pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Atıyos tutuyos yalan söylüyos, sekreterlerle banyolarda basıyos, iftira atıyossssss.
Mgirgin sen ve senin gibiler Dinin kendi anlayış tekellerinde sanıyor galiba. Bİnlerce yıllık herşey yanlış bi sizin anladığınız doğru.

 

Tarih: 29 Nisan 2009, 22:40 - İp: 78.***.**0.40
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Valla Lazut hocam, işte ben de onu diyorum sana baştan beri.. O ifadeler o kitapta senin kopyaladığın gibi değil. Yazan kıvırtarak, saptırarak yazmış. Bilmeden o yazılara ortak oluyorsun. Bilmediğin şeyin ardına düşüyorsun. Yok efendim, yeni ibadetler ortaya koydu vs. diyorsun. Bu yakıştırmalar hoş değil. TV de izledim diyorsun da neyini gördün anlat tartışalım. Üslubunu sevmeyebilirsin hatta gıcık da gidebilirsin ama din adına yalan atıyor derken bunu ispatlamalısın..

Neyse lazut hocam, biraz meşkulum ama sana madde madde nasıl yalana ortak olduğunu anlatacam müsait olunca. Kitap benim elimde, sen hiç merak etme...

 

Tarih: 29 Nisan 2009, 23:16 - İp: 78.***.**2.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

NE çok avukat var sitede böyle. Okyanus nerde acep.

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 00:24 - İp: 78.***.**0.40
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

benim bildiğim din, islam, müslümanlık : Allah a inanmak, ona ibade etmek, hamt etmek, şükretmek, insanlara iyilik etmek, insanlar hakkında kötü düşünmemek, öldürmemek ve tüm inancını içinde yaşamak, teşhir etmemektir... bu konularda bir isek, o zaman gerisini tartışıp asıl güzellikleri ıskalamak gereksiz bence...


herkesin dini, inancı, felsefesi, Allah aibadet şekli kendinedir, başkasını ilgilendirmemeli, en azından biri çıkıp bu konularda bir başka insanı yargılamamalı , tartmamalı bence...benim aldığım terbiye bu yönde, bazen dışına çıkmıyor değilim, ama pişman oluyorum hemen...


evrim mevrim, vahdeti vücud... bunlar sonradan türetilmiş felsefeler, insanlar düşünmekte sınırsızdır... böyle düşünüyor diye, o kişinin insanlığını, müslümanlığını veya karakterini aşağı görmek, hele de arkasından konuşmak, bence Allah katında pek de sevilen bir davranış olmaz... hele hele bir kadın için, banyoda basıyoz gibi iftiralar, sanırım çok büyük günah... o kadın sizin de bacınız olabilir ve masum da olabilir... çok üzücü....

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 00:49 - İp: 78.***.**3.113
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 00:53 - İp: 78.***.**0.40
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Neyse ben de uzun uzun anlatayım diyordum ama uğraşamıcam. İddiada bulunanlar gitsin alsın ''KUR'AN daki islam'' kitabını okusunlar da utansınlar ettikleri laftan, ardına düştükleri internet karalamasından.. Fuji sen de çok güzel demişsin abicim. Son satırlarına tamamen katılıyorum




#mgirgin' tarafından 30.04.2009 01:09:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 01:06 - İp: 78.***.**2.8
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Puahha binlerce yıllık herşey yanlış ne demek?? o zaman da binlerce böyle düşünenler vardı şimdi de Zihnin ufkun genişliğiyle ilgili birşey.. Dar düşünenler çoğu zaman bakıp görmemişlerdir..

Esas muhafazakarlar Allah'ı kimseye yar etmiyor kendi tekellerine alıyor.. herkese "sizi dinzizler" diye nefretle bakıyor birçoğu.. yüzlerinden anlaşılıyor.. Allah birtek onların..

#sercan85' tarafından 30.04.2009 01:31:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 01:25 - İp: 78.***.**3.109
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pazarbeyi amerikada dogsan şimdi acayıp koyu katolik olacaktın...
hindistanda dogsan allah bilir ne olacaktın,
israilde dogsan şimdi ağlama duvarı önünde kıvırcık saclarını oruyo olcaktın, yerine göre, ailene göre şamanda olabilirdin alevide olabilirdin...

aile soy agacın gelip islama dayandıgı için muslumansın..
hiç demeki yok amerikada dogsam kesin arastırır bulur musluman olurdum..
din, toplum temelli bir olgudur,içinde yetiştigin şartlar sana dinini verir, aileden gelir,senin secebilecegin bişeydir ama sectigin birşey degildir..öyledir deme şimdi allahının aşkına...
bak allah askına demiyorum,sen senden baska kimsenin bir allahı olabilecegine inanmıyosun nedense..oyuzden allahının askına diyorum..

herkes allaha sen gibi baksın istiyorsun, e bakmıyorum, allah sadece senın benim gorusune sıkısacak kadar kucuk bir olgumu?sen diyorsun insan beyni idrak edemez diye.
belkide evet hersey allahtır ve senın benım beynim bunu idrak edemiyordur..
hiç düşündünmü,madem insan beyni allahı idrak edemez, ozaman insanların Allah arayıslarında karsılarına cıkan ve sonucta ınnadıkları şey, allah için yargılayıcı bir kıstas olamaz..idrak edememişim dersin gecersin..
bkz: "aykırı düşünce"

-------------------------------------------------------------------------------------------

yaşar nuriye gelene kadar kimler neler diyor, toz kondurmadıgınız amerikan ajanı fetoş kendi "para dinini" yaratıyor,içine hz muhammedi bile almadan..
yaşar nuriye gıcıksınız, tamam, ama adam "VELEVKİ"oyle düşünüyorsa bundan size ne banane? sizemi hesap verecek??
sizmisiniz adamın Allah'ı? gerci eger dedigi dogruysa sizsiniz bir nevi :D
bak bunuda benım beynım idrak edemiyor..
adama mail atar fikrinizi beyan edersiniz,karsıt gorus savunursunuz fikri anlasmaya varır,yada anlasmazlıkla kalırsınız..
buraya gelip bu forumda adama BOK atınca ne oldu şimdi?
ben yaşar nuriyimi yargılıycam,evet serefsiz bir adam, benım din gorusumede uymuyo zaten, soytarının birimi diycem??????
amac ne?
mademki bu adamın dini görüşleri size safsata geliyor,hatta baska bir din,baska bir ibadet sekli arayısında diyorsunuz, onuda budizm gibi bir yere koyun gormezden gelin..
kimleri gormezden geliyorsunuz,resmen at gozlugu takıp,e onuda gormeyın..
niye bukadar GICIKSINIZ????
---------------------------
siz gelin butarafa,kendi din anlayısınıza bakın
cennette arsa satanları konuşun.iki yıl once tuvalet duvarı olan yerden nasıl türbe yaratılıyor onu konusun, din iman diye milletin milyarları nasıl iç ediliyor onu konusun, deniz feneri ne oldu onu konussanıza hergun ergenekona cakmaktan ara buldukca, din iman diye diye kıcınızdaki donu aldılar, kıcını yalamadıkları amerikalı, yahudi, ermeni kalmadı hala daha öpüp basınızın ustunde tasıyorsunuz..geceleri rahat uyuyun..
bi sene once bagırıyodunuz, hepimiz ermeniyiz diyenlere çakıyordunuz, bugun ermeni kıcı yalıyolar, hani bi yorum bile yapmıyorsunuz???
(savunmada hazır:zaten azerbeycandan dost olmaz,bu yorumlarda gazetelerinizin okur yorumlarından)
aman dikkat gun gelecek bagırsak fonksiyonları hızlancak,ozamanda basınızın ustunde olursalar onların sadece kıçı pislenir, sizin boydan asagı...

ŞU İFADE YUZUNDEN SİTEDEN ATILIRSAM ZERRE KADAR UMRUMDA OLMAZ.
---------------------------------------------------------------
İSLAM FEDAİLİGİNE SOYUNUP, ALLAHI İPOTEK ALTINA ALIP,BENIM DEDİGİMİN DISINDA DUSUNMEK YOK DİYİP, İFTİRA USTUNE İFTİRA ATIP, YETMEYİP ADAMI BİDE YATAKTA BASTIK BANYODA DÜRTTÜK DİYE RENCİDE EDİP, BUDA KİM OLUYOR DİYİP BİDE HAKİR GÖRÜP, CIKIPTA İSLAMDA İSLAM DEMEYİN BARİ...BAŞKALARINA SAYGINIZ OLSUN BİRAZ,
HOŞGÖRÜ DENİLEN BUDUR.. HEM ZORUNUZA GİDECEK,GICIK OLACAK, HER LAFA CAKMAYA YER ARAYACAKSINIZ, Bİ BENİM DEDİGİM Bİ BENİM BİLDİGİM DİYECEKSİNİZ, HEMDE HERKESİN DİNİNE İNANCINA SAYGILIYIZ DİYE BEYLİK LAFLAR EDECEKSİNİZ..
HADDDDİİİ CANIM


bırakın yasarı nuriyi,aykırılıklarını falan, din hakkında en basit konuda bile ikilige düşüp, benım bildigim en dogru diye birbirinizi yiyip,bide madem benım bildigim sana ters geliyo diyip birbirinizi allahsız ilan ediyorsunuz..
kimden hangi hakla konusuyorsunuz??
vahdeti vücut diyip duruyorsunuz ya madem sorayım bari

KUZUM SİZ ALLAH'MISINIZ?

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 02:55 - İp: 78.***.**6.254
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Evet Mustafa hiç bir şeyi ispatlamak zorunda değilsin..Ben nasıl olsa hem iddia ederim hem de gider araştrırım..Bu zamana kadar hiç araştırmadım ya onun için diyorum.

...............................................

Sevgili Fuji yazdıkların içerisinde katıldıklarım da var katılmadıklarım da..Ancak suzun uzun yazmayacam..Çünkü çok anlamsız bir yere gidiyor bu tartışma..Sanki yeniden bir din kurulmaya çalışılıyor.,

Bir insanı cennetlik ya da cehennemlik diye yargılamıyorum..Onun özel hayatı ile ilgili bir şey de demiyorum.Ama eğer bir insanın fikirleri düşünceleri ve hele de benim inanç dünyamla ilgili yaklaşımlarını tartışmayacaksam o zaman benim insani hangi özelliğimele bunu açıklayacaksınız..O zamana o kadar bilim adamı ne diye uğraşıyor..o zmana siyasi fırtınalar ne diye kopuyor..Öyleyse sen , mustafa ve gaijin neden bie, fettoşa laf atıyor..Bu çifte standart değil mi?..

Bizim dinimiz İslam.:Kaynağı Kuran ve Hz.Peygamberimizdir..Biz dinmizi onlardan öğrendik..Kuraan-ı Kerimi peygamberimiz gibi yorumlaya bilseydik bugün Y.Nurilere bir şey demezdim..Biz Kuranı kerimi İmam Gazaliler gibi yorumlayabilseydik bu gün sizin "Allh ibadet şekli kendinedir" demenize bir şey dememzdim..

Ancak bu dinin Peygamberimizden Kurandan gelen kuralları vardır..İbadet şekillleri vardır..Ve bunlar öyle bir anda bir vatandaşın değiştirmesiyle değişitirilmeyecek şekildedir..İslam en özgür en insan ruhuna yakın bir dindir ama hiç kimse kusura bakmasın bir gzel yaprağı gibi de değildir..Her işine gelenin yorumlaya bileceği şekilde de değildir..

Birinin arkasından konuşmayaı günah ve yanlış bulan sizler bize yaptığımız htayı anlatırken çuval dızzını kendinize baıtrıyor musunuz?..O halde bırakın ben kendi günahımı çekmeye razıyım:sizler de kendi başınıza bakın..Velev ki yukarıda dediğim gibi ben o insanın fikirlerini tratışıyorum.:birinin arkaaından konuşmak deyimiyle neyin kastedildiğini lütfen açıp okuyun.Bakalım bu dediğim şekil o yazılanların içinde var mı..

...............................................

Gaijin yazdıklarını iki kere okudum.

k.ç yalamak, B.k atmak ne kadar terbiye içeren deyimler bunlar...

Biz bizzat kendi kulaklarımızla duyduğumuz ifadelerden yol açıkarak topluma mal olmuş, üstelik parti kurmuş, fikirlerini herkesle paylaşıma açmış bir insanın fikirlerini tartışıyoruz..Bu mu b.k atmak..

Hani az önce bize ders veriyordun.Adam olun diyordun:Bu sözlerinle sen kendi kendinle çelişmiyor musun yani?..

Kimsenin düşüncelerine karışılmıyor burda.Kimse böyle düşünmesin de denmiyor.Ancak benim inanç dünyamşla ilgili fikir beyan edenlere ben de aynı şekilde karşılık verriim.Ne yani adam atacak tutacak ben de sessiz kalacam.Bu mudur islam hoşgörüsü..

Saygı evet ..Ama neden sadece benden saygı bekjleniyor..Neden fikirlerine fikirlerimle karşılık verince saygısızlık oluyor..Bizi de bu şekilde uysal koyun haline mi getirmek istiyorsunuz.:Ama kusura bakma sen bunu ne kadar istersen iste asla uysal koyun olmayacağım..

Son olarak tartışmayı kişileştirmeden, terbiye sınırlrını zorölamadan devam ettiirelim..Bu siteden hiç kimse atılmasın..

#lazut' tarafından 06.11.2016 01:39:33 tarihinde düzenlendi.


#lazut' tarafından 06.11.2016 01:40:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 09:19 - İp: 95.***.**0.106
cncci.
cncci. (üye)
İstanbul / Firma

hocam ugrasma konusturmazlar seni burda

 

Tarih: 30 Nisan 2009, 09:32 - İp: 78.***.**6.162