buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sigarama Dokunma!!!

Yeter artık ,sıktın .*

Otobüste,uçakta,metroda ,vapurda içecek kadar hayvan değiliz. Bu zıkkımın içmeyenlerde yarattığı rahatsızlığın farkındayız zaten. Sinemada,tiyatroda perde arasında içmeyi bırakalı da uzun zaman oldu.

Eee,derdin ne?
Beni neden rahatszı ediyorsun?
Evet,ben bağımlıyım, uzun zamandır 2 paket içiyorum. İçmeyince strese giriyorum,sıkılıyorum,bunalıyorum.
Evimdeki perdeler sarardı, 200 metre koşsam tıkanıyorum. İyi de bundan sana ne?
Ben senin süt içmene karışıyor muyum?
Ben işyerimde sigara içiyorsam bundan sana ne?
İşten bunalmışım, kafamdan tramvaylar geçiyor, gidip biraz stres atayım demişim, bir iki biraz içerken sigaramı yakmışım. Yasak! barda sigara yasak!
Kahvede sigara yasak, tüm kapalı mekanlarda da yasak. Dahası var, devlet dairelerinde çalışanların kendi odalarında içmeleri bile yasak!

Esrar çekmiyoruz, kimseye zararı dokunan bir şey de yapmıyoruz.

E kardeşim derdin ne? Sana ne benim sigaramdan. Sigara içmeyen birinin leş gibi alkol kokan bir barda ne işi var?
Sigara içenler için özel odalar yapılacakmış....Bak bak bak....

Bana hayvan muamelesi yapma hakkını nereden buluyorsun?
Sana ne, içerim ya da içmem.

Sigara izmaritinden ormanlar yanıyormuş . Yapma yahu? Sen kendin inanıyor musun bu yalana? Otel yapmak için biz yakıyoruz ormanları desene kısa yoldan...

Otobüse binersin, 12 saat yol. Sen içmezsin. Ama aracı kullanan şoförün içmesi sen dahil kimseyi rahatsız etmez. Adamcağız camı da açmış zaten, kokusu bile gelmiyor. Ama yan taraftaki ''gıcık'' şey(20 yaşlarında bir bayan yolcu) muavini çağırır ''söyle o kaptana sigarasını söndürsün, rahatsız oluyoruz''...
O otobüs benim olsa seni seni gecenin bir yarısı o buz gibi havada kıçına bir tekme vurarak yola atarım ama kaptan ağırbaşlı.
İlk molada otobüse polisi neden sokuyorsun be salak kız?
Hiç düşünmüyor musun o bünye 30 senedir sigara sayesinde günde 20 saat direksiyon sallıyor...

***********
Yolda yürürsün, elinde sigara. Yanına 2 kişi gelir, biz sigarayla bilmem ne yapanlar derneğindeniz. İçtiğiniz sigara size ve çevrenize zarar veriyor, lütfen söndürün onu.

Sen dua et, bu gün Karadenizli günümde değilim. yoksa o elindeki çantayı kafanda parçalamayı da bilirim geri zekalı....
***********

Bir kurumda çalışan arkadaşını ziyaret edersin, adamcağızın önünde dosyalar tavana yükseliyor. 30 yaşında saçları ağarmış. Bunalmış...
Bir çay söylüyor. Sohbet ederken o çok bilmiş sağlıklı nesilden bir zevzek odaya girer. İşini yapar arkadaşın. ''Burada sigara içemezsiniz, insanları rahatsız ediyorsunuz ''....Ya sabır....


Siz o Televizyondaki saçma sağan sigarayı karalayan saçma programların bizde en ufak etkisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bu pisliğin ne derece kötü olduğunu zaten biliyoruz ama içiyoruz, bundan size ne?
Gelip odanda mı içiyoruz? Yoksa evine mi girip içiyoruz? Bak otobüste,vapurda,sinemada,lokantada kimse içmiyor. E daha ne istiyorsunuz?

Dünyanın dört bir yanında biz tiryakileri neden rahatsız ediyorsunuz?

Tarih: 1 Ocak 2008, 14:06 - İp: 85.***.**2.74
deck
deck (üye)
Kocaeli / Amatör

İnsanların kendilerini zehirleme haklarına saygı duymak lazım. Tamam da sınırı kim, nasıl çizecek? Yasaklamaların sebebi mevcut tiryakileri sıkıntıya sokmak mı sadece? Yoksa onlara daha 10 lu yaşlarda katılmaya hevesli yenilerini korumakmı?

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 01:42 - İp: 88.***.**9.240
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sigaramın dumanına sarsam saklasaaam seni.. şarkısını dinlemek icin bile bırakmam bu sigarayı.

Neden bırakmam gerektigi ile ilgili kimseden mantıklı bir izahat alamadım bugune kadar. O yuzden buffaloya katılıyorum. Otobus muhabbetine de dunden katılıyorum. O tur kızlarada ezelden beri gıcıgım.

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 10:38 - İp: 212.***.**9.195
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bir grup mümin, bir sohbette tartışmaya girmişler ve soluğu doğruca ermiş hocanın dizinin dibinde almışlar. Uzatmışlar sarmış oldukları tütünü, "Hocam bu meret bize keyif veriyor ama aramızdan bazıları buna haram diyor, ne buyurursunuz bu konuda" Cevap hiç gecikmemiş, hoca uzatılan sarmayı almış, bir güzel yakmış ve içine çekmiş. İçlerinden tütün içen biri.. "yaa ben size dedim bunun günahı yok diye" diğeri atılmış "aman hocam napıyorsunuz ?" hocanın duman burnundan çıkmış "sanane bre densiz, hocaya hesap sorulur mu? haramsa yakıp yok ediyorum. değilse nefsimi köreltiyorum... !!!"

bunu niye yazdım.. bazıları herşeyi söylemekle kalmayıp bu sigara konusuna birde dini açıdan yaklaşıyorlar..
Eğer sağlığa zararlı olan herşeyi terk edeceksek ey sigara içmeyen! bunu düşün öyle gel yanıma. Niye alkol karşıtı bi duruşunu göremiyorum? Var mı? pardon o zaman başka bişey söyleyeyim.. TV izliyorsun değil mi? Yaydığı radyasyonu yok sayanlardan mısın.. hele cep telefonun hiç olmamalı.. efenim?? duyamadım? radyasyon yokmu.. benden iyi biliyorsundur gerçi ama mesleğim elektronik üzerine. Sağlığa zararlı olan şeyleri terketmek konusunda bunlar yetmedi mi.. abartayım mı umarım küçük okuyucularımız yanlış anlamaz.. düzenli "s..s" hayatın vardır umarım.. cünkü olmayanlarda ciddi sağlık ve psikolojik sorunlarla karşılaşılıyorMUŞ. devam edelim mi zararlı şeylere.. hepsini terk edeceksin eğer bana sigarayı bırak derken ki dayanağın sağlık ise.. ha birde bunu ben bilmiyorum tabi sen içmeyen olarak sağlık konusundan benden daha bi herbikologsun.
Pasif içici olarak zararmı görüyorsun.. o halde bende pasif dırdırcı olarak ciddi zarar görüyorum.. bunu terketmeyi denesen.

Sayın kansukara özgürlük konusuna çok girmeden geçmiş.. sanırım yazı uzayıp sıkıntı vermesin diye.. onada ben gireyim.. eğer dünyada sigaradan daha zararlı bir bağımlılık nedir diye düşünecek olursanız içki kumar gibi şeyler gelmesin aklınıza. Bukowskinin 15 santimini okuyun. anlarsınız yok oluşun tarifini. birde ünlü Martı romanıyla tanınan Richard Bach ustayı dinleyelim özgürlük konusunda. Martıdan başka kitabını okumadıysanız ilkokulda cinali den başka bişey okumamış sayabilirsiniz kendinizi. Derki; Özgürlükler Sınırsızdır. (Yani o geyik tarif varya başkasının özgürlüğünün başladığı yerde sizin özgürlünüz biter derler yutmayın bunu) Güvenlikten Kaçış romanında uzun uzun anlatır ama ben aradan seçme özet yada cümleler vereyim. Özgürlükler sınırsızdır. örneğin ben herhangi birini öldürmek konusunda özgürüm. (örnek olsun diye) sonrada girer hapiste yatarım. konudan sapıyormuş gibi olmamak için şu örneği düşünelim. Sigara içme özgürlüğüm vardır. Yasak olan bir yerde bile vardır. Bedelini ödediğim sürece yada ödemeyi göze aldığım sürece bu özgürlüğü elimden kimse alamaz. Alamaz derken almaya hakkı yoktur gibi birşey söylemiyorum. Bu özgürlüğümü herhangi birinin, elimde alma yetisi yoktur. Ben sigaramı içerim. ister kanser olurum, ister cezasını öderim.. Yani bedelini ödemeyi göze aldığım herşeyi yapmaya özgürüm. Özgürlüğü yok eden tek şey kişinin kendi vicdan muhasebesidir.

Birde küçük bir sigara hikayemi anlatayım. Bir hayatsigortası pazarlamacısı bir bayan arkadaşın daha işini yapmaya başlamadan sigara hakkında demeçlerine maruz kalmaya başladım. ve başladı örneklemeye garibim. ""İkimiz bir tepeye tırmanmaya başlasak ben sizden daha hızlı çıkarım"" deme gafletinde bulundu.. hızlı çık çıkmasınada ben zaten yarı yolda bir mola verip yakarım bir tane. Gerçi eski bir atlet olan beni ekebileceğinide hiç sanmam o ayrı. Tepeye çıkınca ben nefes nefese kalırmışım o manzarayı izlemenin tadını çıkarırmış. pardonda manzarayı izlemenin tadı diye bir tatmin beni kesmez.. en fazla 10 saniye baksam tüm manzarayı görebilirim zaten. ben tepede oturup yakarım hatta tellendiririm bir tane bak sen o zaman keyfe. sigara dumanımla onu rahatsız edermişim.. o tepe soğuk olsa ve acıkmış olsak bir kamp ateşi yada mangala hiç bir itirazın olmaz sanırım. uzayıp gitti sidik yarışı. kim daha uzağa yaptı s

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 11:06 - İp: 85.***.**3.222
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

bu yazıyı okurkende sigara içmeden durulmazdı
yaktım bir sigara ve sonuna kadar okudum

Nerde içilir nerde içilmez biliyoruz ona göre de hareket ediyoruz
benim ufaklık 15 aylık oldu ve beni daha sigara içerken görmedi

arabada içmem
kapalı mekanlarda çoğunluğa uyarım

demekki yasaklanmadan da oluyor,

bara gideceksin ve sigara içenlerden rahatsız olacaksın komedi bu başka birşey değil.

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 11:19 - İp: 81.***.**3.185
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Neden sigara içip de kanser olan veya kalp damarları tıkanan birisine doktorlar "sigara içtiğiniz için olmuş" diyorlar da aynı hastalıklara sigara içmediği halde yakalananlara "sigara içmediğiniz için olmuş" demiyorlar?

Bir de şunu merak ediyorum. Mesela Amerikalı bilim adamları şöyle bir araştırma yapsa. 1000 kişi 10 yıl boyunca her gün en az bir öğünde makarnalı bir menü yese, bir başka 1000 kişilik grup ta on yıl boyunca hiç makarna yemese ve on yıl sonra her iki gruptan kansere yakalananların sayısı karşılaştırıldığında makarna yiyen grupta 30 kişi, yemeyen grupta ise 10 kişi kansere yakalandıysa "Makarna kanser riskini 3 kat arttırıyor" şeklinde bir bilimsel sonuç çıkarmak mümkün müdür?

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 11:40 - İp: 213.***.**5.242
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

mümkündür bitpire. çünkü bilim adamları o şekilde iddialarını doğruluyorlar

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 13:10 - İp: 81.***.**7.150
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Sıkı bir tiryaki olarak yazınızın altını imzamı atarım.Hatta dilekçe haline getirilirse ona da atarım.
Sigarama dokunma!
selam...

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 00:19 - İp: 85.***.**7.233
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bu akşam sabah gazetesinde ilk defa yasağı detaylarıyla okudum!

Valla açık söyleyeyim iyi oldu bence!

çünkü her sigara içen bilinçli ve medeni değil..

bebeklerin yanında duman tüttüren ayıları düşününce, bu yasağa katılmamak mümkün değil..
en etkili yanı da, şahısları geçtim, sigara içtiren mekana ceza kesilecekmiş.
Yani mekana ceza kesmek daha kolaydır, şahsın plakası yok ki alıp ta ceza yollayasın. Mekan da mecburen mücadele edecek..

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 00:44 - İp: 88.***.**0.201
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Southpark'ın bir bölümü bu sigarayla savaşanlarla ilgiliydi. Şişman bir adam,dernek başkanıydı, kasabaya gelip bir sigara fabrikasını ve sigara içen herkesi tehdit ediyordu, milyar dolarlık davalar açıyordu filan. Gülmekten yarılmıştım .
Panctom o bebelerin yanında sigara içen tipleri merak ettim,sahiden var mı böyle bir şey?
Bebelerle sigara içen ayılar nerde buluşabilir,ortak noktaları ne? Düşünüyorum düşünüyorum bir bebekle sigara içen birini yanyana hiç bir yerde düşünemiyorum.
Havaalanı desek olmaz, yasak. cafe desek, cafede minik bir bebeğin ne işi var, bar desek yine bebeğin barda ne işi var.


Bana kalırsa sigara içmeyenler bu meseleleri fazla abartıyor, kimsenin rahatsız olduğu filan yok. Ama insanlar bencil, bana hep bana zihniyeti.
Tüüüü Allah belanızı versin sigara mı içiyorsunuz zihniyetine doğru ilerliyoruz.


Bilirsiniz, bir sağlıklı nesil vardır. Sportmen, sağlıklı beslenen,sigara ve alkolden uzak duran ,asansör yerine merdivenleri kullanan,titiz,temiz pak yeni nesil hergeleler.

Bir de sağlıksız nesil var, işkembe,paça gibi şeylere düşkün, mangal delisi, içkiye düşkün, baca gibi tüten.

Ben ikinci gruba dahilim.
Birinci gruba girebn insanlara sonsuz bir saygı ve hayranlık beslesem de aynı saygının %10 unu onlardan bekliyorum.

Sigara evet, toplumsal mekanlarda yasak olmalı,destekliyorum, ama bar, kahve, çalışma odası,büro toplumsal mekan değildir. Sigara içmeyenlerin sağlığını korumakla sigara içenlere çile çektirmek apayrı şeyler. Bir insan bara neden gider? Kitap okumaya gitmez eminim.

Prof.Duverger ''halkın ahmaklaştırılması'' diye bir süreçten bahseder.
Tüm bu saçma sapan televizyon programları,hamburger kültürü, pop müzik , ucuz edebiyat, apolitik toplum,stand-up gençliği, reflekslerini yitirmiş toplum insanoğlunu tüketirken ''gık'' çıkarmayan meclisler insanların sigarasıyla uğraşırken tüm bunları teşvik ediyorsa ortada ciddi bir sorun vardır.
Politik sinirleri alınmış büyük ideolojilerin yok olduğu bir insanlığa sigarayla savaş gibi yeni nesil politik(!) hedefler biçilmesi gerekirdi ki biçiliyor da zaten.


İnsanlar 30 sene önce '' dünyayı kurtarmak için'' yürüyordu. Barış,aşk,eşitlik,sevda,kardeşilik gibi amaçları vardı kitlelerin. Tüm bunlar insanlığın elinden ve tüm toplumlarda alınmış, onlara yeni hedef olarak sigarayla savaş, mahaledeki parkı güzelleştirme gibi minik hedefler verilmiştir. Tüm bu yasakları koyan batılı meclislerin dünyanın dört bir yanına bomba yağdırması da tesadüf değil. Sigarayla savaşı ilke edinen yığınların Irak'ın yok edilmesine sessiz kalması da son derece normal oluyor bu açıdan bakınca.



---------------
Her şeye rağmen, bundan 10 sene önce sigara içmemek komik sayılırdı, erkekler bu nedenle içerdi ve üniversitede herkes sigara içerdi. bu gün sigara içmemek daha cazip, olumlu bir gelişmedir ve sigara kötü bir şeydir. Ama içiyorum ve bizi rahat bırakın diyorum .


#buffalo' tarafından 03.01.2008 01:22:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 01:15 - İp: 85.***.**2.74
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

misafirlik durumlarında çocukları hiç düşünmenden sigara içen o ayılardan bahsediyor sanırım Mustafa Abi

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 01:18 - İp: 78.***.**0.114