pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Lazut hocam senin aykırı dediğin o maddelerin çoğu hakikat içeriyor. O hakikatleri aykırı görerek aykırılık yapan sensin galiba. Gerçi o yazıyı yazan insan suretindeki şeytan, birsürü hakikatin içine birkaç yalan sığdırmayı da ihmal etmemiş.

Şu anda elimde Yaşar Nuri Öztürk'ün bahsi geçen KUR'AN'daki islam kitabı var. Mesela 21. maddede kıbleye yönelme şartı yoktur denmiş senin kopyaladığın yazıda . Bunun aksine Yaşar Nuri Öztürk, belirtilen 580. sayfada KUR'AN'da kıbleye yönelmenin olduğunu yazmış. Sonra 29. maddede yazdığı gibi örtünmek farz değildir falan dememiş. Aksine 615. sayfada Başörtüsü farziyetini dile getirmiş ancak ''bir tel saç gözükürse cehennemde 40 yıl yanarsın'' şekline dönüştürülmesini aykırı bulmuş..

Diyeceğim lazut hocam, bir insanı karalamak bu kadar kolay olmamalı. Yarın o yazıyı buraya kopyalayan ellerin sana şahitlik edecek. O zaman bu iftira niteliği taşıyan yazının hesabını nasıl vereceksin?? Lazut hocam, bilmediğin şeyin ardına çok düşüyorsun. Bence bundan sonra bir insan hakkında yorum yapacaksan iki defa düşün de yap.

pazaremmi, ben şahsen senin lafınla kuyuya inemem. Bulabilirsen o konuşmanın videosunun linkini ver tartışalım. Çünkü bende Yaşar Nuri'nin çoğu eseri var ve ALLAH ı senin dediğim gibi tasavvur ettiğine hiç şahit olmadım. Bu sebeple o konuşmanın video'sunu izlemek şart. Bu arada kim müslüman, kim değil bu senin bileceğin iş değil. Bunu ancak yüce ALLAH bilir. Tabi senin bu zatın müslüman olmadığına dair kesin bir delilin yoksa. Eğer bir delilin var da paylaşmıyorsan o da senin bileceğin iş..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 11:36 - İp: 88.***.**7.75
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 11:44 - İp: 212.***.**5.20
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Mustafa Hocam ben yzdığım ve kopyaladığım , dediğim ve yaptığım her şeyin sorumluluğunu taşıyorum.Bunun hesabını da vereceğim..Başkları nasıl veriyorsa ben de öyle vereceğim..Merak etme..

Artı o vatandaşın kitaplarının hiç birini okumadım..Ama şu an ki yaptığımız gibi teknolojinin imkanlarından yaralanarak onun bir çok tartışmasını izledim.:her halde kulaklarım da gözlerimm de yalan söylemiyor bana..

ilmediğim şeyin ardına düşmüyorum.:Hiç bir zaman sorgusuz sualsiz bir kii ve topluluk içinde bulunmadım.İstersen sen beni yargılamayı bırak..Karşındaki insan senin bilemeyeceğin kadar araştıran ve araştırmayı seven artı akademik ünvanı "bilim adamı" olan brisidir.Affına sığınarak hatırlatmak istedim.

Bu zevatın günahı boynuna ama reenkarnasyona evet diyen bu zevatı tasvip etmiyorum..Yani sevgili hocam bırak sen onu nasıl biliyorsan öyle bil ben de yukarıda dediğim gibi öyle bileyim..Ben hesabımı nasıl vereceğimi iyi biliyorum.:O zamn sen de kendi payına düşeni düşün.

Gelelim vahdet-i vücud olayına..ne yazık insan beyni her şeyi kendi sınırları içinde görmek ister..Çünkü haşa kendisini bu evrenin en kıdretlisi zanneder..Bugün astronomide evrenin -ki Kuran da bu vardır- genişlediği ispat edilmiştir..Ama insan beyni bu evrenin neyin içine doğru genişlediğini bulmaya çalışır..Bu mümkün mü sizce..Ve bu ne kadar doğru bir şey..Çünkü bu evrenin içinde bu beyin çalışır..Sınırları beynin sınırlarıdır..onun dışı insanın dışıdır..

her şeyin Allahın vücudunu oluşturduğunu ileri sürenler belki şunu demek istemişlerdir.Her şey Onu anlatıyor..Eğer buysa amenna ve saddekna..

Ama Allahı maddeyle açıklmaya çalışnalr ne yazık Kuarnı Kerimdeki bir çok ayete ters düştüğünün de umarım farkındadır..

#lazut' tarafından 28.04.2009 12:39:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 12:37 - İp: 88.***.**7.158
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mgirgin beynin gene teklemeye başlamış senin anlaşılan. Ben kimseye Müslümüan veya gevur demedim.
Allah dinin belli sınırları vardır. Allah yok diyene veya taşa toprağa Allah diyene ne denir bunun takdirini sizlere bırakıyorum.
Git bul izle videosunu. Açıkça dedi işte.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 13:16 - İp: 78.***.**0.40
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

neyi tartışıyosunuz yav... adam her gece bir kanalda paraya para demiyor...
çok kafanıza takılıyorsa bu zatın dediğini yapın,

Açın okuyun.... neyi diye sormayın.... tabi ki kutsal kitabı....

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 13:27 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

yunus emre de vahdeti vücutçu idi sapık mı ?

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 13:41 - İp: 85.***.**3.200
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Yerküre, o sarsıntıyla sarsıldığı zaman,
Ve toprak, ağırlıklarını çıkardığı zaman,
Ve insan: "Ne oluyor buna?" dediği zaman,
İşte o gün yerküre, tüm haberlerini söyler/anlatır.
Çünkü Rabbin ona vahyetmiştir.
O gün insanlar, yapıp ettikleri kendilerine gösterilsin diye kümeler halinde ortaya fırlayacaklardır.
Artık, kim bir zerre miktarı hayır üretmişse onu görür.
Ve kim bir zerre miktarı şer üretmişse onu görür.
(99-zilzal)

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 13:47 - İp: 78.***.**4.74
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

atakan hoca efendi son noktayı koydu aslında ama

Lazut hocam, ben üstüme düşeni yaptım, gerisi senin bileceğin iş. O kopyaladığın yazıda pek çok hakikat vardı ve sen bunları reddettin. Ayrıca o yazıyı yazan şahsın iki maddedeki yalan beyanlarına ortak oldun. Ben yalan olduğunu söyledim ama sen yine de sözününün arkasında durdun. Diyecek başka birşey yok o zaman

Bu arada, Yaşar Nuri Öztürk o kitabında, hint inancındaki gibi reankarnasyondan bağımsız olarak, KUR'AN ayetlerinden yola çıkıyor ve olabilirliği yüksek olarak değerlendiriyor. Yani şu klasik reankarnasyondan biraz daha farklı birşeyden bahsediyor. Açıkçası benim bu konuda bir fikrim yok. Hatta katılmama noktam daha ağır basıyor gibi ama yiğidi öldürüp hakkını da yememek lazım..

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 13:54 - İp: 88.***.**7.75
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

vahdetiyi bir kenara bırakıp vücut olayına felsefi olarak yaklasım gosterirsek aklımıza arnot slazenger gelir.
Kusura bakmayın konuyu herkes anlasın diye basitleştirmeye çalıştım.

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 14:26 - İp: 85.***.**3.200
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Girgin Bey kardeşim benden yana atakan hoca efendi demişsin amannnn haaa...
hocalık bi yana biz bi yana, hele ki kendini hoca efendi ilan edenlerin yaptıklarını gördükten sonra...

 

Tarih: 28 Nisan 2009, 14:40 - İp: 81.***.**3.185