transferpres
transferpres (üye)
Çorum / Amatör

Sabit Ücretler Ödenecek Telekom

PARALARINI GERİ İSTEYENLER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURACAK

Türk Telekom'un fatura yolu ile tahsil etmiş olduğu sabit ücretleri tekrar geri almak için sabit hat kullanıcılarının öncelikli olarak tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Türk Telekom'un karara itiraz etmesi halinde, konu Yargıtay'ın ilgili dairesi tarafından tartışılacak. Yargıtay'ın ilgili dairesinin de Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını onaması halinde karar kesinleşecek.

Tarih: 19 Ocak 2009, 10:45 - İp: 88.***.**8.212
transferpres
transferpres (üye)
Çorum / Amatör

Mahkeme, 2007 yılından bu tarafa Türk Telekom'un aldığı parayı da yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi. Türk Telekom aboneleri, 2 senedir kesilen sabit ücret miktarı yasal faizi ile beraber kişi başı 300 TL'yi bulurken Türk Telekom'un yaklaşık 20 milyon olan abonelere ödeyeceği miktar 600 milyon TL'yi bulacak

ama başvurduğumuz gibi vereceklermi yoksa hep mahkeme ilemi uğraşacaz ben bunu anlamadım bunları iade etçeklerine o para kadar konuşsak olmazmı 300 tl ödeyecekler bize ama o kadara konuşsak olmazmı anlamadım bilen varsa bana anlatsın

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 10:47 - İp: 88.***.**8.212
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Nevşehir Asliye Hukuk Mahkemesi kararının örneği var mı ?

Bende de 6 tane hat var. Bende itiraz etmeyi düşünüyorum.
Resmen soygun desek abartmış olmayız.

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 10:58 - İp: 88.***.**8.59
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Mahkemenin kararının örneğini görmek lazım.

Daha önce sabit ücrete, gelen bir maildeki matbu formla itiraz etmiştim.
Gelen cevap tam bir "nanik " durumuydu.
Cevapta; bizim hakkımız söke söke alırız gibilerinden bir şeyler zırvalamışlardı.

#sultann' tarafından 19.01.2009 11:53:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 11:51 - İp: 78.***.**9.125
transferpres
transferpres (üye)
Çorum / Amatör

ben sabit hattı internet dolayısıyla kullanıyorum

telekom her sene bize şu kadar verin sınırsız telefonla konuşun dese

avrupadaki gibi ben her sene 300 tl veririm

ama sınırsız konuşurum çokta iyi olur herkes akrabasını almanyadaki yakınlarını arar eğer yapmassa msn den almanya ile görüntülü görüşmeye devam ederiz veya cep telefonları hattı interneti telekom gibi ucuza verseler kotasız onlara dönerim ama yok böyle tarifeler

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 13:05 - İp: 88.***.**8.212
transferpres
transferpres (üye)
Çorum / Amatör

Sabit ücrette son karar
Türk Telekom A.Ş, sabit telefon abonelerinden aldığı sabit ücretle ilgili mevcut uygulamaya, Yargıtay'ın en son aldığı bozma kararı sonucu devam edecek.


Türk Telekom A.Ş, telefonlardan alınan sabit ücretin iptal edilmesi yönündeki Balıkesi r Asliye Mahkemesi'nin aldığı iptal kararına itiraz etmesi sonucu Yargıtay 13 Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin bu kararını Türk Telekom A.Ş lehine bozdu.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, sabit ücret konusunda yaşanan son hukuki gelişmenin ve sabit ücret konusundaki nihai ve emsal nitelikteki yargı kararının kamuoyuyla paylaşılmasının zorunlu hale geldiği ifade edildi.

Türk Telekom'un sabit ücret uygulaması hakkında bir abone tarafından açılan davada alınan kararın şirketçe temyiz edilmesi üzerine Yargıtay, dosyayı değerlendirmeye almıştı.

Açıklamada, "sabit ücretin 'yasal ve haklı bir uygulama olduğunun teyit edildiği ve şirketin bu konudaki uygulamasının haklılığının daha önce verilmiş olan kararlar doğrultusunda bu konudaki en üst yargı makamı olan Yargıtay tarafından hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde bir kez daha herkesi bağlayıcı şekilde karara bağlandığı'' ifade edildi.

Ayrıca, ''Söz konusu kararda özetle sabit ücretin; herkesin makul bir ücret karşılığında telekomünikasyon hizmetlerinden ve altyapısından eşit şekilde yararlanmasının sağlanması için alınması gerektiği, yasa ile belirlenen bir ücret olduğu, Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanan tarifenin bir parçası olduğu, Türk Telekom tarafından yapılan enerji tüketimi, teknik donanım, bakım ve yönetim gibi masrafların karşılığı olduğu, sabit ücret uygulamasına yurt dışındaki telekomünikasyon firmalarınca da başvurulduğu gerekçeleri ile haklı ve hukuka uygun olduğu belirtilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Balıkesir'den Türk Telekom abonesi Hasan Ünal'ın yaptığı başvuru sonucunda, Balıkesir Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nce 24 Mart 2008'de sabit ücret alınmaması doğrultusunda 2008/9 sayılı karar verilmişti. Türk Telekom ise akabinde sabit ücretin kanuni dayanağı olan haklı ve tamamen yasal bir uygulama, hattın aboneye tesisi karşılığında yürütülen asgari hizmetler karşılığında alınan bir ücret olduğunu savunarak, söz konusu kararın iptalini istemişti. Tüketici Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmiş, ancak bu karar Türk Telekom tarafından temyiz edilmişti.

Temyiz başvurusunda haksız bir uygulama olması gerekçesiyle sabit ücret alınmaması yönünde verilen kararın, sabit ücretle ilgili yasal düzenlemelere ve herhangi bir araştırmaya dayanmadığı belirtilmişti. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından 12 Ocak 2009'da kabul edilen ve emsal niteliği taşıyan kararda Tüketici Mahkemesi kararının Türk Telekom lehine bozulmasına hükmedildi.

İHA

şimdide bu haber nasıl kalkacak sabit ücretler ya

 

Tarih: 20 Ocak 2009, 18:50 - İp: 88.***.**4.143
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ferdi olarak başvuranlardan ilgi konu mevzubahsi mukabili geri alan olmuş,itiraz önceliği ilgili belediyenin beyaz masası başvuru mertebesi gereği..

 

Tarih: 14 Şubat 2009, 19:38 - İp: 85.***.**8.151
  • 1