pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ölümden Döndük

Bu gün bir düğün için Kütahyaya gitmek için yola çıktım ailemle beraber.Altıntaşı bilerler aliyebyö köprüsünüde bilirler. Tam buraya geldiğimizde köprünün üstünde bir araç önündekini solamaya kalktı. Aramızda 5 bilemediniz 10 metre vardı.BEn firen yapıp sağa kaptım, sollamaya çalışan firen yapıp sağa kaçtı santimkler kala çarpışmaktan kurtulduk. Hepimizin beti benzi attı tabi çok korktum.Zira böyle bir kazayı ilk defa atlatıyorum. HEmen telefonu arayıp emniyete haber verdim ve aracı trafik ekipleri çevirip karakola getirdiler. Ben hatalı sollama için ceza yazmalarını ve gerekirse trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan savcılığa sevkeldilmesini isteyecektim.Beyefendi inkar etmeye başladı.Bu arada AKP il encümen azamız hemen damladı. Ceza yazılamayacağını, birşey olmadığını falan söylemeye başladı. BEn de sen ne karışıyorsun diye kızdım.Meğer patronu imiş ve Sürücü kursu işletiyormuş.
BÖylesine ciddi bir olayda hemen siyaseti karıştırmanın ve trafik suçu işlemiş bir insanın siyaseten olaydan temizlenmesini sağlamaya çalışmak kadar utanç verici birşey düşünemiyorum. Benim arabada çoluğum çocuğum vardı.Onlara bu sürücü yüzünden birşey olabilirdi. Hergün gazetelerde birçok kaza haberi okuyoruz ve sebep hep aynı. Akıl sahibi bir insan virajlı, sollama yasağı olan bir köprü üstünde araba sollarmı. sollarsa dahi buna hangi akıl sahibi siyası arka çıkar. Ulaşmaya çalıştığımız AB standartlarının neresine uygun bu.
Bu tavrı esefle kınıyorum. AKP yi %47 ile geldikleri 2. dönemde bitirecekse bu tavırlar bitirecektir. Eğer tüm AKP yönetimi böyle düşünüyorsu tamamına yazıklar olsan. Verdiğim oyda zehir zukkum olsun.
Trafik cinayetlerinin en yoğun olduğu ve en enetimsiz dönem bu son 1 yıl. Bu kadarını hiç görmedim. Hükümet acil önlemler almalı. Ölen her insandan başta Başbakan ve ulaştırma bakanı sorumlu.
Umarın denetimler Tantan dönemi gibi sıkılaştırılar ve benim yaptığım gibi şikayetlerde hiçbir siyasi devreye girmez.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 16:44 - İp: 88.***.**7.138
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

geçmiş olsun Pazarbey
Allah korumuş,ama siyasinin bu işe karışmasını bende esefle kınıyorum.
bir şey söylemek istiyorum son onbeş yılda şehir içinde olan ölümlü kazaların artmasıda bu günkü zihniyetin
katkısı çok büyük,
inan şehirler arasındada karayollarının son yıllarda vebali ikiye katladı,siyasi kadrolaşma her yerde olduğu gibi karayollarındada hat safhada yetersiz bilğisiz ellerin elinde canımız ve malımız.
2 ay önce tokak seyahatimde sabah geçtiğim yolun yetersiz ve bilğisizce işaretlenmesini fark ettim arkadaşıma dönüşte burdan geçerken dikkatli olalım çok sakat bir yol dedim dönüşte önümüzde 20 dakkika önce 5 cana mal olan iki araç kafa kafayagirmiş bir kaza
bunun gibi en az iki kaza biliyorum ikisindede karayollarında emniyetimizi sağlamakla yükümlü zihniyet hatası hepimiz çok dikkatli olmamız gerekiyor.
uzattım kusura bakmayın.
tekrar geçmiş olsun.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 21:14 - İp: 88.***.**4.6
arinna67
arinna67 (Objektif)
Zonguldak / Meraklı

cok gecmiş olsun beytullah bey
buarada ben dün abice rumuzlu üyenin kaza gecirdiğini duydum fotograf geizisne giderken ne kadar dogru bilmiyorum haberi olan varsa bildirirse iyi olur

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 21:23 - İp: 85.***.**1.213
tamron
tamron (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cok gecmis olsun pazarbey
Allah korumus. Verilmis sadakaniz varmis.
Biliyormusun bu sene izinde ben bir sürü trafik canavari gördüm.
Inan türkiyede araba kullanmaktan nefret ediyorum.

Haklisin kim olursa olsun eger suclu ise cezasiz kalmamali.

Saygilar

#tamron' tarafından 19.08.2007 21:30:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 21:27 - İp: 84.***.**7.143
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Pazarbey büyük geçmiş olsun. Netice ne oldu merak ettim.

Bu siyasiler her moka burnunu sokmasalar bir yerleri eksilir herhalde. Akp lisi mhp lisi chp lisi hiç farketmez.

Yasaya ve kurallara uymayana kesinlikle merhamet gösterilemez.Yasaya kurala uymayan bir kişiye merhamet gösterip görmezden gelmek yasaya uyan diğer toplum bireylerine merhametsizlik ve haksızlık etmek demektir. Bir memur kimseye merhamet gösteremez sadece görevini yapar kuralları uygular. Zaten bu merhamet yüzünden bu laçkalıkları yaşıyoruz biz. Kural kuraldır, uyulmayacaksa ya da bazen uyulmayabilecekse hiçbir anlamı yoktur.

Şimdi bu akp li meselesi dedin de geçenlerde başıma benimde böyle bir olay geldi.

Havalanına bir yakınımı götürmüştüm, uçağının kalkma saati de çok yakın. Havalanının yolcu giriş kapısının önüne durdum, on metre ilerdeki kapıya kadar valizleri taşımasına yardım ettim arkadaşın. Geri döndüğümde ( zaten geri döndüm denilecek bir mesafe yok arabanın 10 metre ilerisindeydim ) trafik polisi memur arkadaş cezayı yazmıştı bile.

Neyse benim arabanın önünde arkasında da birkaç araba vardı. Memura dedim bütün bu araçlara da ceza yazdıysan hiç sesimi çıkartmayacağım, hepsine dedim ceza yazdınmı.

Neyse bu arkasını döndü polis kulübesine gitti. Polis kulübesinin yanında da duraklamak ve parketmek yasak levhası var ve levhanın tam önünde de bordo renkli bir bora parketmiş vaziyette. Polis kulubesine gittim bu bora ya dedim ceza yazdınızmı. Bunlar kalabalık sana ne sen kimsin falan.Neyse bende cep telefonumu çıkardım levhayla birlikte arabanın fotoğrafını çektim. Dedim bu arabaya ceza yazmadıysanız şikayet edeceğim sizi. Tam da park yasak levhasının ve polis kulubesinin önünde parketmiş vaziyette yani araç. Ben fotoğraf çekince üç beş polis çıktı hışımla üzerime geliyor. Bağırarak münakaşa başladı. Bu arada biri küfür etti ( polismiş o da, kalabalıkta pek farketmemişim polis olduğunu) küfürü edince okkalı bir yumruk yedi orda benden. Sonra havaalanı koruma amiri komiser geldi,falan filan ekip çağırdılar beni gözaltına alacaklar. Herneyse gözaltına alamadılar ama ben kendim karakola geliyorum orda görüşürüz dedim gittim.

Meğerse bizim bordo bora araba akp li ismi lazım değil bir milletvekilinin kızının arabasıymış. Karakolda komiser söyledi.Olay bu az daha sanık oluyorduk. Yani biz üç dakika duraklama yapınca pat ceza yiyoruz, birisi arabayı polis kulubesinin ve parkedilmez levhasının önüne parkediyor polisler birde arabaya bekçilik yapıyor.

Benim kanaatimce kolluk güçleri kuralları ve yasaları eksiksiz ve kesinlikle tavizsiz bir biçimde uygulamalılar. Ancak polis siyasi etkilere çok açık. Hemen tayini çıkartılıyor soruşturma açılıyor falan. Bir sürü bu şekilde polis davasına baktım. Ancak jandarma gibi siyasi etkilere kesin bir şekilde kapalı olmaları lazım.

Hatta daha öncesinde bu şekilde bir polisin yargılanmasına sebep olmuştum. Tramvay yoluna girmiştim sırf önümde resmi plakalı bir araç var diye, dedim polis yakalarsa ya ona da ceza yazacak ya bana da yazmayacak. Nitekim ilerde o geçti polis beni durdurup ceza yazdı. Yaka numarasını alıp şikayetçi olmuştum. Resmi plakalı araçlar trafik kurallarından muaftır diye bir kural yok ne de olsa.

Neyse pazarbeyim çenesi düşük meslek grubuyuz kusura bakma ama geçmiş olsun tekrar tekrar. Ayrıca üşenmeyip polise bildirmen de takdir edilecek bir davranış.

Ayrıca bu olayı da bahane edip yine ayak baş barnağının fotosunu buraya koymadığın için de teşekkür etmeyi bir borç ve vazife bilirim.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 21:44 - İp: 85.***.**2.31
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

pazarbey büyük geçmiş olsun, yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
Bütün herkese eşit davranılmıyor malesef.
Akp olayı ise , bilinen köy kılavuz istemez, %47 lik halk böyle istiyormuş herhalde

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 22:25 - İp: 85.***.**9.203
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı

geçmiş olsun pazarbey.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 22:51 - İp: 88.***.**0.220
warrior_tr
warrior_tr (Objektif)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

aah aah
ben bu haftasonunu avustralya dan gelen arkadaşlarımla geçirdim ve aramızdaki bazı farkları karşılaştırmak zorunda kaldık. Trafiğinden yoluna, yolundan suyuna, insanından hayvanına farklıyız. Batılılaşma veya başka toplumları örnek almak yerine beynimizin ve kalbimizin üstündeki pis dumanlı tabakayı atmaya ve içimizdeki insanı keşfetme yoluna gitsek daha başarılı ve daha kalıcı olacağız sanırım. Dış ülkelerde de herşey güllük gülistanlık değil örneğin avustralya da bizdeki belediye otobüsü durakları ebatı ve misalinde minik odacıklar var, bu odalar insanların kendine uyuşturucu enjekte ettiği devletin açtığı uyuşturucu odaları, ben anlattıklarında inanmamıştım ancak 2 sene önce gözlerimle görünce şaştım. Önce benliğimizi, kalbimizi ve vicdanımızı sorgulamayı öğrenmeliyiz gibime geliyor.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 23:00 - İp: 81.***.**8.68
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili pazarbey çok çok geçmiş olsun.Olayın siyasi boyuytu ise tam anlamı ile halen daha medenileşemediğimizin göstergesi...Siyasiler maalesef bu kadar kahrı nüfuz elde etmek için çekiyorlar.Yoksa halka hizmet için uğraşanı çok az..Hele de AKPyi sıçrama taşı olarak kullanan o kadar "pis ve ahlaksız adam" var ki..Daha fazlasına girmek istemiyorum.

Sonuçta ne yaptınız ne yapabildiniz okyanus gibi ben de merak ettim..

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 23:04 - İp: 195.***.**7.113
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu arada konu ile biraz alakasız ama, bu ülkede o kadar genç aklı başında ve idealist insan var. Siyaset denen çöplük bu eski kafalı siyaset tüccarlarının elinde kaldıkça kokuşmaya devam edecek.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 23:11 - İp: 85.***.**2.31
aykuts
aykuts (üye)
İstanbul / Meraklı


Üyelik İptal Edilmiştir.

 

Tarih: 19 Ağustos 2007, 23:47 - İp: 88.***.**0.37