ayg
ayg (üye)
İstanbul / Meraklı

” Sami Güner ” Anısına.

FOTOGEN

Sami GÜNER Kupası

Bu çalışma, 1960 - 1991 döneminde Türkiye fotoğrafları ile tanınan, ülkemizin her yöresini sevgi ve coşku ile fotoğraflayan sergi ve gösteriler hazırlayan ve pek çok ülkeye taşıyan, Türkiye, doğa ve insan aşığı, FOTOGEN'in kurucu başkanı, 1991'de bir kazada kaybettiğimiz ünlü fotoğrafçımız, ağabeyimiz, dostumuz Sami GÜNER adına düzenlenmektedir.

Konu TÜRKİYEMİZ

Tek ağaç - çiçekten bir köy veya kente, sınırlı bir alandan geniş taramaya, doğadan sosyal konulara ya da sorunlara, tek insandan topluluklara Türkiye’mize ilişkin Sami Güner'in yaklaşımı ile "sevgi, heyecan, bilinç, gözlem ve yorum" nitelikleri taşıyan gösteridir istenen.

Teknik:

Gösterinin toplam süresi en fazla 10 dakika olacaktır. Fotoğraf sayısı, gösterinin akış biçimi - hızı, ses - konuşma - müzik ya da sessiz oluşu gösteriyi hazırlayan veya hazırlayanların kararına bağlıdır. Gösteri PC formatında, en az 1024x768 piksel çözünürlükte CD veya DVD olarak teslim edilecektir.

Katılım:

Katılım, ilgi duyan herkese açıktır. Tek veya grup çalışması yapılabilir. Yollanan CD-DVD'ler geri yollanmayacaktır.

Değerlendirme:

Seçici Kurul gösterileri izleyecek ve başarılı bulduklarını belirleyecektir. En çok bir yıl ara ile üç yıl başarılı olan Sami Güner Kupası'nı alacaktır. Seçici Kurul Ersin ALOK, Şemsi GÜNER ve Mehmet BAYHAN’ dan oluşmaktadır.

Haklar:

Gösterilerin telif hakkı hazırlayanlarındır.
Ancak FOTOGEN, "fotoğraf sanatının desteklenmesi, eğitim ve Türkiye’miz konusunun işlenmesi amacıyla" hazırlayan-ların adlarını belirterek gösterileri arşivinde koruyabilir; değişik yerlerde gösteriler düzenleyebilir; belirli birikimler oluştuktan sonra seçilmiş fotoğraflarla albüm veya elektronik ortamda yayınlar hazırlayabilir. FOTOGEN açısından, gösterileri hazırlayanların adları belirtilerek albüm ve benzeri basılı ya da elektronik ortamda yayın hazırlanması halinde kendilerine de verilmesi dışında bir sorumluluk oluşmayacaktır. Gösterileri hazırlayanların böylesi yayınlara katılmama hakları vardır. Herhangi bir çalışma yapılacağında kendilerine önceden bilgi verilecektir.

Açıklama, Kimlik ve Adres:

Katılımcılar, gösterilerine ilişkin kısa açıklamayı ve ad - adres - telefon - Email bilgilerini Word sayfası ile CD'ye ekleyecekler, ayrıca Email ekinde yollayacaklardır: [email protected] CD veya DVD'ler kargo ile yollanacaktır. Mehmet Bayhan,
Yurtiçi Kargo Balmumcu Şubesi, İstanbul Tlf. 212 / 266 08 77

---

Katılma Son Tarihi
22 Ocak 2007 Değerlendirme
1–17 Şubat 2007
Sonuçların Açıklanması
21 Şubat 2007

---

Sami GÜNER

1915 yılında Yugoslavya Priştine'de doğdu. İst. Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Merkez Bankasından emekli olduktan sonra fotoğraf çalışmalarında tümüyle yoğunlaştı. Özellikle yurt dışında açtığı sergilerle Türkiye'nin tanıtımında büyük emek harcadı. Çok sayıda ülkenin fotoğraflarını da Türkiye'de sergiledi. Kişisel albümleri yanı sıra geniş çaplı ilgi gören elliye yakın kitabı fotoğrafladı.
FOTOGEN'in ilk başkanı idi (Fotoğraf Sanatı Derneği). ESFIAP unvanı aldı. 1987'de TÜTAV, 1990 Kültür ve Turizm Bakanlığı Büyük Ödülü'nü kazandı. 21 Şubat 1991 'de Bursa'daki sergi ve gösterisinden dönerken trafik kazasında aramızdan ayrıldı. 1960 sonrasında iş yaşamının ve dış ilişkilerin gelişmeye başlaması basılı malzemelerde ülke fotoğraflarına gerek gösterdiğinde, Sami Güner büyük bir coşku ve sevgi ile her yöreyi fotoğraflamaktaydı. Kuş uçmaz mezralardan kentlerdeki kahvelere iki - üç nesil ülkemizin her yöresinin ve fotoğrafın tadına O'nun çalışmalarıyla vardı.


#AYG' tarafından 24.11.2006 17:35:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Kasım 2006, 17:34 - İp: 85.***.**4.123
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Kendisini minnetle anıyoruz.. ruhu şad olsun..

yeni nesil .. yeni amatör arkadaşlar, onu pek tanımaz..

konuyu açtığınız için teşekkürler.. ışığınız bol olsun..

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 20:48 - İp: 88.***.**4.86
  • 1