsun...

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 20:30 - İp: 78.***.**5.124
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

yav Allah değil mi ben size akıl verdim diğer canlılardan farklı olarak, doğruyu bulun, iştirak edin diyen... öyleyse merak eden okur kuran ı , kendi sonucuna varır... sonuçta herkes kendi ettiklerinden yaptıklarından ve düşündüklerinden ; en önemlisi de inancından sorumlu değil mi?

bırakın cemaatleri, efendileri filan...


lazut hocam, benim ayet örneği vermemdeki ima buydu.. yoksa ilgilenmiyorum neyden geldiğimizi, kaç defa doğduğumuzu... bildiğim tek şey bazılarımızın maymuna gittiği... o da mevzumuzun dışında ...

selamlar..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 21:49 - İp: 78.***.**1.31