belgeselci
belgeselci (üye)
Eskişehir / Amatör

Myo’da Okuyan Arkadaşlar Aranıyor..

sevgili netfotograf üyeleri...
meslek yüksek okulunda okuyan arkadaş varsa bi kaç öğrenmek istediğim şey var yardımcı olursanız sevinirim...
bu sene öss ye girdim.Anadolu iletişim lisesi'nde gazetecilik eğitimi aldım.Ama ne yazıkki bize 4 yıllık bir üniversite hakkı tanımıyorlar.Çok uğraştık fakat olmadı...kat sayımız çok düşük ve kendi alanımızla ilgili 4 yıllık bir fakülteye yerleşemiyorum.
fakat meslek yüksek okullarına girebiliyorum ordan dgs ile tamamlamayı düşünüyorum.ama hiç bir bilgiye sahip diilim. iyi mi ederim yoksa kötü mü ?
şimdiden teşekkürler!

Tarih: 29 Temmuz 2007, 13:21 - İp: 88.***.**6.149
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

buyrun yardımcı olayım.ben afyonda okudum ev ark.larım ve çevremdeki çoğu ark. radyo televizyon bölümndeydiler.

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 09:15 - İp: 81.***.**4.235
egemen-
egemen- (üye)
Karabük / Amatör

o konuda bilgim yok ama bana belgesel konusun da yordımcı olursanız sevinirim

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 12:31 - İp: 85.***.**7.13
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Nagehan keşke tanıdığım olsa bu konuda

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 13:06 - İp: 85.***.**9.4
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Meslek Yüksek okulu...
Ben bunu bir kayıp olarak görüyorum. Ben de okudum. Bana artıları da oldu eksileri de... Ama asıl hedef öğrenciyi iki sene daha oyalamak.
Sınavsız geçiş uygulamaya girdikten sonra kalitesi iyice bozuldu meslek yüksek okullarının. İpini koparan soluğu orada alıyor. Seçme, seçilme yok...

DGS'ye gelince...
Girmek istediğin Bölümün DGS klavuzuna ve puanlarına bakmanı tavsiye ederim. Yüksek okulda okuduğun bölümden nerelere geçebiliyorsun ve kontejanları ile puanları nasıl?

Mesela benim okuduğum bölümde çok kısıtlı tercih hakkı vardı. sanırım 3-4 gibiydi ve kontejanları çok düşüktü. İstanbul teknik 1 kişi, yıldız 6 kişi v.b.
O yüzden puanları da çok yüksekti. Denemeye bile değmez diye düşündüm. Arkadaşım 2 senedir dersaneye gidiyor ve hala tutturamadı...

Ben ise açıköğretime girdim baştan başladım ve bu sene 4 e geçtim.

Yüksekokul yanında açıköğretim de yapabilirsin. İyi düşün iyi karar ver...

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 13:26 - İp: 85.***.**9.169
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

belgeselci bence güzel ve zevkli bi bölüm rtv bölümü zira içlerinde olduğum için iyi biliorum.dezavantaj olarak okul bittikten sonra iş bulma problemi çok yaşıyorlar bilesin ama zaten anadolu lisesi mezunusun dgs ile rahatlıkla 4 yıllığa geçersin.ark.larımın içine çalışmadan dgs ile istanbula gelen çok oldu.

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 13:34 - İp: 81.***.**4.235
x_purp_x
x_purp_x (üye)
Çanakkale / Meraklı

mrb...bende myo da süt ve ürünleri bölümündeyim.süper lise mezunuydum hiç bana yakışmadığını düşünüyordum ama insan hangi bölümde olursa olsun kendini geliştirip işini ciddiye aldığında başarılı olunuyor.2.sınıfa geçtim bölüm 2,si oldum bu senede 4 yıllığa geçmek için çalışçam sınava.üstelik küçük bir ilçede okuyorum,onada alıştım sadece seçeceğin şehirlere dikkat et derim.kampüs içnde olmasını sağla.birde tek kötü yanı gerçek bi üni hayatı yaşayamıosun lisenin az gelişmişi.ama dediğim gibi ileride neler yapabileceğini düşün ona göre karar ver derim.ben iyiki tercih yapmışım.çok memnunum.bu arada dgs için çok çalışıp ortalama yapman gerekiyor.yani biras ineksen yaparsın başarılar

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 19:04 - İp: 88.***.**2.85
belgeselci
belgeselci (üye)
Eskişehir / Amatör

Sevgili cyaxar çok teşekkürler öncelikle…bölümümü bende çok seviyorum ve 4 yıllık hakkım olmadığı için tek şansında bu.Ayrıca yılmaz beyinde söylediği gibi açıktan 4 yıllık halkla ilişkiler bölümünüde aynı zamanda okuyacağım…
Dgs içinde notlarımı yüksek tutacağım evet  her şey için çok saolun…

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 14:22 - İp: 88.***.**5.20
renginn
renginn (üye)
Şanlıurfa / Stüdyo Fotoğrafçısı

mrb kardeşim ben de myo radyo-tv mezunuyum. bütün dersleri geçip dgs'ye girme hakı kazanıyorsun.dgs'de 80 türkçe 80 matematik çıkıyor.kontejanlar çok sınırlı olduğu için.herhangi bir iletişim fakültesine yerleşmen için minimum 120 net yapman gerekir.iş konusuna gelince ila ki fakulte mezunu olman gerkmiyor iki yılda kendini mesleki alnlamda iyi yetiştirirsen iş sıkıntısı çekmezsin.umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.

 

Tarih: 5 Ağustos 2007, 01:21 - İp: 81.***.**6.155
logocu
logocu (üye)
Sakarya / Reklam Fotoğrafçısı

Arkadaşım dgs ile ilgili arağıdın istediğin istemediğin her türlü şeyi http://www.dikeygecis.org/ adresinden öğrenebilirsin..ben üyeyim ve fazlasıyla katkısını gördüm.

 

Tarih: 5 Ağustos 2007, 16:56 - İp: 88.***.**8.102
  • 1