lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Nerdesiniz Be Kardeşim?

Pazarbey yok, kukmköy yok, şabanemmi yok, hata yok, yok oğlu yok yani..Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.Patron bari kapat şu siteyi de biz de gidek..

Forum kan ağlşıyor.Netfoto kan ağlıyor .Pazarbeyi küstürdüler, kumköy abiyi küstürdüler, atakan emmiyi küstürdüler..Kimsecikler kalmadı ortalıkta..Ama buna sebep olanlar da ne gariptir yok ortalıkta.

Artık fotoğraf çekme hevesimiz bile kalmadı.

Valla bakın emmiler üç güne kadar geldiniz geldiniz, gelmediniz bilmiyorum artık

Patron sizi acilen göreve davet ediyorum.

Tarih: 14 Kasım 2011, 17:40 - İp: 88.***.**8.59
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Bu isin sonu nerye varirsa varsin, orasi kotu bir yer olayacak.
Bahcivan Kamer Genc hic bir ise yaramayan (basin haric)bir sovmendir.Daha agir yazacaktim ama mahkemeden korktum.
Bu arada, yeri deyil ama hocamin affina siginiyorum. Bostonda gece fotograf cekmeye kalktim hic iyi fot cekememisim. kisa bir bilgi verir belki ustalardan biri.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 16:40 - İp: 69.***.**4.188
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Daha öncede çok söylemiştim politikayı hiçmi hiç sevmem. O nedenlede politik konulara hiç karışmam.

Olur olmaz her yerde de politik yazılar yazılmasından da hiç hoşlanmıyorum. Burası fotoğraf sitesi ve sohbet bölümüde işin gırgır şamatası. Politik nitelik taşımayan bir başlık altın da da sürekli politikayla ilgili kavgalar yapılması canımı sıkıyor ve ne siteye giresim geliyor ne birşeyler yazasım geliyor.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 16:58 - İp: 78.***.**4.131
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ne kadar apışıp kaldım vah vah vah.Sevsinler senin milliyetçilikten vereceğin zekatı.Laf ebeliğne bakarsan uzaya ilk çıkan ülke de Türkiye.Hatta kanserin çaresini ben buldum. vs vs..Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..Hele sinkine hiç bakmam.Oturduğu yerden milliyetçilik taslayan o kadar yığın insan var ki..Sen de onlardan birisin.Ama boş milliyetçilik bunlar.
Bu arada emmi bana zekat felan düşmez.Sen onu okyanus emmiye ver..

Deniz feneri konusunda avukat emmiler daha iyi bilir şu an yargılama devam etmekte.Suçlamakta olduğunuz kişilerin suçsuzluğu ortaya çıkarsa yalamnız gereken baya bir tükrük olur.Onun için bence bu konuda fazla konuşmamak lazım.

Ama böyle bir suç varsa bunun arkasında duracak kadar saf da değilim..Sen evli parklı parti yöneticilerinizin el alem ile fizyolojik ihtiyaçlarını giderişlerinin arkasında duracak kadar saf mısın? Ya da millieytçilik adına Hz. Osman'a küfür edenlerin arkasında mısın?

.............................

Suriye konusunda ise yıllarca terörü beslediği için tabirimi hoş gör adet ağzından salyalar akarak haddini bildirelim diyen sizler ne zamandan beri esedci oldunuz?

Siz dengeler yer değiştirince yeni poitikalar geliştiremeyecek kadar sığ ve kıt bir güruhun bu ülkeyi yönetmesini istiorsunuz ama ben zamana bağlı olarak değişen dengelrer uyumlu poitikalr geliştiren bir hükümet istiyorum.Geçen günlerde esed ile menfaatlerimiz uyumluydu bugün uyumsuz olabilir.Ama bundan daha önemlisi orda 3500 kadar insan öldürüldü, bu da mı size politika değiştirmeye yeterli değildir.

çelişki diyorsun ercan abi ama çelişkinin daniskası ne yazık daroğlunda..Bir gidip Esed ile RTE yi düşürme mutabaktı imzalamadı.Allah rızası için hangi ülkenin hangi muhalefeti partisinin çıkarlarını ülkesinin çıkarlarının üstünde tutar.Sizi anlamak mümkün değil.

Neyse tüm bunları dedikten sonra doğrusu bu arap baharının barılı ellerin de içinde olduğu eller trafından desteklenmiş olması kuşkularımı artırmıyor değil.Ama bizler bunu bir fırsat olarak görüp bu karışıklıkta o ülkelerdeki tarhi misyonumuzun da verdiği kuvvetle daha güçlü olabiliriz..

İsterseniz siz bay çelişkisizler de bunu düşünsün..

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 17:13 - İp: 88.***.**8.59
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Al benden de o kadar. Bir de bazıları derinlik olarak ilkokul seviyesini aşamayacak şeyleri köşe yazısı modunda yazmıyor mu?

n.baba püf noktası tripod, düşük iso, düşük perde hızı.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 17:23 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

hatanın yazısının üstüne yazmıştım, araya lazut girmiş.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 17:25 - İp: 213.***.**5.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yaa ben de sevindiydim, Bitpire bağa destek verdi diye..

Ama hata emmiye SONUNA KADAR BEN DE KATILIYORUM.


Nebaba sana dönecem...

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 17:45 - İp: 88.***.**8.59
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Lazut hoca, önce bana bi dön yahu!... Sana cevap vereceğim...

İlk üç paragrafı kim için yazdın bilmiyorum ben hiç üzerime alımnmadım. Geçelim...

"Suriye konusunda ise yıllarca terörü beslediği için tabirimi hoş gör adet ağzından salyalar akarak haddini bildirelim diyen sizler ne zamandan beri esedci oldunuz?"

Esat'çı demek istedin galiba. Bu satırların da muhatabı ben değilim. Hiç bir zaman ben ve benim politik çizgimde olanlar, öyle bir amaç, niyet, hınç ve özlem taşımadık. Geçelim...

"Siz dengeler yer değiştirince yeni poitikalar geliştiremeyecek kadar sığ ve kıt bir güruhun bu ülkeyi yönetmesini istiorsunuz ama ben zamana bağlı olarak değişen dengelrer uyumlu poitikalr geliştiren bir hükümet istiyorum.Geçen günlerde esed ile menfaatlerimiz uyumluydu bugün uyumsuz olabilir.Ama bundan daha önemlisi orda 3500 kadar insan öldürüldü, bu da mı size politika değiştirmeye yeterli değildir."

İşte burda duralım hoca...

Bu işler o kadar basit değil. Dış politika öyle bu iktidarın yaptığı gibi ABD nin güdümünde günlük götürülmez. Dün öyleydi, şartlar değişti bugün böyle oldu mantığı ile ülke yönetilmez. Dış politika ciddi bir iştir. Dış politikada ülke menfeatleri önemli ve daima ön planda olmalıdır. Suriye ile takışmak düşman olmak bize ne kazandıracak onu düşündün mü? Dış politika çocuk oyuncağı değildir. Ortada hiç bir sebep yokken Suriye ile kankalıktan savaş durumuna geçersen adama "sen kimin maşasısın kimin çıkarları için çalışıyorsun" deye sorarlar.

"Ama bundan daha önemlisi orda 3500 kadar insan öldürüldü, bu da mı size politika değiştirmeye yeterli değildir."

Yok ya!... bak sen !... Ne güzel mantık öyle!...
Adama demezler mi; bu Suriye'nin kendi iç meselesidir. Sana ne! onların iç işlerine karışma yetkisini sen kendinde hangi hakla görüyorsun??? Sen kimsin be kardeşim?!...
Yarın senin ülkende çıkacak bir kürt isyanına da onlar aynı mantıkla karışmaya müdahale etmeye kalksalar ne yapacaksın?

Madem insanların öldürülmesi sana müdahale hakkı veriyor, veya durumdan vazife çıkarıp o hakkı kendinde görüyorsun, Irak'ta 1.5 milyon müslüman katledilirken sen nerdeydin? O zaman neden kılın kıpırdamadı?

Bir zahmet cevap ver hoca bu konularda ne düşünürsün???!!!...


#ercan43' tarafından 16.11.2011 22:14:39 tarihinde düzenlendi.


#ercan43' tarafından 17.11.2011 14:21:23 tarihinde düzenlendi.


#ercan43' tarafından 17.11.2011 14:30:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 21:01 - İp: 92.***.**6.215
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bugün hata emmiyi gördüm.

keza siyah kaban siyah pontul, siyah ayakkabı, galiba siyah bir çanta ve kesin siyah bir baht ile kızılaydan sıhhiye atliyeye doğru sol kaldırımdan gitmekte idi. ( Orda Nihal Atsız'ın felan kitaplarını satan bir kitabevi satış yeri var onun az ilerisine tekabül ediyor emmi )

lakin sesleşmedim şindi işi geyiğe vurdurur diye.

demi hata emmi yalanım var mı ? Uzun saçın ve sakalın da siyah idi keza.

 

Tarih: 16 Kasım 2011, 21:49 - İp: 81.***.**4.66
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

bit pire cok tesekkur ederim.
hocam bekliyorum.
okyanus hatasiz kizilay olmaz,Pardon hatasiz kul olmaz.
Ne olursa olsun insanlarin olmesine kimse sessiz kalmasin.
Kurt isyani falan cikmaz.Bizde diktatorluk yokki.

 

Tarih: 17 Kasım 2011, 00:27 - İp: 69.***.**4.188
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

n.baba makinen nedir bilmiyorum, ama bir Dslr ise yukarıda söylediklerime ilave olarak aynanın perdeden önce açılmasını sağlayacak bir fonksiyonu vardır, onu kullan. Lenste veya gövdede titreşim önleme sistemi varsa kapat. Iso'yu en düşüğe al. Manuel modda f:8 veya f:11 gibi bir diyafram değeri seç. Perde hızını da 5-10 saniye arasında bir değer seç. Bir tane çekip bakarsın fazla pozlanmışsa perde hızını arttırarak eksik pozlanmışsa düşürerek bir tane daha çekersin.

 

Tarih: 17 Kasım 2011, 09:34 - İp: 213.***.**5.242